Sürecin her aşamasında burada soru açtım, yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ancak her defasında bir problem çıkmayı yine başarıyor. Adım adım yazıyorum, süreç neden nasıl oldu merak eden olursa geçmiş sorularıma bakabilir, yazamayacak kadar moralsiz ve yorgun düştüm artık :(
İşletim sistemim SSD harddisk üzerinde kurulu (C sürücüsü), D sürücüsünde ise 1 TB'lık SATA harddisk kullanıyordum. D'deki harddiskte veri okuyamama problemleri başlayınca yeni bir 1 TB SATA harddisk aldım (karışmaması için buna da E diyelim). Durum şudur, içinden çıkabilen varsa buyursun gelsin.
- C ile D aynı anda takılıyken sorun yok, işletim sistemi C üzerinden devreye giriyor ve bilgisayar açılıyor
- D'yi çıkartınca işletim sistemi C'nin içerisinde olmasına rağmen bilgisayar no bootable device hatası veriyor. Bios'ta harddiski görüyor ama boot etmiyor.
- C'ye ilave olarak E'yi takınca yine bootable bir cihaz olmadığını söylüyor bilgisayar açılışta. Her iki harddisk de sağlam.
5 dakikada D'yi çıkartır E'yi takar çalışmaya devam ederim derken bilgisayardaki harddiskler yerli dizilerdeki ilişki yumağına döndü, sizce bunun mantıklı bir açıklaması var mı?