Unity bilindiği gibi öğrenme eğrisi açısından öğrenmesi kolay ve ortaya oynanabilir oyunlar çıkartabilmesi açısından limitleri çok yüksek bir oyun geliştirme motorudur. Arayüzüne alışmak kolay olduğu gibi internetten inanılmaz çeşitlilikte eğitim ve uygulama materyalleri de edinilbilir.
Oyun motoru denince akla hemen PC ya da akıllı telefon uygulaması olarak oynanabilen oyunlar gelmektedir, ancak Unity ile geliştirdiğiniz oyunları web uygulamaları için de export edebilir ve internet sitesine yükleyerek tarayıcı üzerinden oynanabilir olarak paylaşabilirsiniz.
Unity ile geliştirdiğiniz bir oyunu bir web uygulaması olarak oynayabilmek için en yaygın olarak kullanılan yöntem, oyunu WebGL olarak export etmektir. Tarayıcılara kurulan Unity Web Player uygulaması ile her kullanıcı bu sayede o oyunu oynayabilmiş olur.
WebGL ile export edilen oyunlar, bilgisayar tarayıcıları için çok kullanışlı olsalar da mobil cihazlardaki tarayıcı uygulamaları için sınırlamalar (ekran boyutu, batarya, ekran değişimi vb) nedeniyle çok verimli olmayabilirler. Bu sebeple oyunu mobil tarayıcıdan oynamak isteyen kullanıcılar için de akıllı telefonlarında native olarak oynayabilecekleri şekilde oyunları uygulamala marketlerine yüklemeniz yerinde bir seçim olur. Burada oyunun yapısı (boyutu, türü, gameplay'i vb) da bu kararı vermenizde etkili olmalıdır.
Editör editi: sitedeki bazı diğer benzer yazılar için;
bkz: Boş Unity Projesinin Boyutu Nedir?
bkz: Unity The type or namespace name Text could not be found hatası
bkz: Unity'de SerializeField Nedir ve Neden Kullanılır?
bkz: Unity'de Hazırlanacak İlk Oyun İçin Fikirler
bkz: Unity'de Prefab nasıl çoğaltılabilir?
bkz: Unity ile Tavla Oyunu Geliştirmek