14.01.2019

2019 Yılında Vizyona Girecek 79 Film

2019'da Vizyona Girecek Filmler

Bir sinema sever olarak her yıl kendim için hazırladığım takvimi bu yıl biraz daha görselleştirerek paylaşmaya karar verdim. Sinema tarihinde açıkçası bu kadar merak uyandıran bir yıl daha hatırlamıyorum. İstatistik olarak devam filmlerinin ve özellikle de korku filmlerinin sayıca çoğunlukta olduğunu görebilirsiniz.

Listede zaten yayına girmiş olan Creed 2 gibi Ocak ayı filmlerini eklemedim. Listeye ek olarak bir He-Man Masters of The Universe sürprizi de olabilir ancak 2019’a yetilmesi zor olarak görünüyor.

 

Ocak 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Glass

Glass 2019

Türü: Bilim Kurgu

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy

M. Night Shyamalan’ın Unbreakable (2000) ile başlayan ve Split (2016) devam edem üçlemesinin son filmi. Gizemli senaryosu ile güzel bir bilim kurgu filmi olmasının yanında serinin önceki filmlerini izlemeyenler için de sinemada izlenebilecek kaliteli bir psikolojik gerilim filmi.

 

Escape Room

Escape Room  2019

Türü: Bilim Kurgu

Yönetmen: Adam Robitel

Oyuncular: Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Tyler Labine, Logan Miller

Son yıllarda oldukça moda olan ve yaygınlaşan kaçış oyunlarından esinlenmiş bir hayatta kalma (survival) gerilim filmi. 6 genç kendilerini tuzaklarla dolu bir evde bulurlar ve bu evden kaçarak kurtulabilirlerse büyük bir para ödülü onları beklemektedir.  A quiet place, Saw, Fermat’s Room, The Belko Experiment gibi çok başarılı filmlerden sonra türü sevenlerin izleyebileceği bir film olma potansiyeli var.

 

The Kid Who Would Be King (Kral Olacak Çocuk)

The Kid Who Would Be King 2019

Türü: Macera

Yönetmen: Joe Cornish

Oyuncular: Rebecca Ferguson, Patrick Stewart, Louis Ashbourne Serkis

Ailecek izlenebilecek fantastik macera tadında bir film. Çocuk yaşta Excalibur’un kılıcını bulan ve gömülü olduğu yerden çıkartan Alex kendisini bir orta çağ macerasının içerisinde bulur.

 

Serenity

Serenity 2019

Türü: Dram, Gerilim

Yönetmen: Steven Knight

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke, Diane Lane

Baker Dill, sakin bir hayatı olan bir balıkçı teknesi kaptanıdır. Eski eşi Karen’ın onu ve ortak çocuklarını şimdiki kocasından kurtarmasını istemesi ile bu sakin hayatı değişecektir. Kadrosu ve senaryosu ile ümit vadeden bir yapım olan Serenity, Ocak ayında vizyondaki yerini alacak olan filmlerden birisi.

 

 

Şubat 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

How to Train Your Dragon: The Hidden World  (Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya)

How to Train Your Dragon: The Hidden World 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Dean DeBlois

Oyuncular: Jay Baruchel, America Fererra, Cate Blanchett, Kit Harington, Kristen Wiig

129 milyon dolar bütçesi ile How To Train Your Dragon serisinin 3. filmi. 2010 yılında çıkan ilk film ve 2014 yılında yayına giren ikinci filmi takiben serinin meraklıları için Şubat ayında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Robert Rodriguez

Oyuncular: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Christoph Waltz, Ed Skrein, Michelle Rodriguez

Yapımcılığını ve senaristliğini Avatar‘dan tanıdığımız James Cameron ve yönetmenliğini de Machete ve Planet Terror gibi filmlerden tanıdığımız Robert Rodriguez’in yaptığı CGI teknolojileri ile hazırlanmış manga bir karakter ile live action olan bir film. Kadrosu ve fragmanı ile bilim kurgu filmlere acaba yeni bir soluk getirebilir mi diye merak ettiriyor.

 

Happy Death Day 2U

Happy Death Day 2U 2019

Türü: Korku, Aksiyon

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Suraj Sharma, Sarah Yarkin

İlk filmin devamı olarak 14 Şubat tarihinde vizyona girecek olan korku ve aksiyon filmi. Fragmanı, ilk filmi beğenenler için güzel bir devam filmi olabileceğinin sinyallerini veriyor.

 

The Lego Movie 2

The Lego Movie 2 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Mike Mitchell, Trisha Gum

Oyuncular: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Channing Tatum, Will Arnett, Tiffany Haddish

Şubat ayında vizyona girecek bir diğer devam filmi olan The Lego Movie 2, çocuklu aileler için hafta sonu sinema aktivitesi yapmak için keyifli bir bahane olabilir.

 

Fighting with My Family

Fighting with My Family 2019

Türü: Biyografi, Komedi

Yönetmen: Stephen Merchant

Oyuncular: Dwayne Johnson, Florence Pugh, Lena Headey, Vince Vaughn

Stephen Merchant tarafından yazılan ve yönetilen ve 14 şubat tarihinde vizyona girecek olan bir diğer film, güreşçi olmaya karar veren Raya’nın öyküsünü anlatıyor. Fragmanından ailecek izlenebilecek bir komedi filmi olduğu izlenimi veriyor.

 

The Prodigy

The Prodigy 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Nicholas McCarthy

Oyuncular: Taylor Schilling, Brittany Allen, Jackson Robert Scott

Bebekliğinden itibaren aşırı zeki olduğunu gösteren semptomlar sergileyen bir çocuğun zaman içerisinde tehlikeli özel güçlere kavuşması ile annesini korkutmaya başlamasını konu alan bir korku filmi. Korku ve gerilim severler için 8 Şubat tarihinde vizyonda olması bekleniyor.

 

Cold Pursuit

Cold Pursuit 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Hans Petter Moland

Oyuncular: Emmy Rossum, Liam Neeson, Laura Dern

Başarılı aksiyon filmleri ile tanınan Liam Neeson’ın başrolünde olduğu bir remake filmi. 2014 yılında çekilmiş bir Norveç filmi olan Kraftidioten filminden ilham alınarak (ve yönetmeni Hans Petter Moland ile birlikte) uyarlanan Cold Pursuit, Şubat ayının merakla beklenen aksiyon filmeri arasında yer alıyor.

 

Isn't It Romantic

Isn't It Romantic 2019

Türü: Komedi

Yönetmen: Todd Strauss-Schulson

Oyuncular: Rebel Wilson, Tom Ellis, Priyanka Chopra, Liam Hemsworth

Brides Maids, How To Be Single gibi kadınları konu alan komedi filmleri ile son birkaç yıldır filmlerini görmeye alıştığımız Rebel Wilson’ın başrolünde olduğu bir diğer şişman kadın sendromu romantik komedisi.

 

Mart 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Captain Marvel (Kaptan Marvel)

Captain Marvel 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Anna Boden, Ryan Fleck

Oyuncular: Brie Larson, Lee Pace, Samuel L. Jackson

Catain Marvel, 2019’un ilk Marvel filmi olarak karşımıza çıkıyor ve 1990’lı yıllarda geçiyor. Marvel evreninde Thanos ile de yollarının sonraki Avengers filminde kesişmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Seride izlemediği filmler olanlar için spoiler vermeden bu kadar bilgiyle bırakalım.

 

Us

Us 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong’o, Elizabeth Moss, Winston Duke, Tim Heidecker, Shahadi Wright Joseph

2017’de vizyona giren Get Out (Kapan) filminin de yönetmenliğini yapan Jordan Peele’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve fragmanından yine benzer frekanslar veren yılın heyecanlandıran korku filmlerinden birisi. Çocuklarıyla birlikte gezintiye çıkan bir ailenin davetsiz misafirleri ile birlikte başına gelenleri konu alan ve fragmanından oldukça heyecanlı olacağa benzeyen bir korku/gerilim yapımı.

 

Dumbo

Dumbo 2019

Türü: Macera

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito

2016 yılından beri (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) yönetmen koltuğunda göremediğimiz Tim Burton’ın BeetleJuice 2 (Beterböcek 2) öncesi sevenleri ile buluşacağı bir animasyon olan Dumbo, geçmişte kitaplarını okuyanların da hatırlayabileceği gibi koca kulaklı bir filin maceralarını anlatıyor. Sıradan bir animasyondan çok daha fazlası olacağını umarak heyecanla bekliyoruz.

 

The Dirt

The Dirt 2019

Türü: Biyografi, Müzik

Yönetmen: Jeff Tremaine

Oyuncular: Machine Gun Kelly, Iwan Rheon, Douglas Booth

En tanınır rock gruplarından birisi olan ve bol makyajları ve sahne şovları ile de hatırlanan Mötley Crüe grubunun biyografisi niteliğinde hazırlanan The Dirt filmi 22  Mart 2019 tarihinde vizyonda olacak.

 

Chaos Walking

Chaos Walking 2019

Türü: Macera, Bilim Kurgu

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, Demián Bichir, David Oyelowo, Cynthia Erivo

Senaryosu Patrick Ness tarafından yazılan ve türünün devamı için yeni bir gezegen arayışında olan insanoğlunu konu alan bir bilim kurgu filmi. Baş rolünde örümcek adam olarak da tanıdığımız Tom Holland, Todd Hewitt karakterine hayat veriyor olacak.

 

The Informer

The Informer 2019

Türü: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Andrea Di Stefano

Oyuncular: Rosamund Pike, Ana de Armas, Joel Kinnaman

Yasa dışı bir çeteye sızmak için üst düzey güvenlik düzeyinde bir hapishaneye girmek zorunda kalan bir aile babasını ve yozlaşmış düzeni konu alan bir aksiyon/dram filmi. Yönetmen koltuğunda ise daha çok oyuncu olarak görmeye alıştığımız bir isim olan Andrea Di Stefano var. Fragmanı ümit vadeden yapımlar arasında.

 

The Beach Bum

The Beach Bum 2019

Türü: Komedi

Yönetmen: Harmony Korine

Oyuncular: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher

Hayatı kendi kuralları ile yaşayan asi ruhlu bir karakter olan Moondog ve aşırı renkli ve dumanlı çevresini konu alan bir komedi filmi, fragmandan görülebildiği kadarıyla ailecek izlemek için pek uygun olmayacak gibi görünüyor.

 

The Aftermath

The Aftermath 2019

Türü: Dram, Romantik

Yönetmen: James Kent

Oyuncular: Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke

II. dünya savaşı sonrasında geçen filmde İngiliz bir albay ve eşi Hamburg’a tayin edilirler ancak taşındıkları evin eski Alman sahipleri ile aralarında çıkmaya başlayan gerilimi konu alan Aftermath filminin 1 Mart tarihinde vizyonda olması bekleniyor.

 

Captive State

Captive State 2019

Türü: Gerilim, Bilim Kurgu

Yönetmen: Rupert Wyatt

Oyuncular: Machine Gun Kelly, Vera Farmiga, Madeline Brewer, John Goodman

Kitlesel çılgınlıkları konu alan bilim kurgu ve gerilim filmlerini seviyorsanız Captive State filminin fragmanına bir göz atmanızda fayda var. John Goodman fragmandaki iyi mi yoksa kötü mü olduğu belli olmayan karakteri ile de film üzerindeki gizem örtüsünü artırmış.

 

The Mustang

The Mustang 2019

Türü: Dram

Yönetmen: Laure de Clermont-Tonnerre

Oyuncular: Connie Britton, Gideon Adlon, Matthias Schoenaerts

Gerçek bir hikayeden esinlenilerek senaryolaştırılmış olan Mustang filmi, vahşi atların eğitimini içeren bir rehabilitasyon terapi programına katılma şansı verilen bir mahkum olan Roman Coleman'ın hikayesini anlatıyor. Atlar ile ilgili filmleri seviyorsanız ve Şampiyon filminin de tadı damağınızda kaldıysa duygusal bağları içeren The Mustang filmi hem senaryosu hem de kadrosu ile ümit veren yapımlardan birisi.

 

Unplanned

Unplanned 2019

Türü: Dram

Yönetmen: Chuck Konzelman, Cary Solomon

Oyuncular: Ashley Bratcher, Brooks Ryan, Robia Scott

22.000’den fazla kürtajın gerçekleşmesi işleminde yer alan ve kadınlara üreme konusunda danışmanlık veren Abby Johnson,vplanlı ebeveynlik programının sözcüsü olarak ilgili yasaları yürürlüğe koyabilmek için mücadele etmeye başlar ancak her şeyi değiştiren bir şey görmesi ile hayatı alt üst olur. Dram türünde olan Unplanned (Plansız) filmi 22 Mart’ta gösterime giriyor.

 

The Professor and the Madman

The Professor and the Madman 2019

Türü: Biyografi, Dram

Yönetmen: Farhad Safinia

Oyuncular: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn

Profesör James Murray, 19. yüzyılın ortalarında Oxford İngilizce Sözlüğünün ilk baskısı için kelimeler toplamaya başlar ve Broadmoor Criminal Lunatic Asylum’daki bir hasta olan Dr William Minor'dan 10.000'den fazla kelime girişi alır. Mel Gibson ve Sean Penn gibi iki usta aktörü bir araya getiren The Professor and the Madman filmi gerçek bir hikayeden esinlenilerek sinemaya uyarlanmış yapımlardan birisi.

 

The Highwaymen

The Highwaymen 2019

Türü: Dram, Macera

Yönetmen: John Lee Hancock

Oyuncular: Woody Harrelson, Kevin Costner, Kathy Bates

Bütün filmleri güzel olan sayılı aktörden birisi olan Woody Harrelson ve Kevin Costner’ı bir araya getiren The Highwaymen filminde kanun kaçaklarını yakalamak için emeklilikten geri işine dönen iki polis memurunu canlandırıyorlar, filmin tahmini çıkış tarihi ise 29 Mart 2019.

 

Greyhound

Greyhound 2019

Türü: Dram

Yönetmen: Aaron Schneider

Oyuncular: Tom Hanks, Elisabeth Shue, Stephen Graham, Lee Norris

2019 yılı Tom Hanks için oldukça verimli geçeceğe benziyor. 2019’da gösterme giirecek ve 2. dünya savaşı döneminde geçen bir diğer savaş filmi olan Greyhound 22 Mart’ta gösterime giriyor.

 

Where'd You Go, Bernadette

Where'd You Go, Bernadette 2019

Türü: Komedi, Dram

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Cate Blanchett, Billy Crudup, Kristen Wiig, Judy Greer, Laurence Fishburne

Maria Semple tarafından yazılan olarak oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan romanın aynı isim ile sinemaya uyarlanması ile 22 Mart tarihinde vizyona girecek olan dram/komedi türündeki film Neredesin Bernadette ismiyle vizyonda olacak. Yönetmen Richard Linklater’ı A Scanner Darkly filminin yönetmenliğinden tanıyoruz.

 

Nisan 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

Oyuncular: Brie Larson, Karen Gillan, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Robert Downey Jr., Tom Holland, Chris Evans, Jeremy Renner

Yılın hiç şüphesiz en çok beklenen filmlerinden birisi Avengers: Endgame. 2019 yılının ikinci Marvel filmi olan Avengers: Endgame hakkında blog ve forumlarda o kadar çok yazı ve fikir paylaşılıyor ki eğer Avengers: Infinity War filmini izlemediyseniz spoiler almamak için bunlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Avengers: Endgame filminin vizyona giriş tarihi 26 Nisan 2019.

 

Hellboy

Hellboy 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane

2004 ve 2008 yıllarında vizyona giren Hellboy filmlerinde Hellboy’u canlandıran Ron Perlman izleyiciler tarafından olumlu eleştiriler almıştı. 2019 yapımı Hellboy filminde ise Hellboy karakterini David Harbour canlandırıyor olacak, filmdeki bir diğer önemli isim ise Milla Jovovich. 2019 yapımı Hellboy’un vizyona giriş tarihi 12 Nisan.

 

Shazam!

Shazam! 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel

Herkes biraz süper kahraman değil midir? Shazam karakteri de bunun enteresan bir örneği. Ailecek izlenebilecek bir komedi macera filmi. Filmin sinemalara gelmesi beklenen tarih ise 5 Nisan.

 

After

After 2019

Türü: Romantik, Dram

Yönetmen: Jenny Gage

Oyuncular: Selma Blair, Peter Gallagher, Meadow Williams

Romantik dram sevenler için 2019 yılı çok fazla yeni yapım barındırmıyor. Bu türün istisnai örneklerinden birisi 12 Nisan tarihinde vizyona girecek olan After filmi. Anna Todd’un romanından uyarlanmış olan filmin başrollerinde ise Selma Blair ve Peter Gallagher yer alıyor.

