5.00 / 1 oy

Gece yatarken kablosuz interneti (modemi) kapatıyor musunuz?

Kablosuz internet ağlarının yaydıkları sinyallerin insan vücuduna zarar veriyorlar mı tartışması takip edebildiğim kadarıyla çok yerde devam ediyor, genel kanı olarak da insanlar artık geceleri modemlerini kapattıklarından bahsediyorlar, sizlerin de uygulamalarınızı merak ettim ve soru açtım.

Bana sorarsanız modemlerin kablosuz internet sinyallerinin uzun vadede insan vücuduna verebilecekleri zararları anlayabilmemize daha uzun yıllar var ama bir dönemin baz istasyonlarının yaygınlaşırken evlerin yanına baz istasyonları yapılması gibi biz de kendi evlerimize kendi internet ağlarımızı yaymaya, hatta internetin çekmediği yerlere internet çoğaltıcıları ilave etmeye çalışıyoruz ama ne kadar doğru yapıyoruz bilemiyorum 

vitamin0

25.05.2019 14:56

Bu soru 5 kez yanıtlandı.

  • 28 Haziran 2019 23:03
    8

    5-10 yıla kablosuz elektrikli şarjlar da iyice yaygınlaşmış olur muhtemelen, hatta kapsama alanları da genişler ve bugün lüks arabalardaki kablosuz şarj bölmeleri gibi alışveriş merkezlerinde şarj odaları olur, o odalarda siz yemek yerken belki de bir yandan da çantanızda duran telefonlarınız tabletletiniz de otomatik olarak kablosuz teknoloji ile şarj olurlar. Eskiden burada WI-FI vardır yazardı bazı kafelerin girişlerinde belki hatırlarsınız, şimdi çok standart olduğu için bu yazıyı yazıp asmak bile abes olur ama gelecekte de belki böyle kablosuz şarj kafeleri olduğunda komple maruz kalacağımız yüklemeyi bir düşünsenize, zararları da daha da uzun vadede ortaya çıkarsa artık 20 yıl sonraki televizyon programlarında neden bunu kendimize yaptık konulu programlar izleriz.

  • 28 Mayıs 2019 13:43
    6

    Artık kapatıyorum, ama telefonun wi-fi özelliğinden gece yatarken bulunduğum alanda çeken en az 3 tane modem daha göründüğü için kapatmamın ne kadar fayda sağlayabildiğinden de şüpheliyim. Keşke bir de wi-fi ağı jammer cihazı olsa da başkalarının ağları sizin bulunduğunuz alana giremese. ya da belki de zaman içerisinde wi-fi ağlarının olabilecek maksimum genişlik alanları hukuki yaptırımlarla kanun kapsammında sınırlandırılmaya sokulur. ben mecbur muyum bu kadar zararı belirsiz enerjiye mağruz kalmaya?

  • 6 Haziran 2020 19:33
    5

    aslında kaliteli bir uyku için öncelikle belirli saatlerde yatıp kalkmak gerekiyor sonrasında ise mümkün olduğunca elektronik cihazlardan uzak bir uyku.. tabii alarm ile uyanan bizler telefonsuz bir gece geçirebilir miyiz sanmıyorum.

  • 28 Haziran 2019 22:01
    3

    Modemler 7/24 çalışabilecek ve bir arıza çıkartmayacak şekilde hazırlanmış ve test edilmiş cihazlardır. Tatile giderken bile çoğumuz muhtemelen evdeki modemi kapatmayı unutuyoruz ancak korkutmak gibi olmasın ama fişe takılı ve alev alabilecek bir cihaz olmadığu konusunda bize garanti veren kimse var mı? Aynı örnek geceleri yatarken de geçerli bence, sırf bu yüzden bile modemi yatarken kapatıp saban açmak benim için yeterli sebeptir. Yaydığı dalgalar açısından da yeni bir teknoloji olduğu için önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde görebileceğimizi zannetmiyorum ama sonrasında umarım ne yaptık biz demeyiz.

  • 17 Ekim 2019 07:11
    0

    Öncelikle cep telefonlarından kendimizi ve özellikle çocuklarımızı mümkün olduğunca uzaklaştırmamız gerektiği görüşündeyim. Modeme çok yakın durmuyorsunuzdur fakat cep telefonunu kalp hizanızda ya da iç organlarınıza çok yakın tuttuğunuzda fazlasıyla radyasyon almış oluyorsunuz. En iyisi mümkün olduğunca gece gündüz fark etmeksizin bu cihazlardan uzak kalabilmeyi başarabilmek. 

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Gece yatarken kablosuz interneti (modemi) kapatıyor musunuz?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.