5.00 / 1 oy

Sesli düşünmeye başladığını fark etmek psikolojik bozukluk mudur?

Zaman zaman kendimi hayali diyalogları ya da düşünceleri seslendirirken buluyorum, tamamen bilinç dışı olarak oraya gider onu yaparım, bu olursa bunu yaparım, şunu derse şöyle söylerim gibi hiç gerçekleşmemiş olayların içinde kısık sesli de olsa konuştuğumu fark ediyorum ama neyse ki bunu her fark ettiğimde yalnız oluyorum. Birkaç kez sesli düşünme hadisesi yaşadıktan ve bu garipliği fark ettikten sonra acaba bunun bir psikolojik bozukluk olup olmadığını sorgulamaya başladım. Herhangi bir endişesi ya da tedirginliği olan birisi de değilim ama ne hikmetse hiç gerçekleşmeyecek olayları sesli olarak kurgular oldum. Acaba pandemi sürecinin sebep olduğu asosyalliğin olağan bir sonucu mudur yoksa bir psikoloğa görünsem daha mı iyi olacak?

küpü

29.06.2020 13:29

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 10 Ocak 2022 00:20
    0

    maske takmanın kendimce en faydalı kısmı kendi kendime sessizce mırıldanmalarımın başkaları tarafından fark edilemez olması oldu, çok normal olmayabilir ama ara ara sesli düşünmek de iyi hissettiriyor sanırım

  • 3 Mayıs 2022 06:01

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Sesli düşünmeye başladığını fark etmek psikolojik bozukluk mudur?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.