5.00 / 1 oy

En kaliteli notebook markası hangisi?

Bazı markalar vardır, yıldan ve segmentinden bağımsız olarak istisnasız olarak çok kaliteli ya da kalitesiz üretim yaparlar, notebook konusunda işte bu kaliteli ve satış sonrasında da müşterisinin arkasında duracak markayı bulmak ve gerekiyorsa daha fazla para vererek çok severek kullanacağım bir laptop almak istiyorum. mac diyecek arkadaşlar için maalesef windows'tan kopamayan bir kullanıcı olduğumu belirtmek durumundayım

Orhan75

20.05.2019 06:42

Bu soru 7 kez yanıtlandı.

  • 25 Mayıs 2019 06:09
    69

    yıllarıdır kullanmadığım pc markası kalmamıştır, her marka hakkındaki görüşlerimin olumlu olması da olumsuz olması da kendi kullandığım pc'ler üzerindendir ve benim denk gelmiş olduğum kötü bir makine asla genellenmemelidir, yine de ben marka marka tecrübelerimi yazıyorum:

    Lenovo: Lenovo, PC'nin tarihini var eden IBM'in bilgisayar grubunun bugünkü devamıdır ve bu sebeple bile donanım teknolojileri asla küçük görülmemelidir. 2008'de bir iş bilgisayarı, 2017 gibi de bir süre Lenovo Yoga kullandım. İş bilgisayarımdan o dönem çok memnun kalmıştım, Yoga'dan ise bir o kadar memnun kalmadım, sadece zorunda kaldığımda kullanıyorum. Servise en az 5 kez gitmesine rağmen ekran titremesi ve yüksek seste fan çalışması problemlerini gideremediler, hatta arada bir bizce sıkıntı yok bile dediler de rica minnet ikna ettim problemlerin varlığına, ancak netice olarak döneminin en pahalı cihazlarından birisi olarak satın almıştım ve şu an kullanamıyorum, 2 yıl ya kullandım ya kullanmadım.

    HP: 2010 ve 2011 yıllarında iki tane HP Pavilion aldım, ikisini de birer yıl kullanabildim. İlki aşırı ısınma probleminden dolayı bana ikincisini aldırdı. İkincisi ise daha fazla ısınma ve dahili wi-fi kartının çalışmaması nedeniyle beni Asus almak zorunda bıraktı.

    Asus: 2012 yılında Asus ultrabook aldım, uzun süre giden bataryası, dokunmatik ekranı, ince tasarımı ve hafif olması ile taşımaya müsait olması ile hayatımda kullandığım en güzel notebook'lardan birisiydi. Bu makine halen çalışıyor, anneme verdim, aktif olarak sosyal medya ve alışveriş sitelerini kullanıyor, windows formatlandığında takılma bile yapmıyor, ısınma sıkıntısı da yok. Ama Full HD olmadığı için bu makineyi de 2-3 yıl kullanabildim ve Toshiba'ya geçtim.

    Toshiba: Toshiba P50-B modelini 2015 yılında aldım alır almaz çok pişman oldum. O dönem 5.000 TL civarında aldığım bu makine kağıt üzerinde canavar gibi performans sunması gerekirken pratikte windows'u 5 dakikada açabiliyordu. Bir süre idare etmeye çalıştıktan sonra harddiskini çıkartarak SSD harddisk taktım (BIOS ayarlarında da hatalar vardı, format atarken onları da UEFI vs. düzelttim) ve hantal yapısına rağmen klavye ergonomisi ve stabil çalışması ile bu makineyi de 2 yıl kullandım. 1. yıl sonu ısınma problemleri başlamıştı ama kendim termal macunlarını değiştirdim ve ısınma problemini de büyük ölçüde gidermiş oldum. Toshiba denince de benim aklımda kalan izlenim şu oldu, ürün geliştirme ekibi güzel bir makine yapalım demişler, cihaz özelliklerini kağıda yazmışlar ama kurulumuna hiç özen göstermemişler.

    Apple: Hayatımın her döneminde bir apple laptop'um oldu diyebilirim, mac'lerime genelde haftasonu üstü açık arabası muamelesi yaptım çünkü işlerim gereği sürekli windows bilgisayar taşımak zorundaydım. Tüm mac'lerim halen sapasağlam çalışıyor, şu anda da 2017 macbook air kullanıyorum ve çok mutluyum. İşlemci gücü az olsa da zorlamaya ihtiyaç duymmuyor sanki, havalar ısınınca da kucağıma alıp çalışması zevkli oluyor çünkü sürekli buz gibi alet. Kışın HP, yazın Apple yani :)

    MSI: Bir proje sebebiyle 2009 gibi 2 tane MSI gelmişti, ikisinin de touchpad'i ve klavyesindeki çeşitli tuşlar bozuktu, basmıyordu. İkinci el falan da değil, ikisinin de kutusun ben açmıştım, MSI denince aklıma hep bu kullanım tecrübesi gelir, bakmıyorum bile yeni modellerine anlayacağınız.

    Monster: Çok hantal olduğu için taşıyamayacağımı düşünerek hiç almadım ama bir arkadaşımda falan görüp de ne zaman ufak tefek denemeler yaptıysam beni hep çok memnun bırakmıştır, sabir bir notebook PC alacak olursam düşünebilirim.

