5.00 / 1 oy

Sıfır Arabaya Seramik Kaplama Yaptırmak Gerekli mi?

Öncelikle seramik kaplama nedir ve nasıl yapılır: Araçlara Uygulanan Seramik Kaplamanın Aşamaları Nelerdir?

Araba fiyatları hepimizin malumu, sıfır araçlar artık ev fiyatları ile aynı seviyede. İkinci el arabaların da fiyat olarak aşağı kalır yanları olmadığı gibi aldığınız arabaların motor ve boya durumları da sürpriz yumurta gibi. Bu kadar paralar vererek satın aldığınız arabaların dışarıdan güzel görünmesi, üzerlerindeki boyaların renklerinin solmaması, varsa önceden üzerlerine yapışmış olan zararlıların temizlenmesi gibi unsurlar hepimizin doğal istekleri, ama arabaların bakımları gibi güzel görünmeleri için de maalesef para harcamak gerekiyor. İkinci el araçların seramik kaplamalarının nasıl olması gerektiği konusu farklı bir yazının konusu olsun. Sıfır araçlar için seramik kaplamaların nasıl yapılması gerektiğinden bahsettiğimize göre şimdi de seramik kaplamanın bir ihtiyaç olup olmadığına bakalım.

Arabaların dışındaki boyalar, ilk satın aldığımız esnada bayiye ulaşıncaya kadar zaten nakliye ve bekleme süreçlerinde çeşitli toz, demir, reçine gibi zararlılara maruz kalmış durumda oluyorlar. Bir de bu boyaların her türlü dış zararlıya karşı herhangi bir korumaya sahip olmadıkları düşünülürse durum daha da can sıkıcı oluyor. Arabanın üzerine pisleyen bir kuşun bile kalıcı olarak boya üzerinde etkisi var. Bu yüzden hem aracın (sıfır bile olsa) boyasındaki kirleri temizlemek, hem de ilerleyen zamanlarda maruz kalacağı zararlı dış etmenlere karşı bir koruma sağlayabilmek amacıyle araca en kısa sürede (varsa ve kaliteliyse daha bayiden bile çıkmadan) seramik kaplama yaptırmak gerekiyor.

Bazen arabayı satın aldığınız bayide de bilinçsiz uygulamalar yapılmış olabiliyor. Örneğin araçları her gün en parlak formlarında sergilemek isteyen bayiler, bu işle görevlendirdikleri çalışanlardan her akşam arabaların dışını iyice temizlemelerini istiyorlar. Çalışanlar ise bazen araçları umursamadıklarından, bazen de araba temizliği konusunda eğitim almadıklarından dolayı araçları fırça ile temizleyerek fırça çiziklerine ya da dönen makineleri fazla bastırdıklarından dolayı hare çiziklerine yol açabiliyorlar. Seramik kaplama öncesi bu kusurlar da giderilmiş oluyor.

Seramik kaplama işlemlerinde fiyatlama açısından da sıfır arabayı seramik kaplama yaptırmak daha hesaplı. Örneğin aracınızı satın aldınız ve seramik kaplama yaptırmak istemediğiniz için 6 ay sürdünüz ve sonrasında seramik kaplama yaptırmaya karar verdiniz. Artık boyanız bir miktar yıpranmış ve görünmeyecek düzeyde bile olsa zarar görmüş olduğu için seramik kaplama öncesi süreç uzamış oluyor ve ödemeniz gereken tutar da artıyor. Bu yüzden seramik kaplamayı aracı satın alır almaz yaptırmanız çok daha mantıklı.

Seramik kaplamaya ek olarak aracın camları, motoru ve diğer aksamları için de yine koruma ve güzel görünme uygulamaları yapılmaktadır. Araçların camları için su kaydırıcı, kromları için parlatıcı, aracın içindeki plastik ve deriler için de güneşin zararlarına karşı UV koruyucusu uygulamaları yapılmaktadır.

Seramik kaplama ücretleri de aracın yaşına ve boyutuna göre değişiklik gösteriyor. Bu yazıyı yazdığım tarih itibariyle benim aldığım fiyatlar 3.000 TL civarındaydı ve ben de bu fiyata güvendiğim bir yerden yaptırdım.

H.Gölpınar

16.09.2020 02:44

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Sıfır Arabaya Seramik Kaplama Yaptırmak Gerekli mi?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.