 

Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı)

Pet Sematary 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Oyuncular: Amy Seimetz, Jason Clarke, John Lithgow

1989 yapımı orjinal Hayvan Mezarlığı filmini izleyip de etkilenmemiş olan var mıdır? Stephen King’in Hayvan Mezarlığı romanından uyarlanmış olan klasiğin yeniden yapımı yine korku türünde olacak. Merak edenlerin fragmanına göz atmasını tavsiye ederim.

 

Breakthrough

Breakthrough 2019

Türü: Biyogragi, Dram

Yönetmen: Roxann Dawson

Oyuncular: Topher Grace, Chrissy Metz, Josh Lucas

Smith Sainte 14 yaşındayken Louise Gölü'nde boğulur ve bulununcaya kadar bir saat ölü kalır, Joyce Smith’in duasıyla yeniden hayata döner. Biyografi ve dram türündeki Breakthrough filmi 17 Nisan’da vizyonda olacak.

 

The Curse of La Llorona

The Curse of La Llorona 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Michael Chaves

Oyuncular: Linda Cardellini, Sean Patrick Thomas, Patricia Velasquez

Korku filmi severleri için fragmanı ile ümit veren yapımlardan bir diğeri de The Curse of La Llorona. Cadılar ve paranormal motifler içermesi ve yönetmen Michael Chaves’in The Conjuring 3 filminin de yönetmenliğini yapacak olması filmin bir spin-off projesi olabilir mi sorularını akla getiriyor.

 

Under the Silver Lake

Under the Silver Lake 2019

Türü: Komedi, Dram

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace

Amaçsız bir hayat süren Sam bir gece evinin havuzunda yüzen bir kadınla tanışır ve tam hayatına bir anlam yüklenmiş gibi hissederken sabah kadın kaybolur. Kadının evinde kalan eşyalardan komplo teorileri ve gizli mesajlar bulmaya çalışırken oldukça keyifli bir komedi filmi olacağını tahmin ediyorum. Vizyona giriş tarihi ise 19 Nisan olarak tahmin ediliyor.

  

Mayıs 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Aladdin

Aladdin 2019

Türü: Macera

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Will Smith, Naomi Scott, Nasim Pedrad, Mena Massoud

Aladdin’in sadece adına bakaran önyargılı bir şekilde yeterince izlemedik mi demeden önce ekibine bir göz atmak gerekiyor çünkü Aladdin her şeyden önce bir Guy Ritchie filmi. Oyuncular arasında da Will Smith ve Mena Massoud gibi takip edilen isimler görünce en azından fragmanına bir şans verin, ama beğenirseniz Mayıs’ın son haftasına kadar beklemeniz gerekecek.

 

John Wick: Chapter 3

John Wick: Chapter 3 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Anjelica Huston

John Wick hiç şüphesiz son yılların en kaliteli aksiyon yapımlarından birisi. Yönetmen koltuğunda ise önceki iki filmde olduğu gibi yine Chad Stahelski var, John Wick 3 filmi 17 Mayıs tarihinde vizyona giriyor.

 

Ad Astra

 

Türü: Macera, Dram

Yönetmen: James Gray

Oyuncular: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Donald Sutherland

Interstellar, The Martian ve Gravity gibi bilim kurgu filmlerini sevdiyseniz 2019’un sizi en çok heyecanlandırması gereken filmi Ad Astra olmalı. Roy McBride (Brad Pitt) isimli astronotun kayıp babasını bulmak ve dünyayı tehdit eden unsurların gizemini çözebilmek için güneş sisteminin dışına çıkmasını konu alan film 24 Mayıs’ta gösterimde olacak.

 

Godzilla: King of the Monsters

Godzilla: King of the Monsters 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Sally Hawkins, Ken Watanabe

Godzilla’yı sevenler de sevmeyenler de yayınlanan 2. Fragmandan sonra acaba gerçekten bu kadar kaliteli bir yapım olabilir mi diye sorgulamaya başladılar. Görsel şölen arayan sinema severler için yılın yapımlarından biri olmaya aday. Godzilla’nın Mayıs ayının sonunda gösterimde olması bekleniyor.

 

Charles

Charles 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Luis Serrano

Oyuncular: Luis Serrano, Shannon Ray Morris, Rossalyn Fontanilla

Chucky oyuncağı hiç şüphesiz sinema tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı karakterlerinden birisi. Öyle ki çekilen onlarca Chucky filmine rağmen yaklaşık 2 dakikalık bir fragman ve tek bir bebek bile inanılmaz gerici olabiliyor. Luis Serrano filmde hem oyuncu, hem yönetmen, hem yapımcı, hem de senarist olarak karşımıza çıkıyor ve bu Luis Serrano’in sinemadaki ilk deneyimi. Chucky severler filmi 10 Mayıs tarihinden itibaren izleyebilirler.

 

Pokémon Detective Pikachu

Pokémon Detective Pikachu 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Rob Letterman

Oyuncular: Ryan Reynolds, Justice Smith, Suki Waterhouse

Artırılmış gerçeklik deneyimi ile oyunu oldukça geniş kitlelere ulaşan bir zamanların çizgi filmi olan Pokemon’u ve elbette unutulmaz karakteri Pikachu’yu özlediniz mi? Animasyon olarak ailecek izlenebilecek güzel ve eğlenceli bir yapım olmasını umuyorum.

 

Rocketman

Rocketman 2019

Türü: Biyografi, Dram

Yönetmen: Dexter Fletcher

Oyuncular: Taron Egerton, Jamie Bell

Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin hayatını anlatan ve başarılı gişe hasılatlarına ulaşan Bohemian Rhapsody filminden sonra bu yıl da youtube sayfalarımızda bol bol Elton John klibi göreceğiz gibi görünüyor. Müzik severler için keyifli bir biyografi çalışması olacağa benziyor.

 

Brightburn

Brightburn 2019

Türü: Korku, Bilim Kurgu

Yönetmen: David Yarovesky

Oyuncular: Elizabeth Banks, David Denman, Matt Jones

Uzaydan dünyaya düşen çocuk fikrine çok yabancı değiliz, mesela Superman de böyle bir karakterdi. Peki ya düşen iyi bir süper kahraman değil de kötülük saçan bir süper kahraman olsa neler olurdu? Bu sorunun yanıtını öğrenebilmek için şimdilik fragmanla yetinmeli ve Mayıs ayının son haftasını beklemekliyiz gibi görünüyor.

 

UglyDolls

UglyDolls 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Kelly Asbury

Oyuncular: Kelly Clarkson, Nick Jonas, Emma Roberts, Janelle Monáe, Blake Shelton

Çocuklar için bol animasyonlu ve eğlenceli bir yıl olacağa benziyor. Fragmanı ile oldukça eğlendiren UgllyDolls karakterleri de Mayıs ayında vizyondaki yerlerini alacaklar.

 

Haziran 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix 2019

Türü: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yönetmen: Simon Kinberg

Oyuncular: Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence

Dark Phoenix filmi 2016 yılında vizyona giren X-Men: Apocalypse filminin devamını anlatıyor ve yine 90’lı yıllarda geçiyor. Çizgi roman severlerin en çok merak ettiği konulardan birisi olan Gambit karakterinin olup olmayacağı ise fragmandan anlaşılabildiği kadarıyla olumsuz olarak görülüyor. Hugh Jackman’ın Wolverine karakterini bırakmasından sonra Wolverine olmadan bir X-Men dünyasına kendimizi hazırlamalı ve filmin tamamını izleyebilmek için 7 Haziran’a kadar beklemeliyiz gibi görünüyor. Wolverine karakteri için Tom Hardy gibi bir aktörün karaktere hayat vermeye sürdürmesi fikrine yapımcılar şimdilik pek sıcak bakmamışlar gibi görünüyor.

 

Men in Black: International

Men in Black: International 2019

Türü: Komedi, Macera

Yönetmen: F. Gary Gray

Oyuncular: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Liam Neeson

1997 yılında vizyona giren komedi/aksiyon türündeki ilk “siyah giyen adamlar” filminden beri 22 seneyi geride bırakmışız. 2012 yılındaki Will Smith’li MIB filminden sonra Thor karakteri olarak bildiğimiz Chris Hemsworth’u ve Valkyrie olarak tanıdığımız Tessa Thompson’ı MIB ajanı olarak görmek bakalım nasıl olacak.

 

Toy Story 4

Toy Story 4 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Josh Cooley

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Laurie Metcalf

Animasyon ve sinema dünyasında Toy Story’nin yeri her zaman farklı olmuştur. Elbette Pixar ve Disney tarafından hazırlanan animasyonda Woody ve Jessie karakterlerine yine Tom Hanks ve Joan Cusack sesleriyle hayat veriyor olacak.

 

The Secret Life of Pets 2

The Secret Life of Pets 2 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Chris Renaud

Oyuncular: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Lake Bell

Okulların da tatil olması ile yaz aylarında animasyon patlamaları yaşandığı hepimizin malumu. 2016 yılındaki The Secret Life of Pets filmi oldukça eğlenceli serüvenleri ile olumlu geri dönüşler almış olacak ki stüdyo 75 milyon dolarlık bir bütçe ile bu yaz da bir devam filmi hazırlamayı uygun görmüş. Filmin seslendirme oyuncuları da oldukça geniş ve kaliteli bir ekipten oluşturulmuş.

 

Child's Play

Child's Play 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Lars Klevberg

Oyuncular: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman

Seksenlerin sonunda ya da doksanlarda çocukken Child’s Play izleyip de yatağının altındaki oyuncaklardan korkmamış bir çocuk olduğunı hiç zannetmiyorum. Yılın ikinci Chuky projesi olan Child’s Play filminin 21 Haziran’da vizyonda olması bekleniyor.

 

Shaft

Shaft 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Tim Story

Oyuncular: Samel Jackson, Alexandra Shipp, Regina Hall

Samel Jackson 2019 yılında da ne kadar ajan rolü olan film varsa hepsinde oynamaya devam ediyor. John Shaft karakterini oynayan Samuel Jackson, MIT’de dereceli bir siber güvenlik uzmanıdır ve babasının en iyi arkadaşının ölümü arkasındaki sır perdesini kaldırarak olayı aydınlatmak ve gerçekleri gün yüzüne çıkartmak ister. Shaft filmi, 14 Haziran’da sinemada olacak.

 

Ford v. Ferrari

Ford v. Ferrari 2019

Türü: Biyografi, Macera

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Christian Bale, Matt Damon, Jon Bernthal, Caitriona Balfe

Film, 1966 yılında Le Mans yarışını kazanabilmek için Ford ve Ferrari arasında yaşanan gerçek rekabet hikayesini konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosu da Christian Bale, Matt Damon gibi isimler ile oldukça ilgi uyandıracak cinsten. Ford v Ferrari, Haziran’ın son günlerinde vizyonda olması beklenen filmlerinden biri.

 

Flarsky

Flarsky 2019

Türü: Komedi

Yönetmen: Jonathan Levine

Oyuncular: Seth Rogen, Charlize Theron, Alexander Skarsgård, Bob Odenkirk, Andy Serkis, O’Shea Jackson Jr.

Flarsky Haziran ayının sonlarında vizyona girecek komedi filmlerinden biri. İşsiz bir gazeteci olan Fred Flarsky’nin (Seth Rogen) çocukluk aşkı ve dünyaca ünlü Charlotte Field’a (Charlize Theron) ulaşma çabalarını konu alıyor.Flarsky filminin 7 Haziran’da vizyonda olması bekleniyor.

 

Temmuz 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Marisa Tomei, Michael Keaton

Tom Holland tarafından canlandırılan Örümcek Adam, serinin meraklıları tarafından eleştirilmeye devam etse de yeni Spider Man filmi ve serinin bağlantılı karakterleri 5 Haziran’da vizyona girecek olan filmde hakkında çokça komplo üretilen filmde merakları giderecekler.

 

The Lion King (Aslan Kral)

The Lion King 2019

Türü: Animasyon, Macera

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Donald Glover, Beyoncé Knowles, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Alfre Woodard

CGI teknolojilerinin animasyon dünyasında geldiği yerleri gösteren güzel bir örnek olan ve orjinali 1994 yılında vizyona girmiş olan Aslan Kral filminin yeniden yapımı 19 Haziran’da vizyonda olacak.

 

Annabelle 3

Annabelle 3 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Gary Dauberman

Oyuncular: Patrick Wilson, Mckenna Grace, Vera Farmiga

Ed Warren (Patrick Wilson) karakterinin The Conjuring serisinden ve The Nun filminden sonra Annabelle 3’te yer alacak olması ile seriyi takip edenler tarafından merak ve ilgiyle karşılandı. Kaliteli korku filmi serileri olarak devam eden yapımlara Haziran ayında başarılı bir halka daha eklenecek gibi görünüyor.

 

Ağustos 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood 2019

Türü: Komedi, Dram

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning, James Marsden

Yönetmeni ve oyuncu kadrosu ile yılın en çok kendini merak ettiren filmerinden birisi hiç kuşkusuz Once Upon a Time in Hollywood. 1969 yılında Los Angeles’ta geçen filmde bir TV oyuncusunun ve dublörünün sektörde isim yapabilmek için başından geçenler anlatılacak. Filmin çıkış tarihi 9 Ağustos olarak öngörülüyor.

 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast & Furious: Hobbs & Shaw 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba

Orjinal Fast & Furious (Hızlı ve Öfkeli) serisinden türeyen (spin-off) yeni bir seri olarak Luke Hobbs ve Deckard Shaw karakterleri üzerinde kurgulanan yeni Fast & Furious filmi, yönetmen koltuğunda ise Deadpool 2 filminin de yönetmenliğini yapmış olan David Leitch var. Filmin çıkış tarihi ise 2 Ağustos olarak tahmin ediliyor.

 

The New Mutants

The New Mutants 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Josh Boone

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Alice Braga

Marvel yapımlarını ve mutantları seviyor musunuz? Peki ya korku filmlerini? 2019 spin-off’ların yılı olmuş gibi görünüyor. X-Men serisinden spin-off olarak hazırlanan bir diğer süper güçlere sahip mutantların olduğu evren ama bu sefer korku filmi olarak düşünülmüş. Fragmanında arka planda çalan Another Brick in the Wall ile birlikte hastane ve korku öğeleri de olunca kendi güçlerini keşfederken yaşanan olayları korkutucu bir dille işlemişler ve ortaya güzel bir korku filmi çıkartmışlar gibi görünüyor.

 

Artemis Fowl

Artemis Fowl 2019

Türü: Macera, Bilim Kurgu

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Judi Dench, Josh Gad

Eoin Colfer bilimkurgu romanından sinemaya uyarlanan ve fragmanından görülebildiği kadarıyla bol bol görsel efektler kullanan ve gençlere hitap etmesi muhtemel bir film. Ağustos ayının ikinci haftasında vizyonda olması bekleniyor.

 

Angel Has Fallen

Angel Has Fallen 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Ric Roman Waugh

Oyuncular: Gerard Butler, Morgan Freeman, Piper Perabo

Olympus Has Fallen ve London Has Fallen filmlerinden sonra serinin üçüncü filmi olan Angel Has Fallen filminde de gizli servis ajanı Mike Banning karakterine hayat veren Gerard Butler’ın başkanı korumaya çalışmasına tanık olacağız. Kaliteli bir aksiyon serisi olarak önceki filmlerdeki çizgiyi koruyacaklarını umuyorum.

 

Eylül 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

It: Chapter Two

It: Chapter Two 2019

Türü: Korku

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Bill Skarsgård

Bir diğer Stephen King uyarlaması olan It filminin 2017 yılında vizyona giren yeniden yapımının devamı niteliğinde çekilen filmde ilk filmden 27 yıl sonra gerçekleşen olayları ve geçen zaman içerisinde büyümüş olan kaybedenler kulübü üyelerinin gizemli bir telefon alarak yeniden bir araya gelmesini konu alıyor ve Pennywise karakterine yine Bill Skarsgård hayat veriyor.

 

Downton Abbey

Downton Abbey 2019

Türü: Dram

Yönetmen: Michael Engler

Oyuncular: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Imelda Staunton, Geraldine James

2010 yılında 52 bölümlük İngiliz Downton Abbey dizisinin sinemaya uyarlanması ile hazırlanan filmi Michael Engler yönetiyor. Filmin yayına giriş tarihi ise 20 Eylül.

