Vegan olmak için aslında vejetaryen beslenme tarzını benimsemiş kişiler için daha derin bir beslenme anlayışıdır diyebiliriz. Vejetaryen olan kişiler hayvan etlerini yememeyi tercih ederler. Dolayısıyia sığır, kuzu, balık ya da tavuk gibi etleri ve tüm diğer hayvan etlerini yemezler. Ancak tüm hayvansal gıdaları da hayatlarından çıkartmazlar, örneğin bal, süt ve yumurta gibi ürünleri tüketmeye devam ederler. Ancak vegan beslenme tarzında hayvansal hiçbir gıda tüketilmemektedir.
Vejetaryen beslenmenin de kendi altında neleri yediklerine ve yemediklerine göre alt kırılımlar vardır. Örneğin lacto vejetaryen kişiler ete ilave olarak yumurta da tüketmezler. Ovo vejetaryen kişiler ise ete ilave olarak süt tüketmemeyi tercih etmektedirler. Lacto ovo vejetaryen kişiler et yemezler ancak süt ve yumurta tüketirler. Vegan kişiler ise bu kategoriler altında tüm hayvansal gıdaları beslenmelerinden çıkartmayı tercih etmiş kişilerdir.
Vegan olmak demek, besin değerleri ve protein gibi ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olmak ve hayvansal ürünlerden almadığı kaynakları sebzelerden, tahıllardan, tohumlardan ya da baklagillerden nasıl alabileceğini bilmeyi gerektirir. Sadece salata yiyerek kimsenin sağlıklı kalabilmesi mümkün değildir, bu yüzden protein, B12 gibi insan vücudunun gereksinimlerini doğadaki diğer kaynaklardan alabilmelidir.
bkz: Veganlar neleri yemezler?
bkz: Veganlar ne yerler? Liste halinde vegan yemekleri
bkz: Vegan kasabı nedir ve ne satar?
bkz: Veganlar protein ihtiyaçlarını hangi besinlerden karşılar?