5.00 / 1 oy

2019 yılı için internetten para kazanma yöntemleri nelerdir?

Youtube kanalı açmak için artık yeni fikirler gerekiyor. Ayrıca ışık ve farklı açılardan çekim için hem donanım (dolayısıyla da sermaye) hem de bir ekip olmak ve bir yandan da deli gibi üretici ve yaratıcı olmak gerekiyor. Ben Türkiye'de reklam piyasasının durgunluğu sebebiyle youtube treninin biraz kaçtığını düşünenlerdenim. Instagram'da komik kedi köpek videoları paylaşmak da çok akıl karı gibi gelmiyor, gurme olup gezeyim hem yiyeyim hem takipçi kasayım desem restorana gidip merhaba ben gurmeyim dediğimde daha takipçin bile yok deyip ciddiye almazlar diye düşünüyorum. Günün ciddi bir kısmını ya telefon ya da bilgisayar üzerinden internete bağlı olarak geçiriyorum ve bu durumumu da pasif gelire dönüştürebileceğim mecraların varlığına halen inanıyorum. Deneyip de başarılı olduğunuz, akmasa da damlatan internet üzerinden para kazandırabilecek iş fikirleri olanlar buradan paylaşabilirse okuyan herkes faydalanmış olur diye düşünüyorum

yemenuss

07.05.2019 20:18

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 14 Mayıs 2019 14:04
    3

    Aklıma ilk gelen, hepsinden de yeterince çabalarsanız gelir eldebileceğinize emin olduğum birkaç güncel yöntem:

    1. İnternet sitesi sahibi olmak ve trafik elde ederek reklam geliri kazanmak

    2. Youtube'da video paylaşmak ve reklam geliri elde etmek

    3. paid to click servislerine abone olarak tıkladığınız reklam ya da doldurduğunuz anketler üzerinden para kazanmak (clixense gibi)

    4. Eğitim hazırlayarak udemy gibi platformlardan satmak

    5. Fotoğraf ya da video çekerek stock fotoğraf ya da stock footage olarak satmak (shutterstock gibi)

    6. E-ticaret yapmak, ya da halihazırda kurulu olan platformlarda satış yapmak

    7. Uygulama geliştirmek

    8. Oyun geliştirmek

    9. Sosyal medya mecralarında yüksek takipçili ve konsept olarak belirli sınırlı alanlara hitap eden hesaplara sahip olmak ve reklam geliri elde etmek

    10. Konuya hakim iseniz bütün bu yukarıdaki saydığım maddeleri yapan insanlara danışmanlık vermek

  • 11 Mayıs 2019 19:13
    0

    İnternetin başından beri aslında para kazanmanın yolları hep aynı oldu. Ya sistem yazacaksınız ya da İçerik üreteceksiniz. Sistem yazmaktaki kastım bir internet sitesi kurmak ya da uygulama hazırlamak olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, bildiğiniz ve tükettiğiniz bir alanda sistem yazıyor olmalısınız. hangi alakasız alanlara ilgi duyuyor olursanız olun inanın ki internette tüketicisi var. satranç meraklısıysanız bir satranç turnuvası sitesi kurun mesela, ya da kuş gözlemcisi iseniz buna uygun bir forum kurun. botanikten yazılıma, teknolojiden spora kadar her alanda yapılmmış (daha iyisi yapılabilecek) ya da henüz hiç yapılmamış binlerce sistem var. ama tutup da bir örneğin erkek iseniz hiç anlamadığınız bir alana (atıyorum kozmetik) sırf potansiyel var diye girmeye çalışmayın, burada önemli olan daha iyi sistem yazmak değil sektörü ve ihtiyaçları bilmektir unutmayın.

    Sistem kurmak çok çaba istiyor diye insanlar içerik üretmenin daha kolay olduğunu sanıyorlar ve blogger ya da vlogger olarak içerik ürettiklerinde bir anda fenomenler kadar tanınır ve zengin olacaklarını düşünüyorlar ama maalesef bu bir aldatmaca. İçerik üretmek çok sabır, disiplin ve kendini geliştirme gereken bir süreç. Yolun daha başında pes eden milyonlarcası oldu, ortalarına geldiklerinde ise keşke yazılımcı olsaydım diye ağlayanları biliyorum çünkü halen kabul edilebilir bir title'ları yok. Kız istemeye gidip de oğlunuz ne iş yapıyor diye sorulduğunda youtuber'ım ben derseniz halen kafanıza terlik yeme ihtimaliniz yüksek. Bu yüzden her zaman olduğu gibi ya parayı kazanıyor olmanız lazım ki işiniz sorulmasın, ya da işinizin bir ağırlığı olması lazım ki maaşınız sorulmasın.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2019 yılı için internetten para kazanma yöntemleri nelerdir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.