 

Ekim 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Joker

Joker 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro

Başarısız bir stand-up komedyeninin yavaş yavaş kafayı yemesi ve seri katile dönüşmesini konu alan bir aksiyon/macera filmi olan Joker 4 Ekim’de vizyona giriyor.

 

The Addams Family

The Addams Family 2019

Türü: Animasyon, Komedi

Yönetmen: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Oyuncular: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz, Finn Wolfhard, Allison Janey

Adams ailesini animasyon olarak sinemada göreceğimiz tarih ise en erken 18 Ekim olarak görünüyor.

 

Zombieland 2

Zombieland 2 2019

Türü: Korku, Komedi

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin

Korku komedi türünün hayranları için Zombieland filminin yeri ayrıdır, keşke devamı çekilde denen filmler arasında da çok sayıda oy alan filmin devamı sonunda 2019’un Ekim ayında geliyor. Elbette oyuncular arasında Woody Harrelson ve Emma Stone yer alıyor.

 

The Goldfinch

The Goldfinch 2019

Türü: Dram

Yönetmen: John Crowley

Oyuncular: Sarah Paulson, Nicole Kidman, Finn Wolfhard, Ansel Elgort, Jeffrey Wright, Luke Wilson

New York’ta bir erkek çocuğu, annesini Metropolitan Sanat Müzesi'ndeki bir bombalama saldırısında kaybettikten sonra sonra zengin bir aile tarafından kabul edilir. Dram türündeki filmin Ekim’in 2. Haftasında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Gemini Man

Gemini Man 2019

Türü: Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen

Klonları konu alan bir diğer bilim kurgu filmi olan Gemini Man, bir tetikçinin kendi klonu ile karşılaşmasını konu alıyor. Filmin yönetmeni ise Ang Lee.

 

A Beautiful Day in the Neighborhood

Türü: Biyografi, Dram

Yönetmen: Marielle Heller

Oyuncular: Tom Hanks, Matthew Rhys, Wendy Makkena

Komşuluk ve nezaket konularını temel alan bir biyografik dram filmi olan A Beautiful Day in the Neighborhood Ekim’in 3. haftasında izlenebilir.

 

Kasım 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Terminator 6

Terminator 6 2019

Türü: Aksiyon, Bilim Kurgu

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Gabriel Luna

1984 yılında vizyona giren ilk Terminator filminde robotların geçmişe gönderildikleri tarih olan 2029’a sadece 10 yıl kalmışken 35 yıllık bir film serisi olarak 6. film Ekim ayında vizyonda olacak. Yapay zeka ve robotlar gibi konularda son yıllarda gerçekleşen buluş ve gelişmeler de arttıkça Terminator’a yapılan göndermelerin de artmakta olduğunu hatırlatmakta fayda var. Oyuncular arasında Arnold Schwarzenegger de var.

 

The Irishman

The Irishman 2019

Türü: Biyografi, Drama

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Jesse Plemons, Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Bu ekibi birlikte görmeyi çok özlemiştik. 125 milyon dolarlık bütçeyle yönetmen kolduğunda Martin Scorsese ve oyuncular arasında da Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci olunca elbette konu gangsterler olmak zorunda. Filmin çıkış tarihi Ekim olarak belirtilse de daha ileriki bir tarihe de ertelenebileceği söyleniyor.

 

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog 2019

Türü: Animasyon

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: James Marsden, Tika Sumpter

Bilgisayar oyunu olarak oldukça ilgi gören Sonic karakterini animasyon olarak sinemada izleyebileceğimiz tarih Kasım olarak görünüyor.

 

Charlie's Angels

Türü: Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Elizabeth Banks

Oyuncular: Lupita Nyong’o, Kristen Stewart

2019 yılında yeni bir Çarli’nin melekleri filmi görünce hemen oyuncular listesine baktım çünkü 2000 ve 2003 yılında çekilen filmlerde yer alan Cameron Diaz, Drew Barrymore ve Lucy Liu gibi oyuncuların oynaması çok ilginç olabilirdi ama yeni bir ekiple hazırlanmış. Kasım ayında sinemada izleyebileceğiz.

 

Kingsman 3

Kingsman 3 2019

Türü: Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Taron Egerton, Colin Firth

Her bir sahnesi sosyal medyada binlerce kez paylaşılan bit aksiyon komedi filmi Kingsman. Oyuncu kadrosu tam olarak ilan edilmemiş olsa da yine Taron Egerton ve Colin Firth ikilisinin filmde olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Aralık 2019’da Vizyona Girecek Filmler

 

Star Wars: Episode IX

Star Wars: Episode IX 2019

Türü: Aksiyon, Macera

Yönetmen: J. J. Abrams

Oyuncular: Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Lupita Nyong’o

1977 yılında başlayan efsanenin 2009 halkası olarak J.J. Abrams yönetmenliğinde yerini alacak olan Star Wars filmi, Kasım ayında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Little Women

Little Women 2019

Türü: Dram

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Florence Pugh

İç savaşın ardından Amerika’daki dört kız kardeşin hikayesinin anlatıldığı film dram türünde, çıkış tarihi ise Kasım 2019 olarak tahmin ediliyor.

 

6 Underground

6 Underground 2019

Türü: Aksiyon

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Ryan Reynolds, Ben Hardy, Adria Arjona

Çok sayıda sinema sever tarafından takip edilen Michael Bay’in son filmi olan 6 Underground’da 6 milyarderin kendini ölü gibi göstermesi ve suçlıları öldürmek için seçkin bir tetikçi kadrosu oluşturması konu ediliyor. Film ertelenmezse Aralık ayında vizyondaki yerini alacak.

 

Ip Man 4

Ip Man 4 2019

Türü: Aksiyon, Biyografi

Yönetmen: Wilson Yip

Oyuncular: Scott Adkins, Donnie Yen, Kwok-Kwan Chan

Ip Man’in hikayesinden esinlenilerek hazırlamış aksiyon filmi serisinin dördüncüsü. Wing Chun ve Kung Fu sevenler tarafından merakla devamı beklenen bir film olarak Ip Man’i yine Donnie Yen canlandıracak.

 

Death on the Nile

Türü: Macera, Dram

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Gal Gadot, Armie Hammer, Kenneth Branagh

Agatha Christie’nin aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanmış ve sonunda şaşırtması muhtemel bir polisiye film olan Death On The Nile’da yine Hercule Poirot karakterini Murder on the Orient Express filminde olduğu gibi Kenneth Branagh canlandıracak. Filmin çıkış tarihi ise Aralık 2019 olarak tahmin ediliyor.

 

Jumanji 3

Türü: Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Scott Rosenberg

Oyuncular: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart

1995 yılındaki ilk Jumanji filmini izleyenler nasıl büyülendiklerini halen hatırlıyorlardır. Robin Williams’ın kaybının ardından 2017 yılında Dwayne Johnson, Kevin Hart ve Jack Black gibi oyuncuların olduğu bir Jumanji filminin nasıl olacağı tartışılırken filmin oldukça beğenilmesi doğal olarak yeni bir devam filmi ile sonuçlandı. 2019’un Aralık ayında vizyona girmesi beklenen filmde yine  Dwayne Johnson, Jack Black ve Kevin Hart’ın yer alması bekleniyor.

 

2019 Yılında Vizyona Girecek 79 Film
Bu makalenin telif hakkı ve tüm sorumlulukları yazara ait olup, şikayetler için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
URL:
Etiketler:

Bu makale 12120 kez okundu

14.01.2019 tarihinde yazıldı
Reitix

Yorumlar

  • ismail coşan
    26.03.2021

    He-Man filmine Masters of the Universe olarak da baktım ama proje tamamen iptal olmuş sanırım. bunun dışında çoğu filmi izlemişim ama çoğu da benim için hayal kırıklığı olmuş. özellikle x-men serisini çok seven birisi olarak büyük bir hayal kırıklığımı yaşadığımı hatırlıyorum

  • idris demirdag
    28.11.2020

    avengers filmleri arka sokaklar dizisi kadar kolay çekilmediği için hazırlık, çekimler, kurgu, post production falan derken her bir filmin en az birkaç yılda hazırlandığını tahmin ediyorum. ama bence de her yıl da olsa çıkartacakları filmleri ben de izlemeye devam ederdi ama o kadro yolun sonuna gelmiş demek ki

  • dağhan
    28.11.2020

    avengers serisi sona ermeseydi kabak tadı vermeden güzel gidiyordu ama oyuncular mı yaşlandı yoksa farklı bir tat arayışındalar mı bilmiyorum. ben mevcut kadroyla dizi gibi her hafta film çıkartsalar hepsini seve seve sinemada izlerdim. izlenme sayıları da rekorlar kırdı zaten bildiğim kadarıyla

  • bulut07
    01.02.2020

    bunun 2020 yılı versiyonunu da yapsanız çok güzel olurdu, 1 sayıl sonra çıkacak filmleri önceden takip etmek güzelmiş. diğer yandan 2019 yılında hangi filmleri izlemişim hangilerini izlememişim bunları da kuş bakışı görebilmiş oldum. yorumlarda o kadar çok ek film adı yazıyor ki onları da bir ara not alacağım

  • kirklar39
    24.01.2020

    iron man'siz avengers, wolverine'siz x-men mi olur ya? ama artık adamlar da 60'lı yaşlarına geldiler ve 80 yaşına kadar wolverine kalacak hali yoktu adamın da doğal olarak. bir de meşhur aktör kompleksi var, sokakta görünce adamın adı yerine özdeşleştiği karakterin adını söyledilerse demek ona içerlemiş olmalı

  • kizil_elma
    24.01.2020

    listeye bakıyorum da hiç duymadığım bir sürü film var içinde, hele yorumlardaki filmleri de katınca şaşırdım çünkü ben de kendimi çıkan bütün yeni filmleri izler birisi diye bilirdim. marvel filmlerinin artık son avengers filminden sonra düşüşe geçeceğini düşünüyorum ben çünkü hem artık insanlar doydular, hem de asıl kahramanların oldukları chapter'ı bitirdiler

  • orcun-34
    07.01.2020

    Purge dizisinden ümidim çok fazlaydı ama bütün ilk sezonu bir film yapsan puanı 5 olan filmden öte bir şey olmaz. 2. sezonu henüz izlemeye başlamadım ama izlemekle izlememek arasında da büyük bir kararsızlık yaşıyorum. akşam yemeği yerken film izlemek yerine bir bölüm dizi izlemek daha az zaman alıyor ama daha iyi diziler var

  • emredemirbilek
    05.01.2020

    Ford markasını kötüleyen (kurum, yönetim ya da acımasızlık olarak) bildiğim kadarıyla amerika eliyle çekilmiş ikinci film bu. 2008 yılında fasılalı sileceği bulan bir adamın teknolojisini elinden zorla alarak yıllarca süren mahkemeler ve ailesinden ayrılmasına sebebiyet veren olaylara yol açan araba markası da Ford'du. gel de şimdi adamlara sempati besle

  • nevall
    05.01.2020

    Ford vs Ferrari filminde Christian Bale'in canlandırdığı Ken Miles karakterine google görsellerden bakacak olursanız aktör neredeyse adamın aynısı olmuş. yakışıklı bir adamın çirkinleşmesi nedense pek sevilmiyor ama adam işini çok iyi yapmış. Filmin Ford markasının virali olmasını beklerken daha çok Ferrari virali çıkması da ilginç olmuştu

  • fatma aydın
    04.01.2020

    uzak doğu sinemasını sevenler için Ying (Gölge Savaşçı) filmini tavsiye ederim ben de. filmin her bir karesi elle çizilmiş gibi. inanılmaz güzel renkler ve ahenk içinde özenmişler. filmin başları daha düşük tempoda ama film bitince süper film dedirtiyor. Yimou Zhang'in diğer filmlerine de bakacağım ilk fırsatta

  • goringo
    04.01.2020

    Matt Damon rolüne çok yakışmış ama Christian Bale'in canlandırdığı Ken Miles karakterinin duruş ve karakter bozuklukları biraz fazla abartılmış bence. Christian Bale'e baktıkça bu adam nasıl Batman olabilmiş diye sorguladım bile filmi izlerken. ama film olarak şahaneydi bence de

  • m.salih
    04.01.2020

    Ford v Ferrari filmi bence yılın en mükemmel filmlerinden birisiydi. Ford'un o dönem nasıl bir amerika otomobil şirketi olduğu ve Ferrari ya da Fiat gibi italyan firmalarının amerikalı firmalardan nasıl daha farklı çalıştıklarını mükemmel anlatmışlar. Bence Matt Damon ve Christian Bale yerine daha tanınmamış oyuncular oynasa daha bile doğal olurmuş

  • vitamin0
    01.01.2020

    yıl bitti ama yılın filmini izlemeyenler varsa ben yazmış olayım. Togo adında bir köpeğin yaşamını anlatan bir Disney filmi var. Ben de ilk duyduğumda bu filmi zaten izlemiş gibi oldum demiştim ama imdb puanı tesadüf değil filmin. ailecek izlenebilecek mükemmel bir film. disney disney olalı ilk defa düzgün bir iş yapmış

  • mertkayzer
    24.12.2019

    Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu bence her Türk gencinin izlemesi ve ilham alması gereken bir film. Yabancı bir gerçek hayattan ilham alınan başarı hikayesi olsa herkes bayıla bayıla izlerdi ama nedense yerli film olunca kime sorsam burun kıvırıyor. filmi sinemada izlemiş birisi olarak herkese tavsiye ederim ben

  • gizemulusoy
    18.12.2019

    uzak doğu ve hint sinemaları özgün senaryoların da üretildikleri bir yer olduğu için abd sinemasının aslında bu ülkelerin filmlerinden bolca beslendiklerini de hesaba katmanız gerek. mesela 10 yıl kadar önce izlediğim bir hint korku gerilim filmi vardı 13b adında. abd sineması halen bu filmin senaryosunu çalıp yeni bir film yapmadı ama ne zaman yapacaklar merakla bekliyorum

  • seloo
    18.12.2019

    sinemaya zenginlerden çok fakirler talep gösterdikleri için de olabilir bu, evinde televizyon izleyerek mutlu olan ev kadınları her ülkede olduğu gibi hindistan'da da var sonuç olarak. ayrıca o kadar basite indirgemek de hata olur, sinema sektöründe uzun yıllardır kendi markasını kurmuş bir ülkeden bahsediyorsunuz sonuçta

  • joker_26
    18.12.2019

    hollywood nasıl amerika için ulusal pazardan kendi ülkesine gelir çekmeye imkan tanıyan bir ticari sektör ise bollywood da bir benzerini kendi halkı için yapıyor çünkü. siz hint halkının danslarını ve konuşma biçimlerini bu kadar yakından tanıdıysanız bu hint sineması sayesindedir, ayrıca bu sayede belki milyonlarca hint vatandaşı da bu sektörden gelir sağlıyordur

  • Veysel79
    18.12.2019

    hadi amerikan sinemasını anlarım, adamlar belirli gelir standartları olan insanlara görsel hikayeler anlatıyorlar da bollywood nedir arkadaş, yoksulluk içindeki bir halka milyonlarca dolar kazanan zengin oyuncuların oyunculuk yaptıkları dandik dans motifli oyunculuk ile nasıl bu insanlar linç edilmeden film çekmeye devam edebiliyorlar?

