LAMP Stack, web yazılımları hazırlamak amacıyla dört farklı açık kaynaklı bileşenin birlikte kullanılması anlamına gelmektedir. LAMP sözcüğünün açılımı:Linux, Apache, MySQL, PHP/Perl/Python anlamına gelmektedir ve PHP, Perl ya da Python ile web geliştirmesi yapacaklar için gerekli bileşenlerin bir arada sağlanması anlamına gelmektedir. En yaygın olarak da PHP için kullanıldığı için
LAMP = Linux + Apache + MySQL + PHP olarak ifade edilmektedir. Stack kelimesi de Türkçe yığın ve küme anlamına gelmektedir.
PHP ile web uygylamaları ve internet siteleri geliştirebilmek için gerekli olan işletim sistemi (Linux), sunucu ortamı (Apache), ilişkisel veritabanı (rdbms) MySQL ve programlama dili (PHP) için tüm bu gerekli ortamı bütünleşik olarak sağlayan sistemlere LAMP Stack adı verilmektedir. LAMP Stack'in temelde yer alan ilk katmanı, işletim sistemi olan Linux'tür (bkz: Linux'un Avantajları Nelerdir?) ve tüm diğer katmanlar Linux'ün üzerine inşa edilirler. Ancak Windows (bkz: WAMP Stack Nedir?), MAC OS (bkz: MAMP Stack Nedir?) ve Unix işletim sistemleri de tercih edilebilir. İkinci katman, Apache web sunucusudur. İnternet sitesinin yayınlanması ve tarayıcıya aktarılmasından Apache web sunucusu sorumludur. Üçüncü katman, web uygulamasının tüm verilerini içinde ilişkisel olarak tutan veri tabanı sunucusu (kullanıcılar, şifreler, roller, yazılar vb.) MySQL'dir. Dördüncü ve son katman da web programlama dili olan PHP'dir.