5.00 / 1 oy

instagram şifre sıfırlama mailleri neden geliyor?

Birilerinin instagram hesabımı ele geçirmeye çalıştığını tahmin ediyorum. Haftalardır neredeyse her gün instagram'dan şifre sıfırlama mail'ler geliyor ve iki aşamalı doğrulama (two factor authentication) sistemini aktif etmiş olmama rağmen bu instagram şifre sifırlama mailleri gelmeye devam ediyor.

Instagram hesabımı ele geçirmeye çalışan kişiye ulaşmak istiyorum ya da doğrudan savcılığa vermek istiyorum ama elimde ne bir ip adresi var, ne mac adresi var, ne de bir telefon numarası var. Yarın bir gün instagram'dan şifreniz başarıyla değiştirildi maili almaktan çekindiğim için duruma bugünden müdahale etmek istiyorum. Kime nasıl bir başvuruda bulunabilirim ya da bu mail şifresi sıfırlama taleplerinin benden gitmediğini instagram'a nasıl söyleyebilirim? Mesela google'dan da bazen telefona oturum açmak isteyen kişi siz misiniz diye bildirim geliyor ve ben hayır dediğimde google bu kişinin giriş talebinin engellediğini bana söylüyor. Instagram'da neden böyle bir güvenlik önlemi yok?

keto

07.10.2020 14:57

Bu soru 3 kez yanıtlandı.

  • 24 Kasım 2021 07:14
    0

    bana da sık sık geliyor instagram'dan şifrenizi sıfırlama isteği aldık diye. instagram'da da diğer sitelerde olduğu gibi şifresini unutan kullanıcıların mail adreslerine şifre sıfırlama bağlantıları gönderilebiliyor. bunu da kötü niyetli kişiler sahip olmadıkları instagram hesapları için de kullanmayı deniyorlar ama ellerine ne geçiyor onu henüz ben de çözemedim.

  • 18 Ocak 2022 02:36
    0

    birileri şifrenizi sıfırlamaya çalışıyor belli ki ama siz gelen maildeki herhangi bir linke tıklamazsanız şifreniz sıfırlanmaz

  • 27 Nisan 2022 23:37

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
instagram şifre sıfırlama mailleri neden geliyor?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.