  • peyote
    15.12.2019

    rambo last blood (son kan) konusunda çok önyargılı olmama rağmen filmi çok severek izledim. önceki rambo'lardan daha aykırı ve vahşi bir film olmuş, hatta bu kadar kanlı korku filmi bile sayılıdır. stallone, 30 yıldır kullandığı kendini haklı çıkar ve parçala taktiğini yine uygulamış ama film kendini izletti

  • hburkek
    14.12.2019

    black mirror dizisi bilim kurgu türünde film çekmek isteyen ekiplere büyük bir öz güven kazandırdı, bence çok da iyi oldu. 2018'in diğer benzer kaliteli yapımlarından benim tavsiye edebileceklerim:
    Upgrade (2018)
    Searching (2018)
    Annihilation (2018)
    Overlord (2018)
    A Quiet Place (2018)

  • ozan002
    14.12.2019

    düşük bütçeli bilim kurgu filmleri görsel efektler konusundaki yetersizliğini benzersiz ve kaliteli bir senaryo ile doldurmak zorunda oldukları için yılda 1-2 tane çıkan kaliteli filmi ıskalamamak gerekiyor. Freaks (2018) filmi geçen yılın filmiymiş mesela, dün gece izledim ve oldukça beğendim

  • mehmet ali
    13.12.2019

    Doctor Sleep filmini uzun zamandır bekleyen birisi olarak ben oldukça beğendim. shining 2 gibi bir beklentiyle gitmeyin filme. başlı başına özgün ve kaliteli bir film olmuş. Stephen King zaten en sevdiğim yazarlardan birisidir ama Ewan McGregor da filme çok yakışmış. tabi shining'i izledikten sonra Doctor Sleep'i izlemenizde fayda var

  • mcancebe
    13.12.2019

    güzel hazırlanmış bir liste ama bir çok kaliteli filmin adı heniz geçmemiş. Bir kısmı:
    - The Report (2019)
    - Jojo Rabbit (2019)
    - The King (2019)
    - Paradise Hills (2019)
    - Official Secrets (2019)
    - Late Night (2019)
    - What Men Want (2019)
    - The Huntress: Rune of the Dead (2019)
    - Angel of Mine (2019)
    - Fractured (2019)
    - Haunt (2019)
    - The Hole in the Ground (2019)
    - Horror Noire: A History of Black Horror (2019)

  • chung
    12.12.2019

    listede göremedim ama korku komedi dalında yılın filmi olmaktan da öte Shaun of The Dead'den bu yana en başarılı zombi komedi filmi olması muhtemel Little Monsters (2019) filmini de türün meraklılarına tavsiye ederim. Filmin kapağı sizi yanıltmasın, içi başka dışı başka çok eğlenceli bir film olmuş

  • canergemveren
    11.12.2019

    Following filmini vaktiyle izleyip tam olarak anlamadığımı hatırladığım için yemekte tekrar bulup izledim, zaten 1 saatlik bir film. adam 1 saatte senaryoyu o kadar nasıl evirip çevirip sonunda izleyiciyi şaşırtmayı başarabilmiş gerçekten inanılmaz. film boyunca karakter derinliğini de öyle bir vermiş ki yok canım o öyle yapmaz diyor insan izlerken, epi topu 1 saat ya şaka gibi

  • lockam
    09.12.2019

    Nolan'ın 1998 yılında yönetmenliğini yaptığı Following adında bir film var, filmin toplam süresi 1 saat 10 dakika ve bir yazarın insanları takip etme merakının hastalığa dönüşmesi neticesinde gelişen olayları konu alıyor. şimdi bir bu başyapıta bakıyorum, 1 saatte adam neden Christopher Nolan'ın farklı olduğunu ispatlamış, bir de bizim bir bölümü 2 saati aşan yerli dizilere bakıyorum Tsubasa'nın 6 bölümde attığı gol gibi. ondan sonra da neden yerli dizi izlemiyorsun diyorlar

  • rzgrt
    07.12.2019

    çıkan filmlere bakıyorum da her gün 1-2 film izleseniz bile çıkan bütün popüler film ve dizilere yine de yetişemiyorsunuz, bu nasıl bir üretim hırsıdır ve bu çeşitlilik içerisinde küçük bütçeli amatör yapımlar kendilerini nasıl tanıtmayı umuyorlar hiç aklım almıyor. blair witch bugün çıksaydı kimsenin haberi bile olmazdı muhtemelen

  • cenko
    07.12.2019

    Ad Astra ortalama üstü güzel sayılabilecek bir film ama Brad Pitt ne oyunculuğu yapmış orası tartışmaya açıktır. kötü oyuncu demek haddim değil elbette ama mimiksiz sayılabilecek bir karakteri oynamak da oscar ödülü kazandırabilecek bir performans gösterme imkanı sağlamıyor. joker mi ad astra mı derseniz joker derim

  • soneraci
    06.12.2019

    Ad Astra filmini izleyen yok mu anlamadım, benim yıllardır izlediğim en kaliteli yapımlardan birisi oldu bu film. Brad Pitt hayranı birisi değilim ama bu yılki iki performansı ile adamın oyunculuğuna hayran kalmamak elde değil. once upon a time in hollywood da tarantino'ya rağmen brad pitt sahneleri ile izlenebilir bir filmdi

  • H.Ünal
    02.12.2019

    The irishman filminin ön hazırlıklarının 2005 filminden başladığını ve filmin bütçesinin de 150 milyon dolar olduğunu öğrenince dumura uğradım. Zaten netflix olmasa film çekilemeyecekmiş bile. bu arada film şu an sinemada da oynamıyor mu? netflix kendi platformunda izlenmeyen filmden ne gibi bir kazanç elde ediyor?

  • ada
    02.12.2019

    izleyeli 1 sene oluyor ama A Star Is Born filminin yönetmeni de Bradley Cooper'mış ama beni daha da çok şaşırtan hatun kişi de Lady Gaga imiş. Filmi iki kere izlemiş birisi olarak demek ki saçı enteresanlı olmasa Lady Gaga'yı sokakta görsem tanıyamayacakmışım. ben de sanıyorum senaryo daha doğaş görünsün diye manken gibi birisi oynamadı

  • fato25
    30.11.2019

    filmi ilk açınca önce vay be ne kadar yaşlanmışlar, yüz kırışıklıkları trt'de bir dönem yayınlanan köyümüz köylümüz dizisindeki çok yaşlı dedelerin yüzleri gibi olmuş dedim, biraz geçip de eskiye gidince vay be meğerse hiç yaşlanmamışlar hepsi 40'lık delilanlılarmış daha dedim. film bittiğinde ise gerçekte kimin ne kadar yaşlanıp yaşlanmadığı konusunda zerre kadar fikrim yoktu. makyaj teknolojilerinin bu aşamaya gelmiş olması inanılmaz

  • koray2222
    30.11.2019

    Martin Scorsese filmleri zaten uzun olmaları ve 40-50 yıllık hikayeleri sindire sindire anlatması ile meşhur olduğu için ben şaşırmadım diyebilirim. Al Pacino ve Robert De Niro'yu aynı filmde uzun yıllar sonra yeniden izlemiş olabilmenin mutluluğu da paha biçilemezdi. ama Joe Pesci'nin de bu iki ustanın altında kalır bir yanı yok, sonuç ise mükemmel bir film olmuş

  • aylin katranci
    30.11.2019

    The Irıshman 2019 yılının açık ara en iyi filmidir bence, ama sinemada izlemek gibi bir hata yapmayın çünkü filmin süresi tam olarak 3.5 saat. netflix varsa evinizden ara vere vere ve ayaklarınızı uzatarak izlemenizi tavsiye ederim, sinemada o kadar saat film izlemek, uzun yok otobüs yolculuğu yapmak gibi yorabilir yoksa

  • aloavera
    29.11.2019

    purge dizisini izleyen var mı? eğer filmleri kadar yaratıcı ve kaliteliyse başlamak için çok uygun bir dizi seçeneği olabilir bence. listedeki çoğu büyük prodüksiyon filmin de fiyasko olduğunu düşünüyorum. milyonlarca dolarlık bütçeler ve konusunda bir numara olan set çalışanlarına rağmen nasıl bu kadar vasat filmler yapabilmeye devam edebiliyorlar anlamıyorum

  • hilalpoyraz
    29.11.2019

    John Wick 3'ü yeni izleyebildim ben. Film hikaye sürdürüldükçe daha da güzel derinleştirilmiş. Aksiyon sahneleri zaten inanılmaz gerçekçi ve klasik hollywood filmlerinde olduğu gibi kesik kesik değil, sanki kavga doğal olarak öyle gelişmiş gibi inandırıcı ve sürükleyici. keanu reeves de bu yaşında halen bu sağlam aksiyona iyi ayak uydurmuş

  • koksals
    28.11.2019

    2019 yapımı The Twilight Zone ile Black Mirror'ı kıyaslayan büyük hata eder, 1-2 bölüm dışında The Twilight Zone resmen çöpe yakın bir dizi olmuş, eski versiyonundan kalite olarak fersah fersah uzaklarda. Black Mirror'ın 6. sezonu ne zaman başlayacak bakalım dizi de popülerleştikçe sıradanlaşmaya başladı

  • zehnisağcan
    26.11.2019

    ben de bruce lee sahnesi dışında çok sıkıldım diyebilirim ama imdb'de 7.9 puan alan bir film ya festival filmidir ya da bu kadroya rağmen linç yemediğine göre çok iyi bir film olmalıdır diye izlemiştim. film bittikten sonra after credits kısmındaki sigara reklamı da fena değildi, ama gerisi tamamen fiyaskoydu

  • speed
    26.11.2019

    once upon a time in hollywood bence tarantino'nun o kadar saçma sapan bir film yapayım en fularlı eleştirmen bile anlamadığını çaktıramasın ve kimse de kötü diyemesin diye tamamen sektörle dalga geçme projesi olarak ürettiği inanılmaz pahalı bir şaka. 2 buçuk saatime üzüldüm bittikten sonra resmen

  • kobra
    24.11.2019

    kendi mizah anlayışına sahip bir korku gerilim filmi arayanlar için Ready or Not (2019) filmini tek geçerim. film sıkıcı gibi başlıyor ama başlangıçta ileride lazım olacak bilgileri hızlıca izleyiciye aktarıp düğünden sonra direk gerilim kısmına geçmişler. filmin devamında da bir hoplayıp bir kahkaha atmak çok ilginç bir deneyimdi :)

  • kaderimse
    23.11.2019

    2008 yapımı olsa da bir film de ben tavsiye edeyim. gerilim olarak tanımlanabilecek bir film ve filmin son 20 dakikası sizi çivi gibi koltuğunuza çakıyor. film hakkında önceden bilmemeniz gereken bir spoiler vermemek için bir bilgi vermeyeceğim ama izlemenizi tavsiye ederim. filmin ismi Greta (2018)

  • hazal67
    23.11.2019

    ikizler projesi de çok güzel bir filmdi, Kod Adı: Angel da yine en az bir o kadar kaliteli bir aksiyon filmiydi. bir aksiyon filminin içindeki aksiyonu çıkarttığınızda geriye kalan film halen kendini izletebilir ise zaten o film senaryo ve akış açısından da kaliteli bir film demektir benim kriterlerime göre

  • ilhan_34
    23.11.2019

    Gemini Man'i beğenmeyenlerden aksiyon filmi tavsiyesi istiyorum çünkü bu filmi beğenmeyenlerin bildiği acaba ne kadar mükemmel filmler olur merak ediyorum. filmi sinemada iki kere izleyecek kadar sevmiş birisi olarak benim yaratıcı senaryolu aksiyon filmi beklentimi fazlasıyla karşılamış bir filmdir

  • esprit
    21.11.2019

    1973 yapımı olan orijinal The Wicker Man filmini izleyenler varsa Midsommar filminden de çok benzer bir sinema deneyimi alacaklar. korku filminden çok gerilim filmi demek sanırım daha doğru olur ama her iki filmde de hayatım boyunca hatırlayacağım en az ikişer sahne olduğuna eminim. bir yönetmenin de en büyü hayali izleyicide bunu bırakabilmektir

  • bennu
    21.11.2019

    Midsommar filmi spiritüelizm, okültizm ve sembolizm gibi alanlara ilgi duyanlar için çok farklı bir sinema deneyimi sunmuş. filmdeki simetri, renkler, karakterler kısacası her şey daha olaylar başlamadan gerim gerim germeye başlıyor çünkü önden verilen doneler ortaya çıkacak çılgınlıkların da ne derece büyük olabileceğini haber veriyor. sonra yaşlı çiftin katıldığı yemekten sonra da film başlıyor zaten

  • sedat_uzman
    20.11.2019

    Dwayne Johnson çok itici bir karakter ama adamın oynadığı bütün filmler bir şekilde kendinizi izletmeyi başarıyor. ben yapımcı olsam ve bana senaryo olarak Fighting with My Family filmi gelse böyle film mi olur derim ama kas yığını ve itici birisi her nasılsa filmi izlenir hale getirmeyi başarıyor

  • superisielif
    16.11.2019

    hem The Fallen Angel hem de Gemini Man yılın en sağlam iki aksiyon filmiydi bence de, listedeki bir çok filmi de izledim ama çoğu aklımda kalmayı bile başaramamışlar. Prodigy de yılın korku filmi olabilir, Omen'de Damien karakteri çağrışımı yaptı velet bende direk :) devamı da gelir mi derseniz umarım gelir

  • va12
    16.11.2019

    The Fallen Angel olmamış diyenler bir zahmet neyin olduğunu da söyleyebilirlerse açıp bir de onu izlemek istiyorum. son birkaç yıldır bu kadar temposu düşmeyen ve özgün bir senaryoya sahip bir aksiyon filmi daha izlememiştim. önceki filmlerden bile belki daha da iyiydi diyebilirim

  • dilek.koptekin
    15.11.2019

    tony stark'ın çocukluğuna döndüğü bir sahne vardı hakkını yemeyelim, o sahnede de Robert Downey Jr. sanki gerçekten genç çocuk gibiydi. gemini man filmini ise tamamen bu fikir üzerine inşa etmişler ama özgünlük kazanabilmesi için birkaç katmana daha ihtiyacı varmış içinde. fragmanda gördüğünden fazlasını film içinde bulamayınca sonuç mutsuz izleyiciler oluyor

  • E-Trader
    15.11.2019

    gemini man filminde de will smith'in gençliğini kim oynuyor, acaba oğlu olabilir mi diye gerçekten merak edip açıp internete baktım, bu kadar inanılmaz bir gençleştirme daha görmemiştim sanırım daha önce. ama film bu kadar bütçesi ve teknolojisine rağmen yine de o etkiyi vermeyi başaramadı bana

  • gizemlimerve
    15.11.2019

    eski filmlerde makyaj ve dekorla yapılan görsel efektler şimdi bilgisayarlarla yapılıyor ama nedense çok daha gerçekçi ya da inanılmaz olmasına rağmen eski filmlerdeki gibi güzel durmuyorlar. bu yüzden de terminator 2 filmindeki deri sahnesi ya da men in black'teki patlayan böcekler yeni filmlerde artık yavan görünüyor

  • manyakteyo
    14.11.2019

    The Twilight Zone farklı yıllarda tekrar tekrar piyasaya sürülmüş bir dizi, işin ilginç yanı bugüne kadar hazırlanmış The Twilight Zone'lar arasında açık ara puanı en düşük olan versiyon da şu anda tek sezonu yayınlanmış olan 2019 versiyonu. Bununla ilgili bir soru da yazarım bugün ama bence Black Mirror'ın eksikliğinde çok güzel gidiyor. kötüsü buysa eski versiyonlarını izlemek lazım bir de

  • D.Hülya82
    14.11.2019

    47 Meters Down filmlerinin ikisini de izledim, spoiler vermek gibi olmasın ama üçüncüsü çıksın yine izlerim çünkü filmde herkes her an ölebiliyor, bu da filmi klişe korku filmlerinden ayıran bir unsur. öte yandan cgi teknolojilerine hayran kaldım ben filmde, sadece köpek balığı modellemeleri değil, temas ve etki modelleri de harika yapılmış. kısacası gerçek gibi

  • ruzgar123
    14.11.2019

    47 Meters Down Uncaged filmi imdb'ye bakarsanız izlemeye gerek olmayan, çok uyduruk ve hiçbir emek içermeyen bir korku filmi gibi duruyor ama film için su altına şehir mi kurmuşlar bana mı öyle geldi? öyle aman aman efsane bir film olmasa bile uyduruk bir film için bile harcadıkları emek, görsel efektler ve oyunculuk alkışı hak ediyor

  • M.Şenyürek
    13.11.2019

    recep ivedik 6'nın izlenme sayısı 1 milyonu geçince merak ettim gece gece sinemaya gidip izledim acaba o kadar mı güzel diye, değişen hiçbir şey yok. ilk film neyse bu film de aynı. televizyonda dizi olsa ne kadar izlenirdi bilmiyorum ama demek ki insanlar avm'de gezerken hadi biraz gülelim diye bu filmi tercih etmişler, başka bir açıklaması olamaz çünkü

  • gülşenözcan
    13.11.2019

    aksiyon komedi filmleri her ruh halinde çok güzel gidiyorlar. Shaft bence de devamı çıkması gereken mükemmel bir film olmuş, cehennem silahı filmindeki gibi eğlendiğimi hissettim bir ara. Hellboy da beklentimin çok ötesinde güzel bir yapımdı, bir film için ne kadar çok uğraş veriyor insanlar görünce şaşırmamak mümkün değil

  • poetic edda
    10.11.2019

    The Farewell (2019) daha gelmemiş görünüyor imdb'de ama internette çok kaynaktan full hd olarak edinerek türkçe altyazıyla izleyebilirsiniz. daha ağır bir dram filmi beklerken yer yer çok eğlenceli bir komedi filmi çıktı. keyifli bir çinli aile filmi izlemek isterseniz izlemenizi tavsiye ederim

