5.00 / 1 oy

Scalping Nedir?

Scalping, finansal piyasalarda (forex, kripto paralar vb.) çok kısa süreli ve küçük getirili işlemler yapılarak kazanç sağlamayı amaçlayan bir stratejidir. Trading metodu olarak scalping yapmayı tercih eden oyunculara ise scalper adı verilir.

Scalping, başarılı işlem oranı ve olasılığı trend trading'e göre çok daha yüksek bir sistemdir; ancak getiri oranı da doğal olarak çok daha azdır. Örneğin bir trendi yakalayarak %20 kazanç sağlama fırsatını kaçırmak ve %0.01 gibi bir getiride kalma riski vardır. Daha da büyük bir risk ise özellikle kaldıraçlı piyasalarda az kazanç oranını dengelemek için nasıl olsa buraya değer diye düşünürken terste kalmaktır. Yüksek kaldıraç oranı ile terste kalmak ise doğal olarak büyük zararları beraberinde getirir.

Scalping yapan trader'lar genellikle haber açıklanma saatlerinde ya da piyasaların aşırı alım/satım noktalarında scalping yapmayı tercih ederler. Ancak getiri oranı yüksek olsa da çok fazla işlem, ekran başında zaman ve daha fazla stres anlamına geleceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Editör editi: sitedeki bazı diğer benzer başlıklar için;

bkz: 1 Lot Kaç Adettir?

bkz: Defi nedir ve kripto paralarda defi ne işe yarar?

bkz: Binance BUSD Nedir ve USDT ile Arasındaki Fark Nedir?

bkz: Temettüsüz İşlem Tarihi Ne Demek?

bkz: Kar Realizasyonu Nedir?

bkz: Eurobond Nedir?

yemenuss

25.07.2021 18:41

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 6 Kasım 2021 12:06
    4

    terste kaldığınızda 20 işlem ile yapamayacağınız getiriyi bir anda kaybetmiş olursunuz ki scalping'in riski de zaten budur. çok kısa noktalara kar alma emri konur ve bu sayede çok büyük bir olasılıkla o işlemler olumlu olarak sonuçlanır. ama kişiler nasıl olsa her işlem artı ile bitiyor diye getirilerini artırmak için kaldıraçlı işlem yapma riskine girdiklerinde bir terste kalmaları sonucu tüm sermayeleri bir anda yok olabilir.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Scalping Nedir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.