2 kişi ortak banka kasası kiralamak ve sadece aynı anda açabilmek sorularıma cevap gelmiş teşekkür ederim, ama o konuda sormayı unuttuğum ek bir soru aklıma geldi ve ayrı başlık olarak sormak belki daha doğru olur diye bu soruyu açtım. Bu sefer sormak istediğim soru, kiralık kasa sahibinin ölmesi durumunda ne yapılacağı ile ilgili, ama yine kiralık kasa sahibinin tek bir kişi olması ya da birden çok kişinin ortak olarak kiralamış oldukları kiralık kasa ile iki farklı durum olacağı için iki farklı madde olarak sormak istiyorum.
1. Soru: Diyelim ki tek başıma bir kiralık kasa tuttum ve ailemin de haberi var. Ölümüm durumunda ne olur?
2. Soru: Yine tek başıma kiralık kasa kiraladım ama aileme de haber vermedim, kimse de bilmiyor. Ölümüm durumunda bankadan birileri yasal varisimi bulur mu yoksa yıl sonunda kiralık kasanın yıllık kirası ödenmediği için kasayı açar ya da çöpe mi atar?
3. Soru: Kiralık kasayı birden fazla ortak olarak tuttuk ve ben öldüm, kiralık kasanın açılabilme şartı da tüm ortakların aynı anda kasanın başında olmasına bağlı. Bu durumda kiralık kasayı ortağım açabilir mi yoksa banka ben hayatta olmadığım için yasal varisimi mi talep eder?