5.00 / 1 oy

2021'de Playstation 4 Pro alınır mı?

Oyun oynamak için en doğru platform olduğunu bence Sony Playstation serisi ile artık kanıtladı. Playstation almalı mı diye sormak yerine ben de hangi PS cihazını ne zaman almalı diye sormak istiyorum. Bence Playstation 4 ve Playstation 4 pro'nun dezavantajları VR ve AR teknolojilerini yeterince desteklememesi. Sony Playstation 4 VR Kamera + 2 Move almak isteseniz fiyatı 2.000 TL'nin üzerinde. VR destekleyen oyunlar zaten daha emekleme döneminde, bir de AR destekleyen bir cihaz çıksa ikinci eli bile kalmayacak bu ürünlerin. Dolayısıyla Playstation 5 almayı beklemek için mantıklı çok sebep var ama diğer yandan da PS5 için açıklanmış kesin bir tarih yok ve çıkması 2020 de olabilir 2021 de. Playstation kullanıcılarına özellikle cihazlarından duydukları beklentisel memnuniyet konusunda da yorum yapmalarını rica ediyorum.

Edit: Soru başlığı 2021 olarak güncellenmişir.

zenon

06.05.2019 10:02

Bu soru 27 kez yanıtlandı.

  • 11 Mayıs 2019 15:04
    25

    Playstation 4 Pro'nun da çıkmaya yakın nasıl gaming sitelerine haber pompaladığını iyi hatırlıyorum. Daha çıkmamış oyun konsolu için benchmark testi yapanlar bile vardı, artık ne kadar gerçek ya da ne kadar sipariş haberler bunlar bilemiyorum elbette.

    Bugünkü fiyatları itibarı ile (yaygın bir e-ticaret sitesinden bakarak yazıyorum):

    Playstation 4: 1.900 TL

    Playstation 4 Pro: 2.990 TL

    Peki pro cihazo standart PS4'e göre ne avantaj sağlıyor? HDR ve 4k desteği ile bu görsel teknolojileri destekleyen bir avuç oyunu daha görsel olarak oynamanıza izin veriyor. tabi televizyonunuz da HDR 4K desteği veriyorsa... bana sorarsanız aradaki 1000 TL'yi vermeye gerek yok, en azından şimdilik. Peki ne yapmalı derseniz ben şu an bir oyun konsolu alacak olsal ikinci el bir PS4 bakardım, belki içinde oyunlar bile olurdu ve çok daha hesaplı bir çözüm olmuş olurdu.

    Gelelim PS5 (Playstation 5) beklemeye değer bir cihaz mı sorusuna.. bence yine PS4'ün izin vermediği bir oyuna oynama izni verecek bir teknoloji atılımı olmayacak gibi görünüyor. Biraz daha hızlı işlemci, daha iyi bir ekran kartı, 1-2 mm incelmiş bir konsol ve bir ihtimal de SSD harddisk koyabilirler. Fiyatlarının da bugünkü kurlar dikkate alındığında 3.500-4.000 TL'nin altında olacağını zannetmiyorum.

    PS4 Pro cihazların ilk çıktığı zamanki fiyatlarının 1.700 TL seviyelerinde olduğunu da unutmamak gerek tabi. PS5 çıktıktan sonra fiyatları artar azalır bana kızmayın ondan sonra.

  • 1 Haziran 2019 04:58
    22

    Playstation 4 Pro yerine xbox one x almalı mıyım diye sorarsanız anlarım da yenisi çıkacak diye bir cihazı almayı ertelemek bence çok anlamlı değil. Ben size farklı bir alternatif sunayım, PS4 pro ile Xbox One X karşılaştırması şu şekilde:

    - İşlemci: Xbox one x, 2.3 GHz 8 çekirdekli AMD işlemcisi ile Playstation 4 Pro'dan (2.1 GHz 8 çekirdek AMD) daha hızlı bir işlemci seçeneği sunuyor.

    - Grafik işlemcisi: Xbox one x (6 teraflops) grafik işlemcisi olarak da PS4 Pro'nun (4.2 teraflops) daha ilerisinde bir GPU ile geliyor.