  • arif
    10.11.2019

    imdb puanı sıklıkla yanıltıcı olabiliyor. çok düşük puanlı bir film ya da dizi çok kaliteli çıkabiliyor (5.5 altında işe yaramaz bu kural) ya da puanı çok yüksek olan bir film sanatsal drama olup da hiç sarmayabiliyor. bir de kara komediler var ki nedense puanları çok yüksek ama ben de izlediğime pişman oluyorum

  • hale dilara
    10.11.2019

    the twilight zone adında bir diziye sardım ben dün, sanırım orijinali 1959'da çekilip yayınlanan bir diziymiş ve remake olarak hazırlanmış ama ilk birkaç bölümünü izleyen birisi olarak ben çok beğendim. bir black mirror değil ama kısa süreli bölümleri kendini izletiyor. sonlarını genelde bağlayamamışlar ama

  • gizemnur
    09.11.2019

    Zombieland: Double Tap güzel bir devam filmi olmuş, kesinlikle izlemeye değer. 47 Meters Down: Uncaged de puan olarak çok gömülmüş ama ilk filmi de sevmiştim ben, bu da kendini izlettirdi. Sinemada izlediğim filmlerden de en kötü seçim, açık ara Recep İvedik 6 oldu, keşke gitmeseydim dedim çıkınca. Cinayet Süsü ise çok daha kreatif ve gerçekten komik bir ekibin elinden çıkmış daha iyi bir komedi alternatifi. Karakomik Filmler de beklentimin altındaydı ama yine de çıkınca pişman olmamıştım

  • totoro
    09.11.2019

    Jesse Eisenberg'i Social Network filminden beri sevememiş birisi olarak filmlerini de mecbur kalmadıkça izlememeye çalışıyorum çünkü adamın garip mimikleri ve göz kırpmadan ve nefes almadan süratle garip garip konuşması bende garip bir etki bırakıyor, acaba ben de mi böyle görünüyorum konuşurken diye tribe giriyorum :)

  • erdalref
    09.11.2019

    The Art of Self-Defense (2019) filmini seyrettim ben de en son, hiç beklediğim gibi bir film değildi açıkçası. sürekli film normale döner mi diye bekledim durdum ama kara komedi midir nedir ömrümden ömür gitti bitinceye kadar. kötü diyemem ama klasik aksiyon komedi filmi bekleyenler beklemesinler

  • abcklinik
    07.11.2019

    ama 90'lı yıllardaki oyuncuların 80'li yıllardaki oyunculara göre daha bel altı oynayabildiklerini ve kendi komiklikleri olduğunu da atlamamak gerek. bana şimdi Eddie Murphy, Steve MartinBilly Crystal, Charlie Sheen gibi adamlar hiç komik gelmiyorlar mesela ama Will Ferrell'a youtube'da denk geldikçe bakıyorum ve adamın mimiklerine kadar doğal bir komik olma özelliği var

  • yayvçuaz
    07.11.2019

    birkaç isim daha vereyim madem. bir fimde Seann William Scott varsa o film kesinlikle çok komiktir. Tom Green adında bir adam vardı diye bu frekanslarda ama adam çok üretken olmadı maalesef. Jack Black'in eski filmleri ve Adam Sandler'ın daha genç zamanlarındaki filmler de yine es geçilmemelidir

  • abcklinik
    07.11.2019

    2000'li yılların komedi filmlerinde Owen Wilson, Vince Vaughn, Ben Stiller, Steve Carell, Paul Rudd ve Will Ferrell gibi komedi oyuncularının estirdiği bir rüzgar vardı ve o 10 yıl boyunca gerçekten çok efsane komedi filmleri hazırlandı. Bu oyuncuların da artık yaşlanması ile birlikte şimdilerde daha Seth Rogen ve Jonah Hill tarzı komedi oyuncularının komedi filmleri üretiliyor ama bence de aynı tadı vermiyor

  • yayvçuaz
    07.11.2019

    dün uzun bir aradan sonra Old School (2003) filmini seyrettim. Will Ferrell komedilerini zaten çok severim ama adamın da daha da gençliği olunca daha felaket komikmiş. Vince Vaughn de en sevdiğim komedi aktörlerinden birisi. son zamanlarda bayağıdır böyle bir komedi filmi izlemediğimi fark ettim sonra. eskisi gibi komedi filmleri çıkmaz mı oldu ben mi yakalayamıyorum?

  • ibrahim
    06.11.2019

    köpek filmleri açısından 2019 zaten çok üretken geçmiş. The Art of Racing in the Rain (2019) bence de yılın en güzel köpekli filmi olmuş ama A Dog's Journey (2019) ve A Dog's Way Home (2019) A Dog's Way Home (2019) filmleri de aşağı kalır yapımlar değiller. köpek sahibi olmayanları tekrar düşünmeye zorlayan filmler

  • cuneytmertayak
    06.11.2019

    Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı (2019) filmini aile komedisi diye puanına da bakarak izleyelim dedik, ailecek herkes ağlamamak için dudaklarını sıkıyordu filmde. mükemmel güzel bir film ama komedi yerine duygusal ve dram yoğunluklu bir film demek bence daha doğru, ama tavsiye ederim

  • hadigari9
    06.11.2019

    Angel Has Fallen büyük fiyaskoydu. önceki filmlerde de öyle aman aman bir konu zenginliği, karakter derinliği falan yoktu ama bu filmde artık vasatlık iyice tavan yapmış. yakında konusuz aksiyon filmi yapacaklar nasıl olsa konuya bizce gerek yok diye muhtemelen. The Kid Who Would Be King (Kral Olacak Çocuk) de çocuk filmi olmanın ötesinde güzel bir yapımdı

  • jewel
    03.11.2019

    Kingsman 3 filminin adı The King's Man olarak değiştirilmiş ve filmin çıkış tarihi de 14 şubat 2020 olarak güncellenmiş. şimdilik 20 aralık'ta gösterime girecek olan Star Wars: The Rise of Skywalker filminden daha büyük bir yapım görünmüyor ufukta. Ondan sonra da kasım sonunda The Irishman vizyona giriyor

  • mayatita
    03.11.2019

    Gemini Man'den beklentilerim çok yüksekti. fragmanda gördüğüm fikirden sonra bu film kesin son zamanların en iyi filmi olacak, 2019'a damga vuran film olacak diyordum ki vasat sayılabilecek bir film çıktı. demek ki prodüktörler, o filmlerin fragmanlarını hazırlayan kişilere boşuna yüz binlerce dolar vermiyorlarmış

  • teks1080
    02.11.2019

    merak ettim adamın filmlerine baktım da 80 yaşında olup da bu kadar aykırı rollerde oynamaya devam eden birisini daha sanırım hiç görmemiştim. High on the Hog (2019) fragmanında bile hiç de ölecek gibi durmuyor adam, 40'lık delikanlı gibi her şeyi yapıyor. daha fragmanına baktım ben sadece. bir de filmi izlesek neler yapmıştır kim bilir

  • adiaphorie
    02.11.2019

    hatta film hakkında önemli bir gerçek detayı da atlamadan ben vereyim, seride Captain Spaulding rolünü canlandıran Sid Haig, 21 Eylül 2019'da 80 yaşında öldü, adamın yayına girmeyi bekleyen bir tamamlanmış (Hanukkah), bir de çekimleri devam eden filmi varmış (Abruptio ) ama bakalım nasıl çözecekler. öyle yan rol falan da değil, direk adam baş rol adamı zaten

  • adiaphorie
    02.11.2019

    3 From Hell yeni bir film değil ki, 15-16 yıllık seri
    House of 1000 Corpses (2003)
    The Devil's Rejects (2005)
    3 from Hell (2019)
    Ron Zombie manyağının filmleri hakkında daha detaylı bilgi almak için The Haunted World of El Superbeasto (2009) animasyonunu izlemelisiniz

  • denizil
    02.11.2019

    3 from hell (2019) gibi kült bir rob zombie filmi de bence bu listede yer bulmalıymış, film karakterler ve makyaj ile beklediğimin çok üzerindeydi. Rob Zombie de karısı Sheri Moon Zombie'ye The Lords of Salem ve 31 filmlerinden sonra tekrar tekrar aynı karakter ile rol vermeye devam ediyor

  • enricos
    01.11.2019

    Sadece bu ay bile vizyona girecek onlarca film var, bir yılda 79 film nedir ki. büyük bütçeli filmlerin onca oyuncu, kamera arkası ekibi, set ve teknoloji giderine rağmen milyonlarca dolar gelir sağlayacak gişe başarıları elde etmelerini anlayabiliyorum çünkü dünya tüketim çağında ve sinemaya gelen marvel filmine gitmeyene kız vermiyorlar. ama peki bu adını sanını hiç duymadığımız binlerce vasat filmi kin neden yapıyor onu anlamıyorum

  • kasırga
    30.10.2019

    neresinden bakarsanız bakın Avengers: Endgame yılın filmi olma popüleritesini Joker'e kaptırdı. X-Men: Dark Phoenix de açık ara yılın en büyük hayal kırıklığı oldu. zaten Jean karakteri için Sophie Turner gibi itici bir oyuncuyu seçmelerinden belliydi filmin başarısız olma isteği. konu da yıllardır yapılıp da tekrar tekrar fırına sürülen bir konu olunca evde izlemek için bile değmez bir filmdi

  • tufi
    28.10.2019

    Scary Stories to Tell in the Dark filmini izledim ben de hafta sonu. Film çok temel bir hataya düşerek sürekli izleyicinin umursamadığı yan karakterler üzerinden korkutmaya çalışmış ama izleyicinin korkması için kendini yerine koyduğu karakterin köşeye sıkışarak hayatta kalmaya çalışması lazım. bir de çocuklar üzerinden korku filmi çekince nasıl olsa çocuk bunlar, başlarına fazla bir şey gelemez gibi bir rahatlama hissi geliyor bana

  • B.Cantürk
    28.10.2019

    korku filmleriyle ilgili güzel bir liste eklenmiş sorular sayfasına, ekleyenin eline sağlık. yılın bütün korku filmlerini güzelce listelemiş ve paylaşmış. ben Eli filmini sizler kadar beğenemedim nedense, sonu güzel bitmese zaten hiçbir numarası yok da sonu bile kurtaramamış bence ortala bir film olmasını

  • ozankaynak
    26.10.2019

    Joaquin Phoenix'in filmografisinde gelecek bir Joker filmi görünmüyor ama bu Joker 2'nin çıkmayacağı anlamına da gelmez elbette, hele ki son Joker filminin başarısı düşünüldüğünde er ya da geç gelir ve arada kalan eksiklikler ve Dark Knight'taki Joker ile Arthur karakteri arasındaki boşlukları da doldurur diye düşünmekteyim

  • tufi
    26.10.2019

    The Dark Knight'taki Joker'in sürekli olarak yaptığı bir dil hareketi vardı benim de aklıma kazınan, filmi çoktan unutmuşumdur ama Joker'in o hareketini hep hatırlayacağım sanırım. ayrıca bu filmdeki Joker'in dudak kenarları da kesikti yanlış hatırlamıyorsam, buna dayanarak Joker 2 filminin de geleceğini tahmin etmek çok güç değil

  • denizil
    26.10.2019

    Joker'den sonra ben de oturdum The Dark Knight (2008) ve The Dark Knight Rises (2012) izledim. internet puanlamalarının aksine The Dark Knight Rises benim en favori Batman filmim oldu, linç yemek pahasına da Heath Ledger'in canlandırdığı Joker karakterinin Joaquin Phoenix'in Joker'inden daha iyi olduğunu düşünüyorum

  • uzaklar
    26.10.2019

    Eli (2019) bence de yılın en iyi korku filmi olabilir, filmin sonuna kadar cevaplanması gereken sorular biriktikçe birikiyor ve izleyici de sürekli olarak yanlış tahminler üretecek şekilde manipüle ediliyor, en sevdiğimden :) bittiğinde oha dediğim şaşırtmalı filmleri çok seviyorum ama spoiler vermemek için daha fazla yorum yapmasam iyi olur :)

  • libra34
    25.10.2019

    Eli son 15 dakikasına kadar herhangi bir filmdi benim için de, plot twist tarzı filmler özellikle de korku filmi olduklarında harika oluyorlar. film sizi inanılmaz fikirlere sokuyor, akış içerisinde birkaç kez sırayla herkesten nefret ediyorsunuz. neydik ne olduk diye biten mükemmel bir film bence de

  • comicrop
    25.10.2019

    büyük beklentilerle gelmesini bekleyip de çok beğendiğim bir film daha hatırlamıyorum zaten. yılın bütün büyük yapımları bence bu yıl sınıfta kaldı, bu yılın en beğendiğim filmi de netflix'ten geldi. internetten puanına baksanız açıp da izlemezsiniz ama beğenilerine güvendiğim bir arkadaşımın referansına güvenerek açıp izledim, iyi ki de izlemişim. filmin ismi Eli (2019), spoiler vermiyorum :)

  • elektrod
    23.10.2019

    Joker bütün ilgiyi o kadar üzerinde topladı ki insanlar vizyonda başka ne film var duyamaz hale geldiler. reklamını pek görmesem de giden herkes 7. koğuştaki mucizeden çok övgüyle bahsediyorlar. ben hafta sonu sinemaya gidersem bu filme bir şans vermek istiyorum

  • oguzhan özcan
    23.10.2019

    Rambo Son Kan'ı kaçırdım ben asıl, ne ara vizyona girdi ne ara kalktı göremedim bile. artık dvd'si çıksın diye bekleyeceğiz. bazı klişeler asla yaşlanmıyorlar işte. adam halen aynı 2 boyutlu karakteri bu yaşında canlandırmaya devam ediyor ama yılların izleyicisi de olsanız merak ediyorsunuz

  • Haluk Şener
    23.10.2019

    Karakomik Filmler'e gittim ben de. oyunculuklar harika, güldürüyor da hüzünlendiriyor da. ama Cem Yılmaz kendini ne kadar sanatsal olarak ileri götürse de sanırım sürekli aynı ekip ile çalışması artık insanlara kabak tadı verdi. dizi bölümü gibi, oyuncular aynı ama hikaye farklı

  • A.Küçükdöngül
    23.10.2019

    Gemini man (2019) (ikizler projesi) filminden beklentim çok daha büyüktü. hem fikir orijinaldi hem de Will Smith'i görmeyeli bayağı olmuştu. görsel teknolojiler inanılmaz gerçekçi gençleştirme tekniklerine olanak sağlamış, gerçeğinden zerre farkı yoktu genç halinin ama beklentimin altında kaldı benim

  • musluhan
    20.10.2019

    Joker için iki kelime edebilirim ben de, Arthur'un aşama aşama delirmesini izlemek ve başına gelenlere tepkisiz kalmak zorunda olmak izleyicide zaten bir gerginlik birikmesine yol açıyor. filmin sonlarında iyi karakterin kendince düzene ayak uydurması ve kötü karaktere dönüşmesi bu yüzden haklı bir beklentiyi karşılıyor. spoiler: filmin sonunda kaza yapan polis aracından çıkartılan Arthur'un çıkartılış şekli ve arabanın kaputunun üzerinde kendine gelmesinde bariz bir doğum betimlemesiydi

  • ozankaynak
    20.10.2019

    Midsommar için herkesin midesinin kaldırabileceği bir film olmadığını söyleyebilirim. Filmi izledikten sonra ben asıl İsveç halkının film hakkındaki kültürel eleştirilerinin ne olduğunu çok merak ettim. Vikingler döneminde kısmen benzese de onlardaki Midsommar (yaz ortası) etkinliklerinin filmdekilerle hiçbir ilgisi yok, ama yönetmen hiç acımadan koca ülke kültürünü ayaklarının altında ezmiş geçmiş resmen

  • aras
    20.10.2019

    Midsommar dümdüz bir film olarak izleyicide hayal kırıklığı olur ama biraz sinema okuryazarlığı olan birisi için renklerden mekana, araba giderken yapılan akrobatik ters kamera hareketi gibi görüntülere kadar harika bir filmdi. film içinde gösterilip de kullanılmayan bir bilgi yok bu arada, dikkatli izleyiciler filmin verdiği her bilgiyi kullandığını fark edeceklerdir

  • denizil
    20.10.2019

    son seyrettiğim diğer 2019 yapımı film de Ari Aster'in 2. uzu metraj sinema filmi olan Midsommar (2019). Bu listede olmamasına şaşırdım çünkü Hereditary (2018) filminden sonra korku ve gerilim türü meraklılarının heyecanla bekledikleri bir filmdi. tavsiye eder misiniz derseniz sembolizm ve okültizm gibi alanlarda ilgiliyseniz ve ikinci bir Hereditary filmi yerine özgün bir psikolojik gerilim izlemek isterseniz tavsiye edebilirim, ama film biraz uzun. iki buçuk saatlik bir şaheserdi bana göre ama sevmeyenler de nefret edeceklerdir. soru kısmında bir inceleme yazmayı planlıyorum gün içinde aksilik olmazsa

