5.00 / 1 oy

5664 ile araba hasar geçmişi sorgulama nasıl yapılır?

Araba satın almadan önce arabaya ait hasar kayıtlarını sorgulamak için 5664'e mesaj göndererek araca ait geçmiş kaza bilgilerini öğrenmek mümkün. 2020 yılı için hasar sorgulama ücreti 8.5 TL (Turkcell, Türk Telekom, Vodafone).

Uyarı: Bu verilerin kaynağı, sigorta şirketlerinin hasar durumunda (cam hasarları hariç) sigortalılara yaptıkları ödemeler. Dolayısıyla sigorta şirketine bildirilmemiş ya da araçların sigortalı olmadıkları dönemlerde karıştıkları kazalar ve bu şekilde yapılan hasar düzeltme işlemlerine ilişkin bilgileri öğrenmek mümkün değil. Bu yüzden bu bilgilere ek olarak yine alacağınız araca ait ekspertiz raporu almayı ihmal etmeyin.

5664'e mesaj göndererek ister plaka no ile, ister de şasi numarası ile hasar sorgulaması yapabiliyoruz.

Plaka ile sorgulamak için:

DETAY BOŞLUK PLAKA

Şasi No ile sorgulamak için:

DETAY BOŞLUK ŞASİNO

Aracın karıştığı kazalardan eksper raporu olanlar varsa bunları da:

EKSPER RAPORU VE DEĞİŞEN PARÇA BİLGİSİ SORGULAMA

PARCA BOŞLUK PLAKA BOŞLUK HASAR TARİHİ

yazarak sorgulayabiliyoruz.

Araçlara ait zaman zaman hatalı hasar tutarları da çıkabiliyor. Bu durum önceleri daha fazla oluyordu ama artık çok daha az oluyor. Eğer kendi aracınıza ait hatalı bir hasar tutarı ödemesi görünüyorsa, bunu sigorta şirketiniz ile görüşerek ya da Sigortam 360 üzerinden Hasar Bilgi Düzeltme sisteminden düzeltilmesini talep edebilirsiniz.

afsaroglu

10.03.2020 21:20

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
5664 ile araba hasar geçmişi sorgulama nasıl yapılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.