    - RAM: Xbox one x (12 gb GDDR5) ram ile geliyor, PS4 pro ise (8 gb GDDR5) yine ram açısından da geride kalıyor.

    - Harddisk açısından her iki cihaz da 1 TB harddisk ile geliyor

    - Optik okuyucu tarafında ise xbox one x 4k hdr blu-ray/dvd ile 4k desteği veriyor. ps4 pro ise standart blue-ray/dvd opsiyonu sunuyor

    Donanımsal açıdan Microsoft, Sony'ye karşı 3-0 önde gibi görünse de farklı paramtereleri de dikkate almak gerek, örneğin konsolların tasarımları ve kapladıkları fiziksel alan.

    - Boyut: Xbox One X hem daha küçük ve daha az yer kaplıyor, hem de daha hafif

    - Gürültü düzeyleri: Aşağı yukarı aynı

    - Güç tüketimleri: PS4 pro AC 100-240 V, 50/60 Hz (Maks. 165 W) değerleri ile Xbox One X'e göre güç tüketimi konusunda daha avantajlı

    Geldiğimiz noktaya kadar okuyan herkes bu kriterlere göre ps4 pro yerine xbox one x almayı tercih edecektir, ama konsolların amacı oyun oynamak olduğuna göre oyun kütüphanelerinin genişliği en önemli kriterlerden birisidir demektir. playstation 4 pro'nun asıl avantajları da oyun desteği konusunda başlıyor.

    Diğer kriterler ise kullanıcı arayüzü (PS daha sade ve kullanışlı), oynama keyfi (PS4 yine avantajlı) ve güncel VR/AR desteği konuları olabilir. AR (augmented reality) konusunda her iki oyun konsolu da henüz elle tutulur bir teknoloji sunamasa da VR konusunda Xbox'ın önde olduğunu kabul etmek gerek.

    Sonuç olarak ps4 pro mu yoksa xbox one x mi diye sorarsanız eğer performans için bir cihaz arıyorsanız xbox, yaygın ve daha kullanışlı bir cihaz arıyorsanız ise playstation 4 pro almanızı tavsiye ederim.

     

  • 18 Mayıs 2019 16:16
    19

    Commodore 64'ün çıkış tarihi: 1982

    Amiga 500'ün çıkış tarihi: 1987

    Örnek olarak 1985 yılında oyun oynamak için Commodore 64 alayım mı diye soran birisine ne yanıt verirdiniz? Size biraz daha ipucu vereyim:

    Playstation 1 Çıkış Tarihi: 1994

    Playstation 2 Çıkış Tarihi: 2000

    Playstation 3 Çıkış Tarihi: 2006

    Playstation 4 Çıkış Tarihi: 2013

    Playstation 4 Pro Çıkış Tarihi: 2016 Kasım

    Playstation 5 Çıkış Tarihi: ?

    Bence sorunun yanıtını cevap içerisinde yeterince verebildim diye düşünüyorum.

     

     

  • 29 Mayıs 2019 00:12
    15

    İster 2019 olsun isterse 2020 olsun yine de playstation 4 de alınır playstation 4 pro da alınır, nedenlerini yazayım:

    - Playstation 4 pro çıkmadan da nasıl inanılmaz geliştirmeler olacağı konuşuluyordu, hatta sızıntı haberlerden de öte gerçek olmayan sızıntı haberlerle gerçekle hiç ilgisi olmayan PS4 pro tasarımları ya da özellikleri de paylaşılıyordu, bazı oyunların da sadece PS4 pro'da oynanabileceği yazılıp çiziliyordu ama elbette bunlar olmadı.