  • ruhan
    20.10.2019

    Crawl'u ben de izledim ve mükemmel bulmasam da beğendiğimi söyleyebilirim. dandik sürüngen filmlerinden olmayacak kadar kaliteli bir cgi var bence hakkını yememek gerek. timsahlı korku filmleri arasında şimdiye kadar seyrettiğim en doğal ve göze gerçekçi gelen filmdi benim açımdan

  • denizil
    20.10.2019

    imdn puanına bakarak Crawl (2019) diye bir film izledim dün, klasik show tv akşam kuşağı timsahlı sürüngenli gerilim filmi işte, bu kadar puanı nasıl almış, beğenen neden beğenmiş hiç anlayamadım. imdb'ye de güvenim kalmadı artık çünkü manipülasyona çok açık bir sistem belli ki isteyen istediği puanı alıyor

  • seyit
    18.10.2019

    Joker arabesk kültürde bir insan değil çünkü yardım dilemek yerine deyim yerindeyse kendi göbek bağını kendisi kesiyor. yanlış ya da doğru ama kendi problemlerini kendisi çözmeye çalışıyor ve işler de kime göre tartışılacak bir halde yolunda gidiyor. filme dönecek olursak bence hakkını iade etmek gerek, mükemmel bir filmdi

  • eren34
    18.10.2019

    arabesk kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede Joker'in tutmamasına imkan yoktu zaten. ezilmiş olmak bizde zaten sevilmeye yeter sebepken bir de üstüne böyle karizmatik bir karakter (sonlara doğru) olunca ve bu kadar da güzel bir sinema dili ile anlatılınca insanlar da joker olduklarını hayal ederek sigara içebilirler pekala

  • rockland
    17.10.2019

    Joker bence de biraz fazla balon bir film olmuş. bizdeki yerli dizileri görseler fatmagül'den sonra Arthur Fleck ne ki? dramayı abartmak ve yakın çekim patlamalarla göze sokmak bence bir filmi başarılı yapmak için yeterli değil. ama kimsenin sevmediği joker'i 2 saatte halkın sevgilisi yapmayı da güzel başardılar

  • elnino
    16.10.2019

    olası bir Joker 2 filmi bu filmin başarısına gölge düşürür, sadece gişe yapsın diye yapılan vasat bir film olarak kalır çünkü bu filmi mükemmel yapan zaten hikayenin en başından itibaren güzelce işlenmesi ve haksızın aslında haklı olabileceği fikriydi. Bir sonraki film bir joker değil batman filmi olabilirdi ama o filmler de çoktan fazlasıyla yapıldı

  • drarter
    16.10.2019

    ben filmde Joker'in o kadar fazla sigara içmesinden resmen rahatsız oldum, bu filmi de televizyonlarda sırf bu yüzden bile yayınlayamayabilirler. Ayrıca joker karakterinin kendi psikolojik durumu önceki batman filmlerinde bu filmde tanıtılan Joker'den çok daha farklı, aryaa tampon bir film daha bence gider bu yüzden

  • Yakuphan
    16.10.2019

    Joker ile birlikte Batman filmlerinin de dvd satışları patlamıştır muhtemelen çünkü hikayenin devamında artık devreye Bruce giriyor ve trajedi bu sefer çocuk yaşta babasını kaybeden Batman'in hikayesine dönüşüyor. Bu bahsettiğim Batman'in hikayesi olduğu için spoiler değildir merak etmeyin

  • oya
    16.10.2019

    Joker daha fazla ne kadar etkili olabilirdi ki anlamadım, sosyal medyada tanıdığım herkes Joker olmuş durumda, story'ler yağıyor, facebook kapak fotoğrafları herkeste farklı Joker fotoğrafları... Kötü bir sinema karakterini bir anda herkesin sevgilisi ve kahramanı haline getirebilmek kolay mı sanıyorsunuz?

  • guzel
    16.10.2019

    Joker için güzel değil diyebilecek birisi yoktur muhtemelen ama ben en azından biraz overrated olduğu yorumunu yapabilirim. Hikayedeki trajedileri uçlara çekmek, oyunculuğu çıkabildiği yere kadar yükseltmek, çok iyi müzikler hazırlamak ve seyirciyi empati yapmaya zorlamak güzel şeyler ama bir filmi efsane yapmaya maalesef yetmiyor

  • nevos
    15.10.2019

    her yeni çıkan yüksek bütçeli film aynı şeyi yapıyor. rottentomatoes ve imdb gibi platformlarda çok yüksek puanlarla giriş yapıyorlar ve eleştirmenleri de muhtemelen yeterince para ile kiralayarak çok olumlu yorumlar yaptırıyorlar, sonra izleyici beğenmeyince siz anlamamışsınız diyorlar. ama joker dediğiniz kadar iyiyse gideceğim ben de bu hafta inşallah artık

  • seloo
    15.10.2019

    demek ki bazen hikayenin ne olduğundan ya da ne kadar özgün olduğundan çok nasıl anlatıldığı önemli olabiliyormuş. ne yönetmenlerin ne reklamlı filmlerine heyecanlandık da e bu muymuş dedik, ama Joker'in daha vizyona girmeden ön gösterim sonrası eleştirileri bile inanılmaz olumluydu

  • özgül
    15.10.2019

    Joker bence kesinlikle yılın filmidir. bu kadar özgün bir hikaye anlatma tekniği, bu kadar başarılı oyunculuklar ve her saniyesi özenle hazırlanmış bir film daha izlemeyeli yıllar olmuştu. oscar alacağı kesin zaten de kaç tane oscar alacağını zaman gösterecek. en iyi film oscar'ı şimdiden diyebilirim

  • kirklar39
    14.10.2019

    filmin sonunda odaya topladıkları ve kapıyı kitledikleri lanetli eşyalar biriktikçe daha Annabelle 4, Annabelle 5 diye uzar gider o seri bence de. bu arada muhtemelen insidious ve anabelle filmlerinden sonra Patrick Wilson da korku filmlerinden kurtulabilmek için ana rollerde yer almak istemiyor olabilir

  • E-Trader
    14.10.2019

    Annabelle 3 (Annabelle Comes Home) için çok ümitliydim ben, kötü diyemem ama Patrick Wilson ve Vera Farmiga yan rollerde kalmış; evde kalan genç kızların kabusu konulu hafif scream'vari bir film olmuş, tam da germe konusunda tam zirveye çıkarmadan filmi sonlandırmışlar. bu spin-off'un potansiyeli çok daha fazla ama dizi gibi rutine bağlayınca onlar da yaratıcılıklarını sonraki filmlere saklamışlar belli ki.

  • kaantuna
    16.09.2019

    sağ gösterip sol vuran filmlere karşı özellikle çok ilgiliyim, ama bu tür twist ending filmlere yılda 1-2 defa ancak rastlayabiliyoruz. bu arada abd sinemasına daha derin bir alternatif arıyorsanız kore filmlerini incelemenizi tavsiye edebilirim ama onlar da fazla yorucu gelebilirler

  • Nilaycan
    16.09.2019

    hollywood sinemasının avrupa sinemasına kıyasla daha doğru yaptığı şeylerden birisi daha kolay tüketilebilir filmler yapmaktır, bu sayede her yaştan ve her milletten her zeka ve kültür seviyesine sahip insana ulaşmayı ve filmlerini izletmeyi başarabiliyorlar. spider man fanıysanız marvel sineması maalesef çizgi roman fanları için değil dünyadaki herkes için hazırlanıyor, bu yüzden de sadece izlenmesi ve beğenilmesi yeterli. karmaşık senaryolar ve derin karakter personaları görmek isterseniz örneğin rus sinemasına yönelebilirsiniz

  • vasini
    16.09.2019

    sinema konusunda onlarca yıllık tecrübe, dünyanın en iyi oyuncuları ve milyonlarca dolarlık bütçeler, elde hazır bir hayran kitlesi ve sonsuz teknoloji varken Spider-Man: Far From Home gibi bir filmi 10 yaşında bir çocuğun yazmış gibi bir film olmasını nasıl açıklıyorsunuz?

  • seckin
    11.09.2019

    Hellboy'un yeni filmi ile ilgili bir haber gördüm ama henüz açıklanan resmi bir duyuru yok zannedersem. Tarantino devam filmi çeken bir yönetmen değil ama keşke Once Upon a Time in Hollywood filminin devamı çekilse diye de forumlarda geziyorum acaba diye, ama pek ümit yok gibi

  • Korkut Kaya
    08.09.2019

    Fast & Furious 9 da duyurulmuş ve seneye (2020) gelecekmiş, işin daha ilginç kısmı ise filmin kadrosunda. Baş rolde artık dizi gibi görmekten sıkıldığımız fast & furious karakterlerinin çoğu yok, ama Charlize Theron'un adı geçiyor. Vin Diesel ve Nathalie Emmanuel yine oyuncu kadrosunda ama nasıl bir senaryo değişikliğine gidecekler şimdiden merak ettim

  • kadirkose
    07.09.2019

    Ip Man 4: The Finale halen 2019 Aralık'ta çıkacak olarak görünüyor ama film hakkında hiçbir reklam çalışması ya da youtube kanallarında fragman göremedim şimdiye kadar, imdb'deki fragmandan da konu hakkında pek bir ipucu elde etmek mümkün değildi, acaba önceki filmlerin başarısına mı güveniyorlar da bu kadar tanıtımdan uzak duruyorlar?

  • suleymanuna
    06.09.2019

    IT 2'nin kadrosu ilk filmdeki samimi ve doğal çocuk oyunculardan uzak olduğu için haklı bir beklenti de yarattı. Jessica Chastain, James McAvoy ve Bill Hader en azından benim tanıdığım oyuncular ve fragmanlar da o kadar iddialıydı ki sinemada izlerken gerilir miyim diye bir an düşündüm. ben de sinemada izlemek istiyorum zaman ayarlayabilirsem, görüşlerimi de duruma göre yazarım

  • apexx
    06.09.2019

    IT 2, bugün vizyona girdi, It Chapter Two olarak geçiyor. Hemen ben de puanını merak edip baktım, imdb'de ilk gün 7.4 puan ortalaması ile giriş yapmış. Vasat korku filmleri ortalama 5 puanlarda oluyor, 6 puanlı korku filmleri kendilerini severek izletiyorlar. 7 ve üstü puanda korku filmi bulduysanız kaçırmayın derim çünkü çok fazla denk gelmiyor

  • cerrah2011
    06.09.2019

    Escape Room fikir olarak yenilikçi ve izlerken de sıkmayan bir film, sonlara doğru biraz twist yaparak bittiğinde izleyicisinin yüzünde bir tebessüm bırakmayı da başarmış, şahsen ben 8 puan verebilirim. The Professor and the Madman yılın filmlerinden birisi olmaya en azından benim adayım olabilir, seviyorum böyle anlamlı filmleri. Ne kaldı derseniz IT 2 gelince sinemada izlerim muhtemelen

  • mafi
    06.09.2019

    Once Upon a Time in Hollywood konusunda beklentilerim o kadar fazlaydı ki Pulp Fiction diye bir film olmasaydı da bu filmde Pulp Fiction izleseydim bile Tarantino beklentilerimi karşılayamayacaktı. Film kötü diyenlere yok artık abartma diyorum ama efsaneler kulübüne girebilmekten de biraz uzak kaldığını kabul etmek gerek

  • ozzzyyy
    23.08.2019

    Long Shot da benim bu yıl için en başarısız beklentimdi ama en severek izlediğim filmlerden de birisi oldu. Metod oyuncusu diyecekseniz kariyeri boyunca çok alakasız rollerin altından başarıyla kalkan Charlize Theron ablamızdan bahsetmeden geçmek saygısızlık olur. Kanımca Salma Hayek ne kadar başarısız bir oyunculuk sergiliyorsa Charlize Theron da olabilecek en başarılı oyunculuğu ortaya koyuyor

  • menekşe
    23.08.2019

    Alexander Skarsgård'ı ilk defa bu yıl Aftermath filminde gördüm. önceden tanıyanlar mutlaka vardır ama bu adamı gördüğümden beri bir sürü filmde daha çok alakasız rollerde görmeye başladım. Kod Adi: Hummingbird filmindeki kel ve nerd yazılımcı tiplemesi, kambur duruşu ve polislerden kaçması inanılmaz mükemmeldi. Long Shot filmindeki itici bürokrat tiplemesini de mükemmel kotarmış tam bir karakter oyuncusu :)

  • awrixe
    15.08.2019

    2019 yapımı olmasına rağmen bu listede yer almayan onlarca kaliteli yapım var.
    - The Lighthouse (2019)
    - The Farewell (2019)
    - The Art of Racing in the Rain (2019)
    - Crawl (2019)
    - Scary Stories to Tell in the Dark (2019)
    - 21 Bridges (2019)
    - The Dead Don't Die (2019)
    en azından bu filmler benim izlenecekler listemde olan ve bu listede göremediğim, imdb puanları ortalama olarak 7 ve 8 olan 2019 filmleri

  • kaymazhoca
    14.08.2019

    Ford v Ferrari haziran'da çıkması beklenen ama kasım 2019'a ertelenen bir film oldu. Matt Damon ile Christian Bale'in başrollerini paylaştıkları ve benim en çok heyecanlandığım filmlerden birisi. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde Henry Ford'un Ferrari'yi geçebilecek bir Ford marka otomobil tasarlatmasının hikayesi ele alınmış. Fragmanın sonundaki araç testi sahnesi ise inanılmaz güzel yapılmış :)

  • engin103
    14.08.2019

    Annabelle 3 filmi Annabelle Comes Home (2019) adıyla vizyona girdi. son zamanların çizgisini en bozmayan serisi olmaya bence aday bir korku filmi serisi. John Wick: Chapter 3 de aksiyon filmi serileri arasında bence son zamanların en iyi filmlerinden birisi. Brightburn ise Rosemary's Baby (1968) performansı beklediğim ama hayal kırıklığı ile sona eren bir sevda oldu benim için. yine de anti kahraman fikri fena değildi ama daha iyi de işlenebilirdi

  • Korkut Kaya
    11.08.2019

    Pokemon benim beklediğim kadar da kötü bir film değilmiş, bir hafta sonu filmi olabilecek kadar iyi olmasa da yine kendini keyifle izletti. The Hustle da ingilizce altyazı ile izlemek isterseniz bence göründüğü kadar kötü değil, hatta üzerine kafa yorulmuş iyi sayılabilecek bir komedi filmi olduğunu bile söyleyebilirim

  • celebicem
    10.08.2019

    filmin ilk adı muhtemelen Flarsky olarak geçtiği için bu listede de öyle yazıyor ama film gösterime Long Shot adıyla çıktı. Seth Rogen'ın canlandırdığı karakterin ismi Fred Flarsky ama film sadece bu karakterin etrafında dönmediği için bence de yerinde bir isim değişikliği olmuş. Charlize Theron daha ne kadar ilginç rollerde kendini gösterebilir derken ablamızı sinema tarihinin en ilginç yatak sohbetlerinden birisini yaparken bu filmde görmüş olmak yine şaşırtmayı başardı

  • zerko
    10.08.2019

    Long Shot 2019'un en iyi komedi filmi olmaya şahsen adayımdır, son zamanlarda bu kadar katıla katıla güldüğümü hatırlamıyorum :) Seth Rogen 2010 sonrası komedyenler arasında hala kendine güldürebilen sayılı oyuncudan birisi, Jonah Hill ve Michael Cera tayfasından uzaklaşmasını da süper mantıklı bir kariyer kararı olarak değerlendiriyorum, çünkü baydılar

  • Advertiser Guy
    10.08.2019

    Tolkien'i seyrettim ben de, açıkçası Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarının hazırlanma dönemine ilişkin dah doyurucu bir hikaye bekliyordum ama film J.R. Tolkien'in çocukluğundan itibaren kendi hayatına odaklanmış bir senaryoya sahip. Arkadaşları, yaşadıkları zorluklar, karakteri ve aşkı gibi konuları işleyen çok yavaş bir film ama yine de izlediğime mutsuz olmadım, keşke biraz daha geniş kapsamlı bir hikaye olsaydı dedim sadece çünkü Tolkien'in yaşlılık dönemleri hiç işlenmemiş

