5.00 / 1 oy

Windows'ta Dosya Kopyalanamıyor Yol Çok Derin Hatası ve Çözümü

Windows'u Türkçe kullanmaya pek alışkın olmadığım için bugün bu hata mesajını bir arkadaşımın bilgisayarında gördüm ve açıkçası çok da hoşuma gitti :) Hatayı siz de aldıysanız muhtemelen bilgisayarda flash bellekten dosya kopyalama ya da windows klasörleri arasında dosya kopyalama ya da zip/rar gibi bir sıkıştırılmış dosyayı çıkartma işlemi yaptıktan sonra bu hayatı almışsınızdır.

Windows'ta Dosya Kopyalanamıyor Yol Çok Derin hatasının sebebi, Windows'ta her bir dosyanın konumu vardır ve bu konum örneğin C:\klasör1\dosya gibi bir şekilde görünmektedir (dosyaya sağ tıklayarak özellikleri seçerek görebilirsiniz). Bu konuma ingilizce path adı verilmektedir ve Windows işletim sisteminde bu dizin yolunun bir karakter sınırı vardır. Örneğin dosya adınız çok uzun ise ya da iç içe yer alan klasörlerin sayısı çok olduğu için karakter toplamı bu limite takılıyorsa bu tip hatalar alabilirsiniz. Windows'ta path limiti ise 260 karakterdir.

Özellikle sıkıştırılmış dosyaları unzip ederken bazen dosya isimlerini bilerek çok uzun tutabiliyorlar. Bu hatanın çözümü ise dosyanızın adı çok uzun ise kısaltmak ve dosyanın kopyalandığı konum çok derinlerde ise daha kısa bir dizin yoluna sahip bir yere yapıştırmaktır. Örneğin C:\newfolder\newfolder\newfolder\newfolder\newfolder\newfolder\newfolder\dosya gibi bir dizinde çalışıyorsanız bu dizin yolunu C:\newfolder\dosya olarak güncellemeniz durumunda hatanız çözülmüş olur.

cenko

22.11.2020 17:35

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 9 Kasım 2021 09:52
    0

    windows'ta dizin yolunu artırmak için izin isteyen program kurulumlarına denk geliyorum bazen, demek ki windows'ta standart olan path derinliği aslında bir yerlerden bir ayarla artırılabiliyor olmalı.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Windows'ta Dosya Kopyalanamıyor Yol Çok Derin Hatası ve Çözümü

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.