    - Playstation 5 için de PS5 only ibaresinin geleceği oyunlar olacağı söyleniyor ama Sony'nin en büyük gelir kaynağı cihaz değil oyun satışları olduğu için böyle bir uygulama ya-pa-maz-lar. Ben iddia ediyorum, PS5 çıktıktan sonra da PS4 alınır, hatta fiyatları da o kadar tatlı seviyelere düşmüş olur ki eşe dosta hediye bile edilebilir. Hani soruyorlar ya PS5 çıkınca PS4 ve pro cihazlarımızı kimse almaz nasıl satacağız diye, hem satmanıza gerek kalmayacak, hem de alıcı hiç olmadığı kadar çok olacak çükü PS5 sektöre bir yenilik getiremez, bugün artık bu mümkün değil

  • 3 Temmuz 2019 12:40
    9

    God of war, Uncharted 4, Spiderman, Death Stranding, The Last of Us 2, Ghost of Thusima gibi geçtiğimiz 1-2 yılın en iyi oyunlarını oynamak istiyorsanız bu oyunlar playstation için exlusive oyunlar olduğu için koşa koşa playstation almak zorundasınız. XBox tarafında ise halo 5, Gears of War 4, Forza Motorsport 7, Sea of Thieves gibi exlusive oyunlar var. Bu oyunları terazinin iki tarafına koyduğumda Halo 5 dışında XBox'ı özendirecek bir oyun görmüyorum listede. Store'daki pahalılık konusunda ülke olarak kurlardan kaynaklı bir şanssızlığımız var maalesef, yoksa bizde 500 TL'nin üzerindeki oyunlar diğer store'larda 60 dolar gibi fiyatlara satılıyorlar.

  • 17 Haziran 2019 00:09
    8

    Cihaz olarak Playstation iyi hoş ama Sony'nin fiyatlama politikası Türkiye için hiç güven vermiyor. Dijital olarak oyunları almak nedense kutulu olarak oyunları alıp oynamaktan daha pahalı. üstelik kutulu olarak alınca hem koleksiyoncu olarak bir aksesuarınız olmuş oluyor hem de ikinci el piyasasında oynamadığınız oyunları aldığınız fiyata yakın bir fiyata geri satma imkanı elde etmiş oluyorsunuz. Cyberpunk 2077 ön sipariş ile an itibariyle 459,00 TL ve oyunun çıkış tarihi 16 Nisan 2020. Yani çıkmasına daha tam olarak 10 ay olan oyuna bugün 459 TL vereceksiniz, oyun çıkınca bir bakacaksınız oyunun kutulu versiyonu daha ucuza satılıyor. Bu arada oyunun steam fiyatının 249 TL olduğunu da atlamamak gerek

  • 24 Haziran 2019 05:26
    7

    Dijital oyunların iadesi gibi bir durum olmadığı için fiyatlama konusunda tüm playstation kullanıcıları, özellikle de Türkiye'de olan playstation kullanıcıları çok haklılar. yorumunuzu okuyunca aklıma geldi, playstation oyunlarının ne zaman indirimde olup ne zaman olmadığını, yıllık bazda fiyat frafiğini gösteren bir internet sitesi var mı? yoksa bence bu trafik çekecek güzel bir web fikri olabilir. hangi oyun ne zaman ne kadardı, belki kullanıcı görüşleri, oyun incelemeleri, oynanış videoları falan derken canavar gibi iş fikri olur bundan :)

  • 18 Mayıs 2019 22:29
    6

    Mükemmel cevap :) bence çözüm olarak işaretlenmesi gereken yanıt da bu olmalı.

    benim değinmek istediğim konu ise eskiden böyle aktif bir ikinci el piyasası yoktu. Aynı zamanda geriye dönük uyumluluk konusunda da firmaların pek kullanıcı dostu ürünler sundukları da pek söylenemez. Ama artık durum değişti, bugün PS5 çıkınca kimsenin kafasında acaba PS store'dan satın aldığım PS4 oyunlarını da oynamaya devam edebilecek miyim diye bir soru yok. Eski oyunların yeni playstation cihaza transferi de yine bir o kadar kolay. eski cihazı sıfırla yenisinde login ol, zaten cihaz kendisini senkronize ediyor. O kadar gb oyunu bir anda indirmesi kaç gün sürer orasını bilemiyorum tabi. Uzun lafın kısası alın, gönlünüzce oynayın, yenisi çıkıp da sizin cihazınız size yetersiz gibi gelmeye başladığında satın ve yenisini alın. 

