İnternetin devasa bir netwotrk olduğundan bahsetmiştik (bkz: Network (Bilgisayar Ağı) Nedir?), bütün bu devasa network de birbirine kablolarla bağlı. İnternetin tek bir network olduğunu biliyoruz, dünyanın herhangi bir noktasına gittiğinizde yine girdiğiniz internet aynı internettir, çünkü tümü aynı network'e bağlı. Bütün bu bağlantının tek bir kablo üzerinden taşınmadığı da mantık olarak belli, düşünsenize hindistan'dan amerika'ya tek bir kablo gidiyor, sonra antartika da internet network'üne dahil olmak istiyor ve o kabloyu gerisin geriye sarıp bu sefer antartika üzerinden dolaştırıyorlar :) Elbette senaryo bu değil, peki bu kabloların arasında olan şey ne?
Repeater, Türkçe karşılığı ile tekrarlayıcı anlamına geliyor. İnternetten bir network repeater'ının ne işe yaradığına bakarsanız, size gelen bir sinyali alıp aynısını geri gönderen bir cihaz olduğu tanımını göreceksiniz. Yani gelen bir sinyali, frekansını anlamaya çalışmadan bir input girişinden alıyor ve bir output çıkışından da geri veriyor. Böylece gelen sinyali tekrarlayarak ara bağlantı elemanı görevi görmüş oluyor. Dolayısıyla en ilkel repeater, bir adet giriş bir adet de çıkış olmak üzere iki porttan oluşan bir tekrarlama elemanı olarak tarif edilebilir. Daha gelişmiş modern repeater cihazlarda ise bu portların sayısı çok daha fazladır.
Switch ve Hub gibi network elemanları da bu mantıkta çalışırlar. Örneğin bir bilgisayar laboratuvarında duvara gelen tek bir ethernet bağlantısını çoklayarak dağıtma işlemi buna örnek verilebilir. Switch ile Hub arasındaki fark ise, Switch'in akıllı olmasıdır. Switch'ler portlar üzerinden ağ trafiğini algılayabilir vee yönetebilirler. Hub ise sadece tek bir porttan gelen bağlantıyı daha çok sayıda çıkış portundan çoğaltmaya yarar ve bu yönüyle akıllı bir network cihazı değildir.
Network'e bağlı cihazların MAC adreslerini yazılımsal olarak öğrenen uygulamalara ise Bridge adı verilmektedir. Switch'ler ise MAC adreslerini donanımsal olarak öğrenmektedirler, bu öğrenme işleminde de ASICs (Application Specific Integrated Circuits) kullanılır.
Switcher'lar bir ortamdaki network'ü yönetmek için kullanılırlar, bu ortam network'üne de Local Area Network (Yerel Ağ Alanı) adı verilir ve kısaca LAN olarak ifade edilir. Amacı, bir ağdan diğerine ağı iletmek değil, ağı kendi içinde yönetmektir. Daha geniş network'ler için se WAN (Wide Area Network) tanımlaması yapılır.