5.00 / 1 oy

Amazon'dan alınan elektronik ürün kullanıldıktan sonra iade edilebilir mi?

Yaklaşık 2000 TL para vererek amazon.com.tr'den bose markasının soundsport kablosuz kulaklığını satın aldım ve 2 haftadır da alışmaya çalışıyorum ama kulaklık benim için ses kalitesi ve ergonomisi açısından tam bir pişmanlık oldu. Ses kalitesi önceki sennheiser kulaklığımla kıyaslanamaz ve kullanışlılık olarak da yine rakipleri kadar iyi olmadığını düşünüyorum. Ama bütün bu kullanım tecrübelerini takdir edersiniz ki ürünü satın alıp kullandıktan sonra fark ettim ve bahsettiğim ürün de kulak içi kulaklık ve fiyatı da 2.000 TL. Daha da açıklayayım, pahalı bir ürün satın aldım, kulaklarıma soktum ve beğenmediğim için iade etmek istiyorum. Amazon bu ürünü geri alacak mı yani şimdi? Alırsa ambalajı açılmış ve temiz kullanılmış olsa da netice olarak kullanılmış bir üründen bahsediyoruz ve açıkçası ben ikinci el kulaklık almazdım, hele kulak içi kulaklık elimi dahi sürmezdim.

Kendi açımdan bakarsak da 2000 TL'ye youtube'daki muhtemelen gizli sponsorlu videoların kurbanı oldum ve kullanmak istemeyeceğim bir ürünü satın almış oldum. Tüketici hakları gereği iade hakkım mıhtemelen vardır ama amazon iade konusunda şaşırtacak derecede müşteri memnuniyeti ile bilinen bir e-ticaret platformu olduğu için soruyorum. Elektronik ürünleri kullandıktan sonra amazon'dan iade etmek mümkün mü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Edit: iade talebini sistemden oluşturdum, iade gerekçesi olarak da performans yetersizliği maddesi koymuşlar. demek ki ürünü deneyip beğenmeyen tüketicilerin ürünlerini iade olarak kabul alıyorlar şeklinde anlıyorum ben bunu. Bu hafta kargoyu göndereceğim, iadenin sonucuna göre yine bilgi veririm buradan. Zaten satın alırlarsa muhtemelen üzerine biraz daha para koyarak daha da kaliteli bir kulaklık satın almak isteyeceğim ve yine amazon'u tercih edeceğim.

kobra

30.11.2020 20:31

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Amazon'dan alınan elektronik ürün kullanıldıktan sonra iade edilebilir mi?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.