Copywriting, bir ürün ya da hizmet için reklam ve tanıtım amacıyla hazırlanan içeriklerin tümüne verilen isimdir. Bu içeriklerin yazılarını yazan kişilere de metin yazarı, reklam yazarı ya da reklam ajansı sektöründeki adıyla copywriter adı verilir.
Türkiye'de küçük ve orta boylu işletmelerin bütçe ayırmayarak hata ettikleri en önemli konuların başında reklam yazarlarının ürettikleri içeriklere değer vermemek gelmektedir. Bizde her facebook kullanan kendini sosyal medya uzmanı, her eli kalem tutan da kendini reklam yazarı sandığı için maalesef logo çizdirmeye ayrılan bütçenin reklam yazarlarına ayrılmaması gibi bir durum var. Kurumsal firmalar ile kurumsal olmayan firmalar arasındaki farklardan birisi de bence hep burada ortaya çıkmaktadır. Örneğin bir mühendislik firmasının hizmetlerini tanıtmak için hazırlaması gereken metinleri önce ya patron, ya da işten sorumlu personel ben yaparım der. Sonra bu içerikler uzun süre gelmeyince bir yerlerden kopyala yapıştır yaparlar, bu konuda da uyarınca sonunda ya sekreterlerine ya da mühendislerine yazdırmaya çalışırlar. Ondan sonra da bizim reklam kampanyalarımız neden büyük firmaların reklamları kadar kurumsal değil diye reklam ajansına sitem ederler.
Kariyer olarak da reklam ajansı sektörünün hem en üretken, hem de en eğlenceli insanları genellikle metin yazarlarından çıkmaktadır. Sürekli olarak sünger gibi her gördüklerini çekebilmeleri ve mükemmel bir yaratıcılıkla gerekli içerikleri üretebilmeleri açısındak reklam sektörünün en çok aranan meslek gruplarındandır.