    Casper: Bir kere aldım (2012 civarı), tatil için hesaplı bir notebook gerekiyordu ve o tatili bana zehir etti, tatil dönüşü yanımda getirmedim bile, orada bir görevlinin çocuğuna hediye ettim, umarım çocuk arkamdan sövmemiştir. Neredeyse hiçbir donanımı çalışmıyordu ve sürekli donuyordu diyebilirim özetle.

    Dell: Bir sonraki PC deneyimim muhtemelen Dell olacak, eleştiriler oldukça olumlu ana evde servis özelliğinin devam edip etmediğinden pek emin değilim. Açıp düzenleyebileceksem sorun değil ama artık kullanıcıların notebook'ların içini açmalarına eskiden olduğu gibi sıcak bakılmyor malum, deneyip göreceğiz.

  • 17 Haziran 2019 08:26
    13

    Markaların kendi mağazaları olmadığı için satışları vatan bilgisayar ya da teknosa gibi firmalar üzerinden gerçekleştiriliyor. bu firmalar da satış sonrasında herhangi bir mesuliyetleri olmadığı için sadece satmaya motive olmuşlar. çalışanlar da muhtemelen satış rakamı üzerinden prim aldıkları ya da rakamsal bazlı kotalara sahip oldukları için size sürekli aldırabilecekleri en pahalı ürünü aldırmaya çalışıyorlar. Bir marka ne sağlar sorusunun yanıtına gelince, müşterisine satış sonrası güven ve destek sağlar, ya da sağlamalıdır. bilinçli ekitme konuları zaten bir süredir gündemde, aldığınız notebook belki 3 belki de 4 yıl gidecek, sonrasında yine notebook almak zorunda kalacaksınız. stalker isimli kullanıcı çok güzel yazmış, insanların aklında edindikleri tecrübe kalıyor, gidip alacağınız notebook da olsa araba da olsa önceki kullanımınızdan edindiğiniz marka hatıraları size yol gösteriyor. Mercedes, BMW boşuna mı marka oldular? konfor ve güven vermek böyle bir şeydir. Örneğin ben de MSI ve HP almaya tövbeliyim, neden? Çünkü daha önce bu markalardan mağdur oldum ve paramla bir kez daha rezil olmak istemiyorum. Sonuç olarak şu an ne marka bakarsın diye sorsanız 10.000 TL paraya kıyar ya Dell XPS ya da Apple Macbook Pro bakarım.

  • 5 Haziran 2019 15:32
    12

    bir laptop markası ne vaat edebilir?

    anakartı kendisi mi üretiyor? hayır

    ram'i kendisi mi üretiyor? hayır

    işlemciyi kendisi mi üretiyor? hayır

    işletim sistemi kendisine mi ait? apple değilse hayır

    o zaman bir notebook'tan be beklenebilir? cevap olarak temiz bir kurulum, iyi bir birleştirme (anakart üzerindeki parçaların takılması ve lehimlenmesi vs), bios kurulumu ve minimum malware ile kullanıcıya ulaşması. son olarak da elbette kasa tasarımı. klavye dizilimi, incelik, batarya ve ekran boyutu, kısacası ergonomi denebilir bunlara. benim şahhsi deneyimim parmakların en kolay uyum sağlayabildiği model için tuş aralıklarının biraz fazla olması, tuş yüksekliklerinin kısa olması ama tuşa basılmasının da bir hissi olması ve klabye tuşu sesinin ne gürültülü, ne de sıfır ses olması. ağırlık da bu önemli maddeler arasında ergonomi genel maddesinin içerisinde yer alabilir.

  • 5 Haziran 2019 03:04
    9

    buraya herkes kendi memnuniyetsizliklerini yazacak doğal olarak, bir notebook alıp da memnun kalabilmek demek ise reklamlardaki mükemmel deneyimi 5-10 ay sonra başlayan yavaşlama, gürültü artışı ve azalan batarya süresi ile uzaktan yakından yaşayamamak anlamına geliyor. vaat ettiği kullanım tecrübesine en yakın ürün için nokta atışı bir tespit yapamam ama en istikrarlı marka olarak apple desem sanırım kimse beni linç etmez. ama pahalı diyecekler için soruyu tekrar okumasını tavsiye edebilirim

  • 23 Mayıs 2019 21:56
    9

    Tasarım dili açısından Asus'ları beğeniyorum ancak uzun kullanım yorumları çok kötü. Dell XPS serisi de hem ince ve hafif olması, hem de güçlü sistem özellikleri ile en alınası notebook olarak görünüyor ama fiyatları 10.000 TL'nin üzerinde. Bir notebook almak için halen mantık sınırım 5.000-8.000 TL bandında. Bu fiyat aralığında da istediğim gibi bir notebook yok açıkçası

  • 24 Mayıs 2019 12:29
    7

    üzerinde windows işletim sistemi kurulu olan bir pc asla gerçek randımanında çalışamıyor, apple da aslında herkesin öve öve bitiremediği kullanıcı deneyimi avantajını bence buna borçlu. elbette tek taraflı olmamak gerek, adamların donanımları da yazılımları da tek elden çıktığı için uyumsuzluk gibi problemleri de olmuyor ve daha uzun yıllar aynı verimlilikte kullanmak mümkün olmuş oluyor.

  • 10 Şubat 2022 07:22
    0

    klavye kalitesi ve ergonomi olarak açık ara apple'dır ama performans olarak monster markası daha tercih edilebilir notebook'lar üretiyor bence

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
En kaliteli notebook markası hangisi?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.