  • 17 Mayıs 2019 12:24
    5

    daha sony tarafından yapılmış resmi bir çıkış tarihi açıklaması bile yok, sadece ilgiyi yüksek seviyede tutmak için bol bol sızıntı haber çıkacak ama bence playstation 5'in çıkışı için daha en az 2 yıl var. dediğiniz gibi önce PS4 ve PS4 pro'nun yetersiz hale gelmesi, ya da gelmiş gibi hissettirilmesi gerek ki insanlar PS5 almak istesinler. daha bütün yeni çıkan oyunlar takılmadan her iki cihazda da oynanabiliyorken kimse yenisine masraf yapmak istemez.

    benim teorim süreç içerisinde çıkacak yeni oyunlarda yavaş yavaş takılmalar başlayacağı, belki de yeni gelecek playstation sürüm güncellemeleri ile bilinçli eskitme politikalarının uygulanacağı. ama ben de çok büyük bir atılım olacak düzeyde yepyeni bir cihaz beklemiyorum, bu yüzden çok iyi pazarlamaya çalışacaklar.

  • 14 Ekim 2019 03:08
    5

    Playstation 5 almaya insanları ikna edebilmek için Sony'nin yapması gereken çok iş var. Ufak bir donanım güncellemesi ile yetinebilecek olsa zaten Pro gibi bir de Pro+ çıkartıp 4 ile yoluna devam eder. Playstation 5'te SSD güncellemesinden fazlası olmak zorunda yani. bir kere oyun deneyimini artırmak için kolda iyileştirmeler yapılmalı, xbox da boş durmuyor çünkü. Zaten PS4 sahibi olanlara PS5 aldırabilmek için de sadece PS5'te çalışabilecek exclusive oyunlara ihtiyacı var ve bunun siparişini de büyük oyun firmalarına en az 3-4 yıl öncesinden vermiş olmak zorunda.

  • 17 Haziran 2019 11:34
    4

    Multiplayer oyun oynayabilmek için her ay para verme fikri benim de hoşuma gitmiyor ama adamlar top benim ister oynatırım ister oynatmam diyor, işine gelirse. artık yaptıkları ar-ge'ye mi sayarsınız yoksa sunucu maliyetlerine hürmeten mi kabul edersiniz bilmem ama playstation plus fiyatları:

    12 aylık: 125,99 TL

    3 aylık: 52,49 TL

    1 aylık: 23,99 TL

  • 23 Haziran 2019 07:36
    3

    Oyun fiyatları o kadar dengesiz ki akşam aklınıza esip de hadi bir nba alıp oynayayım diyemiyorsunuz, oyun almak için sürekli takipte olup fiyatların hangi seviyelere inebileceğini, ne zaman kampanya olup ne zaman olmayacağını bilmeniz gerekiyor. indirimlerde de fiyatlar 450 TL'nin üzerinden bir anda 100 TL c,varına gelebiliyor. Bu yüzden ağlamamak için bir oyunu fragmanından beğenip de hemen almaya kalkmayın, ertesi gün çok üzülebilirsiniz.

  • 11 Mayıs 2019 16:04
    3

    Playstation 5 için beklenen çıkış tarihi olarak 2021 ya da 2022'yi işaret eden kaynaklar bile var. O zamana kadar kim öle kim kala, alın bence oynamaya başlayın. Sonra evlenirsiniz, çocuk olur, para olmaz, iş olur zaman olmaz falan neden almadım ki diye hayıflanmayın. Zaten oyun konsollarına oyun bilgisayarı muamelesi yapanları da bir türlü anlayamıyorum, overclock edecek ya da amacının dışında aynı anda 5 oyunu çalıştırmasını isteyecek falan haliniz yok ya.. bildiğim kadarıyla playstation 4 düz cihazlarda bile takılma (multiplayer hariç, o internet bağlantınıza da bağlıdır) şu anki en kastırıcı oyunlarda bile olmuyor. Fifa atacaksanız mesela oyun gene aynı oyun, ister PS4'te oynamışsın ister PS5'te ikisi de aynı oyunu gösterecek. PS5 çıktığı zaman arada çok fark olursa PS4'ü satmak da bir çözüm olabilir mesela, sizin gibi milyonlarca insan var sonuçta PS4 sahibi olan, herkesin birden çöpe atacak hali yok sonuçta bir şekilde değerlendirecekler. Ya da o zaman parası PS5 almaya yetmeyecek olan gençler de daha az performansı göze alarak ikinci el PS4 bakabilirler. Belki de arada o kadar uçurum da olmaz da aradaki fiyat farkına ses sistemi bakarsınız kim bilir :)

