5.00 / 1 oy

Mobil Chrome'da sekme gruplaması nasıl iptal edilir?

Muhtemelen son güncelleme ile birlikte Android telefonumda kullanmakta olduğum Google Chrome'a sekme gruplama (tab group) diye bir özellik geldi ve telefonumdaki tüm düzenimi bozmuş oldu. Nedenini kısaca açıklayayım. Bilgisayar tarayıcılarında fazla sekmeyi açık bırakmayı sevmiyorum ve boş zamanlarımda okumak istediğim yazıları Google Chrome'dan mobil cihazıma gönderiyorum ve telefonumdaki mobil Google Chrome uygulamasında genelde birikmiş 50-100 arası sekme sürekli olarak durur ve zaman buldukça açıp okuyarak temizlerim bu sekmeleri.

Sekme gruplama özelliği bilgisayarlardaki tarayıcılara da gelmiş bir özellik ama çok da üzerinde durduklarını sanmıyorum, ben bile şu yazıdan öğrenmiştim bkz: Chrome Sekme Gruplama Özelliği Nedir ve Nasıl Kullanılır?. Ama telefonlarda nedense bütün Google Chrome oturumlarını bir sekme grubu altında tutmak gibi bir zorundalık getirmişler. Ben tüm sekmelerimi farklı grup olarak görmek istiyorum mesela, ya da hiç sekme gruplaması kullanmak istemiyorum. Yeni program özelliklerini kolay benimseyen ve yenilikleri destekleyen birisi olmama rağmen bu sefer bu özelliği sevmedim ve kullanmak da istemiyorum.

Google Chrome'un mobil sürümlerinde (Android'de gözlemledim ben ama muhtemelen iPhone için de aynıdır) sekme gruplama özelliğini kullanmamak ve tamamen kaldırmak mümkün müdür?

Sitedeki Google Chrome ile ilgili başlıklar:

bkz: Chrome'da tüm sitelerdeki yazılar aniden büyüdü/küçüldü

bkz: Google Chrome'da Sekme Rengi Değiştirmek

bkz: Chrome'da adresin (url'nin) tamamını göstermek

bkz: Google Chrome'da Silinen Bookmark'ları Geri Getirmek

bkz: Android Telefondaki Chrome Bookmark'larını Bilgisayardan Göremiyorum

bkz: Chrome'da video otomatik başlamıyor çözümü ne olabilir?

bkz: Chrome'da Uzantıları (Extension) Export ve Import etmek

ycet

12.02.2021 02:34

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Mobil Chrome'da sekme gruplaması nasıl iptal edilir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.