  • raskolnikov
    10.08.2019

    The Intruder (2019) filmin yarısına kadar çok kaliteli bir gerilim filmi olmayı vaadediyordu ama izleyiciyi şaşırtmak isterken çok fazla dikkat dağıttı bence, o da olsun buradan bu da çıksın, izleyici şundan da şüphelensin derken film sonuna doğru mantıksal dayanaklarını yitiriyor, bir de çekimler birbirini taklip etmiyor da kopuk kopuk ilerliyor gibi bir his veriyor. imdb puanı filmin hakkıdır bence, 6 etmez

  • oya
    06.08.2019

    Nicholas Cage, John Travolta'dan sonra oynayacak en kötü filmleri bularak kendi kariyeribi bitirmeyi başarabilmiş oyuncudur bana göre. Doksanlı yıllarda Face/Off, Leaving Las Vegas, The Rock, City of Angels ve 8MM gibi mükemmel filmlerde oynayarak zirveye tırmanmış bir oyuncuyu Between Worlds ve 211 gibi ikinci sınıf aksiyon filmlerinde oynamaya iten nedir acaba çok merak ediyorum

  • kaymazhoca
    06.08.2019

    A Dogs of Journey bir derece güzel bir film ama yine 2019 yapımı olan ve dvd'si bu ay çıkan A Score to Settle (Nicolas Cage), The Operative, The Hustle gibi filmler tam anlamıyla zaman öldürmelik vasat filmler. Özellikle Rebel Wilson'ın şişman kadın komedilerinden herkese bu kadar fenalık gelmesine rağmen neden hala zorluyorlar çok merak ediyorum

  • aenis
    06.08.2019

    Bu listede yer almayan bile yüzlerce film varsa acaba her yıl kaç film çekiliyor ve vizyona giriyor abd'de merak ettim. daha bunun avrupa sineması var uzak doğu sineması var, sonuç olarak bu her yıl binlerce yeni film ve dolayısıyla da binlerce yeni fikir, senaryo, çekim demek. haliyle de yüz binlerce oyuncu ve kamera arkası çalışanı var demek ki dünyada

  • okutay
    04.08.2019

    Gerard Butler benim en beğendiğim aksiyon filmi oyuncularından birisi, Mike Banning karakteri de az bayatlamış bir Rambo özel koruma fikri olsa da serinin tüm filmlerini severek izledim, Angel Has Fallen da fragmanı ile yine mükemmel bir film olacağını en azından bana müjdelemiş oldu

  • mafi
    01.08.2019

    The Beach Bum için Türkçe altyazı bekleyenler nasıl da belli oluyorlar, izleyen de muhtemelen ingilizce altyazı ile izlemiş :) Once Upon a Time in Hollywood'da ABD'de gösterime girmiş ve imdb puanı şu an 8.6, bizdeki vizyona girişi ise 23 ağustos 2019 olarak görünüyor. şimdiye kadar yapılmış en sağlam kadrolu film olabilir

  • enstantane53
    01.08.2019

    Hummingbird Project benim için inanılmaz gerçekçi bir filmdi. Görmekten sıkıldığımız klişe başarı hikayeleri yerine gerçekçi bir şekilde bir projenin yapılmasının ne kadar zor olabileceği ve robot olmadığımız için psikolojik ve fiziksel sağlığımızın da bütün bu sürecin bir parçası olduğunu hatırlatması ve anlatması ile en az 10 kere izlenmesi gereken filmler listemde yerini almayı başardı

  • oepetek
    28.07.2019

    Rocketman'da Elton John'u canlandıran Taron Egerton mükemmel bir oyunculuk çıkarmış, müzikal biyografiler güzel yapıldıklarında gerçekten de tadından yenmiyorlar. benim için yılın kalanında gelmesini merakla beklediğim filmler Zombieland 2, Joker ve The Irishman filmleridir. çıkan filmler arasında da mutlaka izlenmesi gerek diye önerebileceğim filmler Glass (serinin diğer iki filminden sonra) ve Alita: Battle Angel olabilir

  • Ahmet Demir
    21.07.2019

    Brightburn'den beklentim çok yüksekti benim de maalesef ama yılın diğer korku filmleri gibi bu da hayal kırıklığı oldu. bu kadar büyük beklentilerle başlayan bir yıl benimaçımdan şimdilik marvel filmleri dışında bir başarı sağlayamadı. yılın ikinci yarısındaki filmler de şimdilik umut vaadediyor ama göreceğiz bakalım izledikçe

  • misafir007
    16.07.2019

    Captive State sanki isteseydik sinema klasiği olabilirdik ama biz herkese hitap etmek istemedik, kafasını yormak istemeyen izlemesin demek isteyen bir film gibi geldi bana, klasik herkese hitap eden hollywood filmleri gibi değildi yani. Shazam en düşük beklenti ile izlediğim filmdi sanırım ama çok keyif aldım. Hellboy da beklentimin çok üzerinde aksiyon içeriyordu, bence de çocuk filmi olabilmesi mümkün değil

  • xulkar
    14.07.2019

    Game of Thrones sağolsun hem karakter hem de oyuncu olarak Sophie Turner'dan o kadar nefret ettim ki çok sevdiğim X-Men: Dark Phoenix filmine bile önyargıyla gitmek zorunda kaldım. Zaten Wolverine de yok... Film bence en iyi x-men filmleri arasına girebilecek bir yapım değil ama halen bir x-men filmi. Simon Kinberg daha önce yapımcı olarak X-Men: Apocalypse, X-Men: Days of Future Past, X-Men: First Class, Logan gibi filmlerde adı olan birisi, yönetmen olarak ise 1 bölümlük dizi dışında ilk deneyimi. kötü mü deseniz değil ama dedim ya işte ön yargı..

  • mesut
    14.07.2019

    Captive State benim en büyük beklentilerle beklediğim filmdi ama filmin işlenişi ve anlatımı yavan kalmış gibi geldi, yoksa konusu bir klasik olmasını sağlayabilecek kadar güzel bence. spoiler: uzaylıların dünyayı istila etmesi konusu çok işlendi ama insanlardan bir kısmının bu istilaya güce tapma eğilimi ile destek vermesi mükemmel senaryolar çıkarabilecek bir altyapı, ama dediğim gibi izlerken doğru anlayıp anlamadığınıza karar vermek yarım saatinizi götürüyor

  • mbektas
    13.07.2019

    ben de hellboy'u yeni izleyenler arasındayım, ama açıkçası benim bu filmde anlam veremediğim çok şey oldu. bu filmin hitap ettiği yaş kitlesi nedir? esprilere ve konuya bakarak bunun 10-15 olması beklenir değil mi? ama film en kanlı korku filmleri de olmak üzere hepsinden daha fazla kan ve vahşet içeriyor, karakterin sempatikliği ile filmin yapısı da çok çelişiyor

  • umitoş
    13.07.2019

    Hellboy'u yeni izleme fırsatım oldu, David Harbour hellboy karakterine çok yakışmış, geçi o kadar çok görsel efekt var ki filmde muhtemelen ben oynasam beni de benzetebilirlerdi. şahsen Ron Perlman daha çok beğendiğim bir oyuncu olsa da erkek tipi saç dökülmesi olan bir zebani bana daha samimi geldi :)

  • hola
    13.07.2019

    bu makaleyi ilk yazıldığı zaman tüm filmlerin yazılarına ve fotoğraflarına bakarak dikkatlice okumuştum, bir tek Shaft filminin fotoğrafı bana çok saçma gelmişti, bir başka samuel jackson saçmalığı diyecektim ki filmi izleyince tüm fikirlerim değişti, filmdeki 3 kırmızı kıyafetli genç/orta yaşlı/yaşlı adamın da mantıklı bir açıklaması olabiiliyormuş demek ki. ek olarak soundtrack olarak da bence 2019 yılının en iyi filmi olmaya adaydır

  • aylincim
    13.07.2019

    Alita: Battle Angel da son zamanlarda benim izlediğim en güzel filmlerden birisiydi, film çocuk animasyonu gibi görünse de kesinlikle çocuklar için uygun bir film değil, hem çok vahşet var hem de filmin içindeki bilim kurgu dünyasını anlayabilmek için yetişkin olmak şart. filmin devamının da gelmesi lazım ama Alita solündeki Rosa Salazar'ın yapım aşamasındaki filmler arasında henüz böyle bir film görünmüyor

  • küpü
    12.07.2019

    James Bond serisi kendi kültürü olan çok istisna bir yapımdır, ama Fast & Furious serisi ezberleri bozan bir come back'tir resmen. 12. film ağustos ayında Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) adıyla gösterime giriyor ve serinin 3. filmde falan artık ne kadar vasatlaşmış olduğunu bir hatırlayın. american pie serisi de reunion filmi ile mükemmel bir geri dönüş yapmıştı ama orada bıraktılar, ilk filmden sonraki filmler bildiğin vasat komedi dizileri tadındaydı onda da

  • sercan21
    12.07.2019

    zaten devam filmleri yıllardır bu kadar kalitesiz yapıldığı için 2 ya da 3 filmden öteye gidemiyorlardı, ama artık 8-10 serilik bir sürü film var, Saw serisi ya da James Bond filmleri bir serinin her bir filminin kaliteli yapılması durumunda filmin itibarının kaybolmayacağının ve ilginin artarak devam edeceğinin çok güzel göstergeleri

  • ismil taş
    12.07.2019

    sevdiğim filmlerin devam filmlerinin çekileceğini öğrendiğimde genelde üzülüyorum çünkü decam filmleri genellikle farklı yönetmenler ya da prodüksiyon şirketleri tarafından filmlerin isim hakları alınarak daha düşük bütçelerle hazırlanan daha vasat filmler oluyorlar, amaçları para kazanmak olduğu için iş yapan manavın yanına manav açmak gibi bir durum. bu filmlerin ruhu da olmuyor özgünlüğü de. John Wick 3 serisi bana bu korkuyu yaşatmayan sanırım tek film oldu, serinin her bir filmi başlı başına üzerine çok düşünülmüş kaliteli yapımlar. umarım John Wick 4 5 6 diye devamını da görürüz bu gidişle

  • morhan
    11.07.2019

    dünya savaşlarının sürecindeki gündelik yaşamı en doğal ve gerçekçi halleriyle konu alan filmleri hep çok sevmiştim, The Aftermath de mükemmel bir hikaye ve oyunculuk ile bence bu listede izlenmesi gereken filmlerden birisidir. The Prodigy için de şimdiye kadar çıkan filmler arasındaki en iyi korku filmi yorumunu yapabilirim, IT 2 bakalım nasıl çıkacak onu göreceğiz

  • nidax
    11.07.2019

    The Professor and the Madman bence abartıldığı kadar da mükemmel bir film değildi, her türlü dramatik başarı hikayesi zaten iyi film olarak anılır oldu, green mile kadar dramatik de olsa imdb'de ilk 10'a girermiş demek ki. Cold Pursuit ve Hellboy benim şimdiye kadar en beğendiğim filmlerdi. Us bence de hayal kırıklığı oldu, o fragmandan 10 tane film çıksa muhtemelen en kötü senaryo seçeneği bu çekilen film olurdu

  • mursa
    01.07.2019

    Pokemon Detective Pikachu benim en çok merak ettiğim filmlerden birisiydi ama bütçesine rağmen fiyasko oldu netice. bir kere karaktere sadık kalman gerek, utanmasalar hayvanı içkici kumarcı falan yapacaklarmış da çocuklar da izlerse diye kafein bağımlısı yapmışlar. Shazam'da da görseldeki solda duran vatandaş (Dwayne Johnson'a benziyor) yoktu, çocuk filmi diye çekinerek açtım ve 2 saat nasıl geçecek derken gayet sürükleyici ve kaliteli mizah sunan bir film çıktı. The Professor and the Madman bence de oyunculuk olarak yılın filmi olmaya aday, son olarak da kapağından çok sıkıcı bir film imajı veren The Aftermath gayet sürükleyici bir film, herkese tavsiye edebilirim

  • levent05
    22.06.2019

    yılın ikinci yarısı da kendini bekleten filmlerle dolu. It 2 henüz gelmedi, The Irishman zaten yılın filmi olmasını beklediğim bir yapım, illa korku filmi istiyorsanız da Annabelle 3 bence bu açlığınızı doyurmanızı sağlayacak film olacak :)

  • transporter
    22.06.2019

    The Curse of La Llorona başlarında çok klasik bir ruh istilası ya da exorcism filmi olmaya aday vasat bir filme benzerken sonlarına doğru gittikçe kendini aştı ve yılın en kaliteli korku filmlerinden birisi olmuş bence, Pet Semetary de fena değildi ama ondan beklentim çok fazlaydı sanırım. Us da benzer şekilde fragmanı ile bana ikinci bir Get Out heyecanı yaşatabilir mi diye beklentilerim vardı ama o da beklentilerimin altında kaldı. Happy Death Day 2U da ilk filmin fersah fersah gerisinde kalan bir gerilim filmiydi. Sanırım ben ne bekliyorsam bu yıl korku filmlerinde hep tam tersi oluyor

  • denizil
    22.06.2019

    Avengement (2019) filmi listede atlanmış, ben çok severek seyrettim, hatta yılın en iyi filmlerinden birisi olmaya da bence aday bir film. Özellikle ikili kavga sahneleri çok başarılı, John Wick serisi ile kapışabilecek kadar karakteristik olduğunu söyleyebilirim hatta

  • zozdogan
    09.06.2019

    The Kid Who Would Be King de hem çocuklar hem de yetişkinler için izlemesi zevkli, sürükleyici bir macera filmi. sinemada izlemeyenler ve evinde ailecek izlemek için pazar sineması filmi arayanlar için tavsiye edebilirim

  • Veysel79
    09.06.2019

    John Wick: Chapter 3 bence yılın filmlerinden birisidir, aksiyonu bir başka boyuta taşımış bir film ve senaryosu ile de eski van damme filmlerindeki dandik intikam senaryoları gibi değil de gerçekten kendi içine çekiyor izleyiciyi bitinceye kadar

  • DunkinMunkin2
    09.06.2019

    gelecek ürünleri konusunda en iyi marketing yapan 2 kuruluştan birisi marvel'dir kanımca, diğeri de malum apple zaten. sektörleri farklı olsa da her ikisi de 1-2 yıl sonra yayına/piyasaya girecek/çıkacak ürünleri konusunda inanılmaz haber pompalatıyorlar internete ve youtube'a, çıkınca da her ikisi de pişman etmediği için bir sonraki filmleri/ürünleri çıkıncaya kadar da bu merak devam ediyor

  • trapper34
    09.06.2019

    Samuel Jackson'ın Captain Marvel filminde 70 yaşındayken Nick Fury'nin gençliğini oynaması da çok tatlı bir durumdu, en azından 10 yıldır merak ettiğimiz tek gözündeki korsan bandının neden olduğunu da böylece bu filmde öğrenmiş olduk

  • gumanji
    09.06.2019

    captain marvel benim en sevdiğim 2019 yapımı filmlerden birisi oldu, bu arada filmi en sonuna kadar izleyenler için marvel'in "after credits" olarak adlandırdığı güzel de bir sürpriz vardı filmde

  • M.Şenyürek
    02.06.2019

    spor meraklıları için de ben 2019 yapımı bir basketbol belgeseli olan High Flying Bird (2019) filmini tavsiye edeyim madem, netflix özellikle bu kıyıda köşede kalmış ve fazla işlenmemiş alanlarda yer verdiği eserlerle daha çok başarı sağlar gibi görünüyor

  • Ayşe61
    02.06.2019

    uzakdoğu sinemasına ilgi duyanlar için An Elephant Sitting Still filmini tavsiye verebilirim ben de, drama sevenler için oyunculuk ve senaryo olarak tam anlamıyla zirvede bir film

  • silver
    02.06.2019

    tarihin en büyük müzik festivali dolandırıcılığı (Fyre rezaleti) da bu yıl belgesel olarak bir netflix yapımı olarak hazırlandı, meraklıları Fyre (2019) olarak aratarak inceleyebilirler, aklımda kalan kısa bir alıntı: "Desperate people do desperate things"

  • sasuke
    02.06.2019

    her yıl en az 100 tane büyük bütçeli sinema filmi yayına girdiği için tümünü tek bir listede paylaşmak mümkün değil zaten. ben de
    Deadwood: The Movie (2019) filmini western sevenler için buraya bırakıyorum. filmin imdb'si bile 8.7 almış durumda

  • leylaa
    02.06.2019

    The Hole in the Ground (2019) bu listede olmayan 2019 yapımı korku filmlerinden birisi. Always Be My Maybe (2019) da yine listede olmayan başarılı bir komedi filmi. her ikisinin de dvd'si bile çıktı