  • 20 Mayıs 2019 08:49
    3

    Döviz kurlarından etkilendikleri için adamlara kızmak da garip bir durum, o senin çok pahalı dediğin oyun adamların kendi piyasasında sadece 50-60 dolar civarlarında, bizde de günün döviz kurlarıyla çarpmak zorundalar yoksa avrupa'daki PS Store kullanıcıları gelip çok daha ucuza PS Store Türkiye'den alabilirler.

    Bu arada store'u koruyor ya da savunuyor falan değilim, bir çok konuda ben de eleştiriyorum kendilerini. Örneğin cihazına ve oyununa sahip olduğum bir teknolojiyi online olarak oynayabilmek için yıllık üyeliğe sahip olma fikri bana halen aylık haraç gibi geliyor, PC bu konuda çok daha konforlu

  • 24 Mayıs 2019 20:05
    3

    sony gelecekte çıkartacağı ürünlerin çok erkenden reklamını yapmaya başlamayı apple ve samsung'dan öğrenmiş olmalı, daha ne zaman çıkacağı bile belli olmayan bir oyun konsolu için mevcut fiyatı düşmüş güncel Playstation 4'ü (ya da pro'yu) 200-300 TL değer kaybetmesi kaygısıyla almayı erteiyorsanız hiç almayın çünkü sonra oyunlara da para vermeniz gerektiğinde onları da alamazsınız. her bir yeni çıkan oyun artık 500 TL civarı Türkiye'ye giriş yapıyor çünkü, ticaret yapar gibi ürün alma kafasından çıkmak gerek, yoksa hiçbir şeyi kullanamzsınız da alamazsınız da

  • 26 Mayıs 2019 13:52
    2

    Playstation 4 mü yoksa Playstation 4 Pro mu diye sorarsanız ben de televizyonunuzun özelliklerini sorardım çünkü hdr ve 4k dışındaki tasarımsal ya da donanımsal iyileştirmeler bence de gözardı edilebilir. özellikle de aradaki 1100-1200 TL fiyat farkı düşünüldüğünde.. GPU ve CPU olarak bir miktar fark var evet ama bu fark bence aradaki fiyat farkını vermeye değmez.

  • 19 Mayıs 2019 21:22
    2

    Playstation Store fiyatlamaları daha ne kadar zorlayıcı rakamlara gelebilir bilmiyorum ama bence oyun konsolu olması açısından bilgisayarlar ile kıyaslandığında bu konsollar halen ucuz kalıyorlar. Ama bir fifa 2k19 almak istediğinizde konsolon neredeyse üçte biri parasını istiyorlar, yeni çıkan oyunları alıp oynamak bu kadar pahalı olmamalı.

  • 31 Mayıs 2019 06:06
    2

    Playstation 4 1 tb slim alın o bile yeterli, 4k televizyonlarda bile pro ile standart ps4 arasındaki farklar o kadar belli olmuyor, çoğu oyun halen ps4 pro için 4k desteği zaten vermediği için playstation 5 çıkacakken playstation 4 pro'ya bile bence gerek yok.

  • 1 Haziran 2019 15:21
    2

    Neden almayasınız, kıyamet kopacağını falan mı gördünüz rüyanızda? bize de haber verin o zaman da biz de masanın altına falan saklanalım :)

    Telefonları, konsolları ve diğer teknolojik ürünleri bu kadar ticaret unsuru haline getirirseniz alamazsınız da oynayamazsınız da. dolar çıkınca satarım diye 1 ay oynamalık konsol alıyorsanız da fiyatı düşmesin diye dualshock'a da eldivensiz dokunamazsınız, arkadaşlarınızla maş yapamazsınız, mazallah üzerinde kilometre sayacı olsa oyun da oynayamazsınız bu kafayla.

