Sıcak hava tabancasını neden aldığımı ve o dönemki durumu Sıcak Hava Tabancası Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları Nelerdir? yazımda da paylaşmıştım, şimdi ilk kez sıcak hava tabancası kullandıktan sonra ürün hakkındaki görüşlerimi de paylaşmak istedim. Hayatımda ilk kez sıcak hava tabancası kullandığım için başka ürünlerle karşılaştırması nasıl olur bilmiyorum, ama bu fiyata evimde bulunmasını isteyeceğim bir alet olduğu kesin ve bu açıdan da oldukça mutluyum yaptığım alışverişten.
Isı tabancası (sıcak hava tabancası) birkaç durumda size çok büyük kolaylık sağlaması amacıyla bence evde bulunması gereken aletlerden birisi, özellikle de evde hobi amaçlı olarak ahşap, boya, epoksi reçine vb gereçlerle uğraşıyorsanız. Ben ürünü denemek için uzun zamandır birleştiremediğimden yakındığım bir pvc boru ile kapağını sıcak hava tabancası ile ısıtarak birleştirmeyi denedim ve sonuç da mükemmel oldu. Yeterince sıcağa maruz kalan plastik vb. cisimler kırılmadan şekle girebildikleri için sıcak hava tabancası olmadan yapamayacağınız bazı işlemleri bu sayede yapabilmek de mümkün oluyor. İkinci denememi ise evde değiştirmek istediğim bir duvar boyası ve duvar kağıdında yaptım, normalde raspa makinesi (bkz: Elektrikli Raspa Makinesi (Multi-Tool) Tavsiyesi) olmasına rağmen sökmeye uğraştığım eski duvar boyaları ısı tabancasının verdiği sıcak havaya dayanamayarak kendini kolayca bırakmış oldu.
Biraz da üründen bahsedelim çünkü bu yazıyı ürün incelemesi olması amacıyla yazıyorum. Ürün kablolu bir ürün, yani bataryalı şarjlı bir ürün olmadığı için sürekli olarak fişe takılı olarak kullanmanız gerekiyor. Ama kablo uzunluğu yeterli olduğu için evin içinde gezinirken sürekli priz değiştirmek zorunda kalmadım. Başka markalarda olduğu gibi içinden farklı amaçlarla kullanabileceğiniz başlıklar çıkmıyor, çantası da yok ama çok hesaplı aldığım için bu ek aparatları da aramadım açıkçası. Üzerinde vereceği sıcak havanın derecesini seçebileceğiniz bir çevirmeli ayar butonu var, arkasındaki plastik de zemine dik olarak koyup kullanabilmenize izin veriyor. Açıkçası ihtiyacım olan özellikler de bunlardı zaten, verdiği ısının gücü ise 2000W olmasından dolayı gayet yeterli, ölçebileceğim bir ekipmanım yok ama kullanma kılavuzunda 600 dereceye kadar sıcak hava verebildiği yazıyor. Isı verme gücü olarak da iki aşamalı bir butonu var.
Sonuç olarak bence sıcak hava tabancasına ihtiyaç duyan herkes için fazlasıyla yeterli olacak bir ürün. 150-200 TL gibi fiyatlara satıldığı için lazım olduğında çıkartıp kullanabileceğini bilmek bile bence satın almak için ikna etmeye yetiyor. Epoksi reçine kurutma işlemleri için de yakında epoksi satın almayı ve denemeyi planlıyorum.