5.00 / 1 oy

2019 D sınıfı premium otomobil önerisi

Bir yakınım için 150.000 TL bütçe ile ikinci el premium D sınıfı araba arayışındayım. Kriter olarak aracın hem dışarıdan yarattığı premium algısı önemli hem de iç mekan konforu. Örneğin bu fiyata alınacak arabada koltuk ısıtması ya da geri görüş kamerası gibi özellikler olmalı, ama otomatik park etme özelliği bana sorarsanız tamamen gereksiz. Bunun haricinde en az 100.000 km servis bakımları dışında arıza çıkartmayacak kalitede bir araba olması umuluyor, elbette garantisi yok bunun hiçbir markanın hiçbir modeli için ama en azından ben sürüyorum masraf çıkartmıyor demeniz bile yeterli. Son olarak araç otomatik vites ve benzinli olmalı.

Örnek olarak aklımdaki araçlar:

- Opel Insignia

- Skoda Superb

- Ford Mondeo

- BMW 3 Serisi

- Mercedes C serisi

- Audi A4

- Volkswagen Passat

- Volkswagen CC

- Honda Accord

- Mazda 6

- Citroen C5

- Volvo S60

- Renault Megane

- Renault Talisman

ogün

29.06.2019 12:53

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 1 Temmuz 2019 11:05
    12

    Eğer gösteriş olsun diyorsanız çok fazla seçim yapma şansınız zaten yok, direk BMW 3'e bakacaksınız. BMW sürücüleri araçlarını biraz daha sert kullanmayı sevdikleri için arabayı almadan muhakkak ekspertize sokmayı ihmal etmeyin. 150.000 TL bütçe ile kilometresi biraz ilerlemiş 2016 BMW 320i ED bulabilirsiniz. M Plus olsun derseniz 200.000 TL'yi gözden çıkarmanız gerekli. BMW F30 2012 yılından beri trafikte, G20 koduyla yeni BMW 3 serisi ise tanıtıldı ve çok kısa bir süre sonra yollarda olacak. Dolayısıyla kötü haber, bu parayı harcayıp son kasa bir BMW 3 serisi sahibi olmuş olamayacaksınız. Ama iyi haber ise BMW G20 yaklaşık 350.000 TL gibi bir fiyat etiketi ile satışa çıkacağı için artık öyle eskiden olduğu gibi ortalık son kasa BMW'den geçilmez bir halde olmayacak.

    Volvo S60'a ülkemizde daha az gösterişli bir aile arabası gözüyle bakıldığı için trafikte o görmek istediğiniz hürmeti belki göremezsiniz ama BMW'de dünya paralar karşılığında satılan bir çok aksesuar da aracınızda standart baz donanım olarak bulunmuş olurç. Örneğin hafızalı koltuk ya da şerit değiştirme asistanı ve çarpışma önleyici gibi güvenlik aksesuarlarından bahsediyorum.

    Bakımları daha az masraflı aile arabası için VW Passat bakabilirsiniz. Ancak itibar diyorsanız Passat denince artık akla "Passat çekmek" cümlesi geliyor, kararı siz verin :)

    Geniş bir araba istiyorsanız da Skoda Superb'i düşünebilirsiniz. Arka koltuk mesafesi olarak rakiplerinden daha konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

     

  • 1 Temmuz 2019 13:10
    12

    Premium kelimesi bizde alman markalarını akla getiriyor hemen, ancak D segmentinde parça kalitesi olarak aşağı yukarı tüm markalar birbirlerine yakın opsiyonlar sunuyorlar. Ancak yeni araç fiyatlarının da 100.000 TL'nin üzerine çıkmış olması ile de ev parasına alınan arabalardan beklentiler de artmış oluyor. Konfor seviyeleri asla E segmentinde bulunan BMW 5 serisi ya da Mercedes E serisi ile kıyaslanamayacak bir segment olduğunu başından kabul etmek gerek, ondan sonra çukura girince takır tukur ediyor diye yetkili servislerin kapısını aşındırmayın diye söylüyorum, hallederiz derler bir dünya fatura çıkartırlar ama bir bakarsınız hiçbir şey de değişmemiş. Eğer Mercedes C'den Mercedes E konforu alabilecek olsanız hiç kimse Mercedes E almazdı zaten. Bu yüzden fiyat artışları ile kalite değişimleri arasında doğrudan bir korelasyon olmadığını anlamanız gerek. Peki yeni bir D sınıfı premium arabadan ne beklemek doğrudur derseniz bu seri, az yakan, konforlu ve az servis masrafı çıkartan bir araç olması olmalıdır. Tabi elbette bir de düzenli servis dışında sürpriz masraf çıkartmamalı.

    Turbo motorların artık standart olması ile birlikte benzinli 1600 cc motorların 150-200 beygir güç üretmeleri sayesinde serilik tüm araçlar tarafından sunulur oldu, 15-20 beygirlik performans farklarına da takılmamanızı tavsiye ederim. Sonuçta temel amacınız şehir içinde trafik kuralları sınırları içerisinde araba sürmek ise zaten bu performansı kullanmayacaksınız.

    DSG şanzımanlar konusunda çok fazla kötü yorum var, bu yüzden alacağınız aracın forumlarını dikkatlice okuyarak öyle karar verin.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2019 D sınıfı premium otomobil önerisi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.