    Özetle bir daha oyun oynayacak vaktiniz de olmayabilir paranız da sağlığınız da, şartlarınız şu an buna el veriyorsa alın oynayın, yarın yenisi çıkınca gerçekten ihtiyaç olursa satar yenisini alırsınız.

  • 3 Temmuz 2019 11:47
    2

    Sony, Playstation Store'un satışlarını artırmak ve kullanıcıları store'dan alışveriş yapmak zorunda bırakmak için Playstation 5'te optik disk okuyucusunu kaldırabilir, böylece örneğin Türkiye için dijitalde 500 TL'ye sattığı oyunun dvd olarak 200 TL'ye alınmasının önüne geçebilir. Dolayısıyla korsan playstation oyunlar gibi bir derdi de kalmamış olur, ikinci el oyun piyasasını da tamamen devreden çıkartmış olur, hatta kiralık oyun kültürünü de yok etmiş olur. Ama sonuç olarak bana sorarsanız kendi bacağına da sıkmış olur. Xbox tam da böyle bir fırsat kolluyor ve oyun dünyasının temel tüketici kitlesi olan gençler maddi olarak çok varlıklı insanlar olmadıkları gibi sonuç olarak aynı oyunları benzer deneyimlerle oynayacak olurlarsa elbette en ucuz olanını seçerler.

  • 14 Temmuz 2019 17:39
    2

    multiplayer oyun oynama zevkinin yıllık ödeme gerektirmesi çok saçma değil mi? playstation plus uygulaması bence uzun yıllardır konsolda rakipsiz olan sony'nin sonu olacak. en azından microsoft xbox ile exclusive oyunları kendi tarafına çekmeyi başarabilirse ve bunu da ücretsiz multiplayer oyun deneyimi ve makul ücretli lisanslı oyunlar ile sunmayı başarabilirse bu sony playstation'ı geçebilmeleri için en büyük şansları olacak.

  • 14 Temmuz 2019 20:46
    1

    50 60 gb'lık oyunlar indirmek zorunda kalmaktansa kutulu olarak satılan oyunları satın alıp oynamak, sonra da satmak bence de çok mantıklı bir uygulama. büyük bir hevesle satın alınan oyunları oynamak için ertesi günü beklemek zorunda kalmak çok kötü, üstelik inanılmaz bir kampanya yoksa ps store genelde kutulu oyunlardan daha da pahalı oluyor, dolayısıyla hiçbir cazibesi de kalmamış oluyor

  • 4 Ağustos 2019 09:21
    1

    Playstation 5 haberleri sızdırlmaya başladığına göre Sony lobi çalışmalarına başlamış demektir. Bu da nereden baksanız daha en az 1-1.5 yıl var demek Playstation 5'in çıkmasına. tahminim en erken 2020 kışı (2020 kasım ya da aralık)

  • 15 Temmuz 2019 10:16
    1

    bir parantez olarak internet hızınızla ilgili problemleriniz varsa kablosuz internet ile playstation kullanmaktansa modeme çok uzak değilse kablo çekmenizi tavsiye ederim, %20 civarında bir hız farkı gözlemledim ben en azından.

    bu arada yaz dönemi olduğu için ea sports oyunlarında çok sağlam kampanyalar yapıyorlar, en son üçlü bir paketi 150 tl civarı veriyorlardı. gta 5 ve god of war'ı almayanlar varsa onlarda da çok sık indirimler oluyor

  • 11 Mayıs 2019 16:37
    1

    Siz Playstation 5'i beklerken beğenmediğiniz Playstation 4'lerin fiyarları artmaya devam ediyor. Sonra üzülmemek için bence şimdiden alın madem oynamaya niyetlisiniz, daha sonra fiyatı artmaya devam ederse bugünkü fiyatı tekrar kampanya peşinde koşarak yakalamaya çalışmayın.

  • 12 Temmuz 2022 10:19
    0

    paranız varsa alırsınız noktasına geldi iş, yenisi çıktı falan hikaye. yenisi 15.000 tl üzerine satılıyor o da bulabilirseniz

  • 5 Mart 2022 08:10
    0

    2022 yılında da alınır ama parası olan alabilir artık, ps5 zaten 10k üzeri oldu dolarla birlikte

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2021'de Playstation 4 Pro alınır mı?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.