5.00 / 1 oy

Eğitim araştırma hastanesi ile üniversite hastanesi arasındaki fark nedir?

Öncelikle çok şükür hastane geçmişimizin olmadığını, dolayısıyla da özel hastane ve devlet hastanesi haricinde hastanelerin kategorileri arasındaki farkları bilmediğimi belirtmek isterim. Annemin hastalığı (yumurtalıklarında tümör varmış) için alanında iyi bir doktor tavsiyesi için araştırma yaparken doktor bir arkadaşım özel hastane ya da normal devlet hastanesi yerine araştırma hastanesine gitmemizi önerdi. Araştırma hastanelerinde hem doğru tanı koyma ihtimali daha yüksekmiş hem de hastalığı daha kapsamlı bir şekilde inceliyorlarmış. Ayrıca tomografi, ultrason ya da mr gibi tetkikler için gerekli olan cihazların her birinin bir arada ve çalışır olması hasta ve doktor açısından büyük bir artı olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte ameliyat sırasında herhangi bir ters durum ya da beklenmedik etki yaşanması durumunda da her branştan birden fazla doktor olduğu için riskli durumların üstesinden gelinmesi de bir o kadar rahat oluyormuş. 

Biz de bu doğrultuda eğitim araştırma hastenelerinde görev yapan doktor ararken üniversite hastanelerinde de profösör ve doçent hocaların ameliyatlara girdiğini ve polikinlikte hasta baktığını fark ettik. Alanında uzman iyi bir doktor bulamadığımız takdirde üniversite hastanelerini de araştırsak bir sorun olur mu? İnternette araştırırken eğitim ve araştırma hastanelerinde hastaların denek gibi kullanıldıklarını okudum. Açıkçası korktum baya. Özel hastanelerin de doktorları hastaları ameliyat etmeleri için zorladıklarını okudum, sanırım belirli bir kotayı doldurmaları gerekiyormuş. Yani sağlık öyle bir hal almış ki insan ne yapacağını şaşırıyor doğrusu. Fakat normal bir devlet hastanesine gitmektense eğitim-araştırma hastanesine ya da üniversite hastanesine gitmek çok daha mantıklı geldi bana. Aralarındaki farkı bilen ve kanser için bizi yönlendirecek biri olursa çok sevinirim.  

 

büşra

22.12.2020 23:12

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Eğitim araştırma hastanesi ile üniversite hastanesi arasındaki fark nedir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.