Yorum özeliği Matlab'a özgü değildir ve tüm programlama dillerinde vardır. Tanım olarak yorum, kodlar içerisinde programlama dilinin derleyicisi tarafından görmezden gelinen tüm içeriklerdir diyebiliriz. Bu yorumlar yazı halinde ya da kodlar şeklinde olabilir.
bkz: PHP'de yorum eklemek
bkz: Visual Studio'da Yorum (Comment-Uncomment) Kısayolu Nedir?
bkz: CSS'te yorum eklemek ya da kodları yoruma dönüştürmek
bkz: HTML'de yorum eklemek ya da kodları yoruma dönüştürmek
bkz: Python'da Yorum Satırı Eklemek
bkz: Android Studio Yorum Ekleme Kaldırma Klavye Kısayolu
bkz: Java'da tek ve çok satırlı yorum yazmak
Programlama dillerinde, yorumların kullanımları büyük kolaylıklar sunmaktadır. kendi başınıza geliştirdiğiniz kodlarda bile kendinize ileri zamanda o kodlara baktığınızda o satırın neden gerekli olduğunu ya da ileride anlamsız gelecek bir işlemi neden yapmış olduğunuzu bu yorumlar sayesinde iletebilirsiniz. Benzer şekilde birden çok kişi olarak geliştirilen projelerde yazılım geliştiriciler birbirleri ile yorumlar sayesinde haberleşebilmektedir, örneğin github'da ortak geliştirilen açık kaynaklı kütüphanelerde de bu sistem kullanılabilmektedir. Son olarak yorumları, geçici ya da kalıcı olarak işlevsizleştirmek istediğimiz kodlar için de kullanabiliriz. Örneğin bir programın test modunda çıktı vermesini engellemek ya da kodun bir bölümünü hata ayıklama gibi gerekçelerle çalıştırmamak istediğimizde o satırları yorum olarak güncellediğimizde kodları silmemize gerek kalmadan bu ihtiyacınmızı karşılamış oluruz.
Matlab'da yorum karakteri nedir?
Matlab'da yorum karakteri yüzde işaretidir (%). % karakterinden sonra gelen tüm kodlar ve yazılar Matlab tarafından yorum olarak algılanır.
Matlab'da yorum ekleme ve kaldırma kısayolu
Matlab'da yorum olarak güncellemek istediğimiz satırların başına elle % işareti koymak yerine Ctrl+R kısayolunu ya da editörün üst kısmında yer alan yüzde sembollü yorum ekleme botonunu kullanabilirsiniz.
Matlab'da yorum kaldırma kısayolu ise Ctrl+T tuş kombinasyonudur.