Aloe Vera bitkisi hem çok işe yarayan hem de evde yetiştirmesi çok pratik bir bitki. Cilt için kullanımındaki faydaların symakla bitmeyeceği zaten artık hepimizin malumu. Hem cilt bakımı hem de yaralar için çok faydalı bir bitki. Peki aloe vera bakımı nasıl yapılmalıdır ve hızlı gelişimi nasıl sağlayabiliriz?
Aloe Vera, özellikle yapraklarındaki jelleri ile faydalı ve kıymetli olan bitkiler. Bu yüzden aloe Vera bakımında, toprak seçimi, saksı seçimi, sulama, ne kadar güneş görmesi gerektiği konusunda neler yaptığımı ve nasıl sonuçlar aldığımı paylaşmak istedim.
Aloe Vera, çok fazla su ve güneş ışığı istemeyen bir bitki. Güneşe fazla maruz kaldığında zaten yapraklarının uç kısımlarında kurumalar meydana geldiğini ve içlerindeki jel yapının kaybolmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. Bu yüzden Aloe Vera için ev içerisinde gölge ve fazla güneş ışığı almayan bir yer seçmek gerekiyor. Sararan ya da kuruyan yaprakları da kesip atmaya gerek yok, çünkü gölge bir alana taşıdığınızda içleri tekrar dolup güçlü bir forma hızlıca ulaşabiliyorlar.
Aloe Vera üretimi, büyük bitkilerin alt kısımlarında çıkan yavru Aloe Vera yaprakları ile gerçekleşiyor. Yavru bitkilerin ayrı saksılara alınarak köklenmesi ve çoğaltılabilmesi oldukça kolay oluyor.
Toprak seçimi olarak bol humuslu ve geçirgen bir toprak tercih etmelisiniz. Bu sayede suyu içerisinde tutmak yerine alt kısmında saksının da yardımıyla geri çıkabilmesini sağlayabilmelidir. Saksı seçimi konusunda da fazla yüksek olmayan geniş yüzeylere sahip saksılar kullanırsanız, bitkilerinizden daha fazla yavru elde edebilirsiniz.