  • subaşak
    02.06.2019

    Hail Satan? muhtemelen bir belgesel olduğu için bu listede yer almamış bir 2019 yapımı film. bizde olsa herhalde bu insanları taşlarlardı diye düşünüyorum, farklı inanışlara ya da eleştirilere sahip insanları tanımak için alternatif bir bakış açısı

  • izgrev
    02.06.2019

    flashback'in tersi olarak flashforward dendiğini tahmin ettiğim bir sinemada konu anlatım tekniği olarak filmin en başında devamına ya da sonuna ait bir kesit vermek artık son filmlerde çok moda oldu. ben ise filmin devamını başınd gördüğümde spoiler yemişim gibi hissediyorum ve o sahne gelinceye kadar o sahneyi beklemekle geçiyor bütün zamanım, konsantre olamıyorum ve bu tekniği hiç sevmiyorum

  • hy_sular
    02.06.2019

    Pet Sematary olduça başarılı bir korku filmi, orijinal filmi hayal meyal hatırlıyorum ama açıkçası biraz gönülsüz oturmuştum filmin karşısına. zombi kedi beni ne kadar korkutabilir ki derken fikrin sadece bir kedi olmadığını fark ettim ve filmin sonuna kadar diken üstündeydim deyim yerindeyse. zaten daha filmin en başında filmin devamından bir kesit veriyorlar ve işlerin nerelere varacağını daha filmin başındayken görmüş oluyorsunuz

  • zerko
    02.06.2019

    IT 2'nin fragmanı çıktı izlemeyenler varsa, spoiler vermiyorum ama beni en heyecanlandıran 2019 filmi de IT 2 olacak gibi görünüyor. Captain Marvel dışında da beklentilerimin dışında bir film görmedim henüz, Captain Marvel beklentilerimin biraz altında kaldı sadece. aşırı tempolu marvel filmlerinden sonra temposu biraz düşük kalmış olabilir belki

  • arthurmen
    02.06.2019

    John Wick: Chapter 3 serinin diğer filmleri gibi orijinal ve sürükleyici bir aksiyon filmi olmuş. Avengers: Endgame bence de yılın en büyük yapımıdır, herhangi bir filmde bu kadroyu bir araya getiremezsiniz bakın. senaryosu da çekimleri de inanılmaz

  • nçetin
    22.05.2019

    Jack Nicholson bildiğim kadarıyla başka bir yapımda görev almayacağını açıklamıştı, gelecek projeleri arasında görünen bir şey de yok zaten. Anthony Hopkins ise 80'i aşmış yaşına rağmen her yıl 2-3 filmde daha oynamaya devam ediyor, onca senaryoyu nasıl hala aklında tutabiliyor saygı duyuyorum

  • bolat01
    22.05.2019

    aktörlük yakışıklılıkla olsaydı bugün John Travolta'nın 90'lardaki Anthony Hopkins rollerinde oynuyor olduğunu görürdük, oysa futbol kariyeri erken bitmiş futbolcular gibi son 15 yıldır tek bir güzel projesi yok. o değil de sahi Anthony Hopkins ve jack Nicholson'a ne oldu?

  • eren34
    22.05.2019

    game of thrones final yapınca Avengers: Endgame bir anda gündemden düşmüş oldu, finaller üstüne finaller geldi ve izleyicide genellikle hayal kırıklıkları yarattı. Avengers marvel evreninde devam edecek bir seri ve bu gidişle daha çok gündem olurlar ama game of thrones travmasını millet nasıl üstünden atacak bilemiyorum

  • cuneytsaglam
    22.05.2019

    son zamanların en iyi korku filmlerinden birisi olarak Us filmini önerebilirim ben de, prodigy filmi için de çok olumlu eleştiriler yazılmış ama henüz izleme fırsatım olmadığı için ona yorum yapamıyorum ama izleyeceğim

  • ilkercan
    22.05.2019

    bence de oyunculuk kabiliyeti ya da yakışıklılık gibi bir özelliği bulunmayan birisinin hollywood sinemasına bu kadar damga vurabildiği bir başka örnek daha yoktur muhtemelen, kasları var ondan derdik eskiden ama demek ki sadece kas değilmiş

  • hasan
    22.05.2019

    Sylvester Stallone deyince akar sular durur, adam tam bir istikrar abidesi, rocky serisi ve rambo serisi zaten 70'lerden ve 80'lerden günümüze kadar ulaşmış markalar ama adam her 10 yılda bir yeni bir marka yaratmayı başarıyor. Expendables serisine zaten kulağımız alışmıştı ki Escape Plan filmleri de seri olarak devam ediyor. üstelik bir yandan da eski klasik serilerini canlı tutmayı başarabiliyor. creed serisi de bunun en güzel örneği

  • justme
    22.05.2019

    aksiyon sineması oyuncusu olmak böyle bir şey, Sylvester Stallone de bugün 72 yaşında ama halen müzikal değil aksiyon filmleri çekiyor, çünkü seyirci bunu istiyor. meraklıları için yazayım, Escape Plan 3, Rambo 5 ve The Expendables 4 önümüzdeki yıl bizimle buluşacak olan devam filmleri

  • seli
    22.05.2019

    liam neeson bugün itibariyle 66 yaşında, taken serisi de üst düzey bir aksiyon serisi olduğu için 70 yaşında bir aktörün bastonuyla ve dublörleriyle film çekmesi bence pek ilgi çekici değil artık

  • cancarlo
    22.05.2019

    Cold Pursuit imdb'de 6.2 puan almış, adamlar bu kadar nüktedan, gerçek hayata yakın ve bol aksiyonlu film yapmışlar ama yine yaranamamışlar, herkes taken 4'ü beklediği için Liam Neeson'ın artık başka bir filmle seyircilerin beklentisini karşılaması pek mümkün değil gibi görünüyor

  • altunbezel
    22.05.2019

    Escape Room çok mantık hatası içeriyor ama sorgulamadan keyif almak için izlemesi çok keyifli bir film, sürekli diken üstünde olmak, tam oh buradan kurtuldular derken bir sonraki odanın daha da sıkıntılı tuzaklar içermesi filmi nefes almadan izlemenizi sağlıyor

  • seckinbey
    19.05.2019

    Game of Thrones'un son bölümü için saatlerin sayıldığı bugünlerde herkesin pazartesi heyecanı bir anda boşluğa düşecek, lost'tan sonraki dizi boşluğunu en iyi doldurmayı başaran dizi bence game of thrones olmuştu, şimdi lord of the rings'in dizisine kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor

  • yolcu39
    19.05.2019

    merak edenler için Once Upon a Time in Hollywood'un resmi fragmanı da yayınlandı, benim açımdan son belki 10-15 yıldır en doyurucu ve heyecanlandırıcı sinema yılı oldu 2019, bundan sonrası da böyle devam eder umarım

  • efes
    19.05.2019

    The Professor and the Madman ve Avengers Endgame yılın şimdiye kadarki en başarılı filmlerindendi. Listedeki çıkan hemen hemen tüm filmleri izleyen birisi olarak şimdiye kadar büyük bir fiyasko ile karşılaşmadım ama hepsi de sinemada izlenmeye değecek kadar kaliteli değildi haklısınız

  • erolakcay
    19.05.2019

    çoğu filmin dvd'si bile çıktı, zaman ne çabuk geçiyor :( marvel filmlerini ya 3d imax'te izleyin ya da normal sinemada 2d olarak izleyin. sinemada izlenmeyi hak edecek kadar başarılı yapımlar çıkıyor bu sene, evde ziyan etmeyin güzelim yapımları

  • engin103
    19.05.2019

    Bence de güzel filmdi ama 2 saat olmasa da olabilirdi. ilk yarım saat zaten kill bil izler gibiydim, bütün film böyle devam mı edecek diye düşünürken sonlara doğru mizah kısmı dediğiniz gibi ağır basmaya başladı ve film sonlarına yaklaştıkça kendini daha çok sevdirdi

  • Behlül.Özçelik
    19.05.2019

    Cold Pursuit nedense imdb puanı itibariyle çok underrated bir film olmuş, ben filmin özellikle sanatsal ve mizahi yönlerini çok beğendim. Liam Neeson ile nasıl alternatif bir aksiyon filmi yaratılabilir sorusuna çok güzel ve yaratıcı bir cevap vermişler

  • nart
    19.05.2019

    The Prodigy benim de son zamanlarda en ürkerek izlediğim film oldu, film arasında kalkıp nefeslenmek için kaç kez ara verdiğimi ve evde dolaşıp devam etsem mi diye düşündüğümün sayısını bile bilmiyorum

  • Osman Ambarkütük
    13.05.2019

    hayvan mezarlığını bekledim bekledim tam benim en yoğun olduğum zamanda vizyona girdi. nasıl üzgünüm anlatamam artık bekleme vakti indirip de izleyeceğim güne kaldı çocukluğumun romanını.

  • yavuz
    06.05.2019

    The Professor and the Madman tüm zamanların en sevdiğim filmlerinden birisi olmayı başardı. izlemeyenler için son zamanların bir diğer mel gibson filmi de Dragged Across Concrete idi. hollywood bile kendinden artık sıkılmış olacak ki sıklıkla oyuncuyu şaşırtacak şekilde değişen filmler gelir oldu son zamanlarda

  • zibidigonzales
    06.05.2019

    Avengers: Endgame hakkında spoiler vermeden yorum yapmak çok zor. bu yüzden sadece izlenmesi gereken filmlerden birisi olduğunu söyleyebiliyorum o kadar. hatta mümkünse olayların dizilimini ve tarihsel sıralamalarını daha iyi takip edebilmek için önceki Avengers filmlerini de bir önceki gün izleyerek iyice gaza gelebilirsiniz

  • Bozaci
    06.05.2019

    Happy Death Day 2U inanılmaz bir fiyaskoydu. jurassic park ne kadar zorlama bir devam filmiyse al birini vur ötekine.. elinde o kadar imkan var, aynı oyuncuları figüranlarına kadar bulmuşsun hiç mi düzgün senarist bulamadınız ya?

  • büşra
    05.05.2019

    ayrı yorumlarda belirtmek istedim, Happy Death Day 2U filmi de ilkinin aksine bir o kadar başarısız geldi bana. abartmıyorum ama ilk film ne kadar gerilim ise bu filmde de o kadar komik olmaya çalışmışlar. konuyu toparlayalım derken zaten iyice saçmalamış. ilk filme ait güzel mantıksal noktalara bile limon suyu sıkmışlar

  • büşra
    05.05.2019

    korku filmlerinden kolay kolay korkan birisi değilim ama The Prodigy filmi beni son yıllarda korkmadığım kadar korkuttu. bir kere çocuk oyuncu olunca sanki rol yapamazmış da sanki tüm olanlar gerçekmiş gibi bir his oluyor, film izlediğinizi bile unutarak konunun içerisine hapis oluyorsunuz. filmin kendini anlatma ve final kısımları da aykırı fikrine rağmen oldukça başarıyla kotarılmış. tğm korku ve gerilim meraklılarına tavsiye edebilirim

  • Pınar72
    02.05.2019

    herkes Mel Gibson var diye gidiyor ama filmin kahramanı açık ara Sean Penn, hayatınızda görebileceğiniz en iyi mimik oyunculuğunu The Professor and the Madman filminde görebilirsiniz. aksandan dolayı direk ingilizce anlamaya çalışmak yorucu oluyor ama, altyazı olmadan izlemeyi denemeyin derim

  • murattdostist
    02.05.2019

    popüler filmlerin arasında mutlaka izlenmesi gereken çok kaliteli yapımlar da kaynamasın, The Professor and the Madman fevkaladenin fevkinde bir film olmuş, oyunculuklar da senaryo da harikulade, izlemeyen herkese tavsiye edebilirim

  • çelik
    02.05.2019

    sinemada film izleyecekler için tek tavsiyem çok güzel film gelmiş, parasını fazla fazla vereyim de gold class sinemada film izleme zevkine varayım diye düşünmesinler çünkü bu salonlarda film izlemek inanılmaz kötü bir deneyim, kısacası paranızla rezil oluyorsunuz. hem havasız, hem havalandırma gürültülü, hem de insanlar deri koltuğu görünce 50 farklı açıdan selfie çekmeye çalışıyorlar, önündeki dandik plastik sehpaya da illa yiyecek içecek koymak zorundalarmış gibi ufacık salonu piknik alanına çeviriyorlar. paşa paşa normal sinemada izleyin sonra sinir küpü olmayın

  • yenikorsan
    02.05.2019

    Avengers Endgame beklemeye değen bir film olmuş. spoiler vermeden şunu söyleyebilirim ki karakter derinliği isteyenler de aksiyon isteyenler de film içerisinde tüm aradıklarını bulacaklar, sinemada izlenmesi gereken filmlerden birisi bence

  • adk
    02.05.2019

    Captain Marvel çıktı da ben mi kaçırdım ya? Avengers Endgame filmi hakkında yorum yapacak arkadaşlar lütfen spoiler vermemeye dikkat etsinler, filmi izleyemedim diye internette en ufak bir şey bile okumaya korkar oldum, herkes de ne meraklıymış filmin sonunu söylemeye?

  • kajmer42
    24.04.2019

    çıkan filmlerin neredeyse tamamını izlemiş birisi olarak kısaca yorumlar yapabilirim sanırım.
    - Glass filmini izlemeden önce Unbreakable (2000) ve Split (2016) filmlerini de izlemelisiniz. tek başına izlerseniz anladım sanırsınız ama anlamadan filmi ziyan etmiş olursunuz
    - Escape Room, gerilimi çok üst düzeyde bir konusu olan mükemmel bir kurguya sahip. senaryosu özgün ve en az bir evden kaçış oyununa katıldıysanız daha da ürpertici oluyor
    - Isn't It Romantic çok zorlama bir komedi olmuş, şişman kadının romantik komedisi olmaktan öteye gider diye ümit ediyordum ama maalesef vasattı
    - The Highwaymen, filmin süresi 2 saatin üzerinde ve sık sık kopuyorsunuz izlerken. atmosfer dönemin ambiyansını çok iyi yansıtıyor ama yavaş bir film
    - Under the Silver Lake, filmin fragmanı filmin kendinden daha güzel olabilir, en azından bana öyle geldi. acaba kaçırdığım alt metinler var mı diye üzerine çok okuma yaptıysam da görüntü yönetmenini alkışlamak dışında bu kadar güzel bir konuyu neden kullanmadıklarını anlayamadım

  • erdalkanmaz
    24.02.2019

    mart ayında benim asıl merak ettiğim filmler yayına girdiği için şenlik başlıyor diyebilirim, Captain Marvel 8 mart tarihinde izlenebilir olarak görünüyor, sonrasında da Avengers Endgame ile sonunu merak ettiğimiz seri bakalım sona mı eriyor yoksa devamı mı gelecek belli olacak

  • rumet
    04.02.2019

    Woody Harrelson da tempoyu düşürmeden çalışmaya devam etmiş, bu insanların hayatları setlerde geçiyor sanırım, her yılı bu kadar üretken olan bir kendisi bir de Samuel Jackson var

  • Erkan.Çetinkaya
    25.01.2019

    nisan ayında havalar ısınınca hellboy, avengers ve hayvan mezarlığı gibi filmler de bizi ısıtacağa benziyor, ama bilet fiyatları 30 TL gibi rakamlara satıldığı sürece kimse sinemaya gitmez, 3 kişilik bir aile bu ekonomide bir sinema için yediği içtiği gittiği derken 150-200 TL vermek istemez

  • mayatita
    19.01.2019

    tom hanks ve samuel jackson yememiş içmemiş bütün yıl film çekmişler anlaşılan, marvel stüdyoları da ne zaman çıkıp "filmleri çok karıştırdık, artık senaryoyu toparlayamıyoruz" diye açıklama yapacaklar diye bekliyorum, lost'a döndü resmen iş

  • esra nurcihan
    19.01.2019

    glass'ın devam filmi olduğunu genelde insanlar pek bilmiyorlar, hele bir de ilk filmin 20 yıl önce çok alakasız görünen bir film olması durumu daha da ilginç hale getiriyor, acaba başından beri böyle mi planlamıştı yoksa sonradan mı aklına geldi yönetmenin merak ettim

  • eleman41
    19.01.2019

    inanılmaz bir kaynak olmuş, girişi için de özet gibi bir indeks olsa daha da efsane olabilirmiş. hatta açıklamalar yerine birer fragman da konsa herkes resmen buradan takip edebilirdi neyin çıkmak üzere olduğunu ya da ne zaman çıkacağını

Bu yazıya siz de yorum yapabilirsiniz

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.