5.00 / 1 oy

Google'da Mırıldanarak Şarkı Aramak (Hum To Search)

Google sonunda Soundhound ve Shazam gibi Android ev ios uygulamalarına rakip olacak bir özelliği bünyesine ekledi ve bu özelliği de Hum To Search olarak adlandırdı. Kullanımı ise oldukça kolay. Kendi denemelerim sonucunda bir şarkıyı ne kadar güzel mırıldanırsam ya da gerçeğini açıp dinletirsem o kadar doğru bulduğunu deneyimledim.

Google'da mırıldanarak şarkı aramak için akıllı telefonunuzda Google uygulamasını açın, ya da kısaca hey google dediğinizde otomatik olarak açılacaktır. Google'a sesli olarak "what is this song" diye sorduğunuzda sizden şarkıyı mırıldanmanızı ya da ortamda çalıyorsa şarkıyı dinletmenizi bekleyecek. Yaklaşık 15-20 saniye kadar şarkıyı dinledikten sonra da dinlettiğiniz şarkı hakkında Google veritabanı sonuçlarından yararlanarak size şarkıyı, sanatçıyı, sözlerini ve parçaya ait tüm diğer bilgileri tek bir ekranda sunuyor.

Telefonumda Soundhound ve Shazam uygulamalarını birlikte uzun yıllardan beri kullanmakta olan birisiyim, çünkü birisinin bulamadığı bir şarkıyı bir diğerinin bulabildiğine çok şahit oldum ve her ikisinin de veritabanı olarak farklı türlerde farklı üstümlükleri var. Eğer google'ın bu özelliği ile Soundhound ve Shazam uygulamalarından daha iyi sonuç verdiğini düşünürsek telefonumdan Soundhound ve Shazam uygulamalarını muhtemelen kaldırırım. Ama önce birkaç ay deneyerek şarkıları tespit etme konusunda ne kadar başarılı olup olmadığını deneyeceğim.

mr w54

24.10.2020 14:54

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 27 Eylül 2021 07:56
    1

    shazam ve soundhound teknolojik olarak daha uzun yıllardır bu hizmeti vermekte oldukları için aranan şarkıyı kullanıcının hatalarına rağmen bulma olasılıkları kendi deneyimlerime göre daha fazla. google da olsa bir şeye rakip firmaların yazılımlarının uzun yıllara dayanan know-how'ı ile rekabete ayno noktadan başlayamıyor demek ki, eğer geliştirmekte ısrarcı olmazlarsa zaten pek yaygınlaşacağını da düşünmüyorum

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Google'da Mırıldanarak Şarkı Aramak (Hum To Search)

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.