5.00 / 1 oy

2021 Psikolog Ücretleri Ne Kadardır?

Yakın zamanda birkaç psikologdan fiyat almış birisi olarak referans teşkil edebilmesi ve psikolog ücretlerini merak eden arkadaşların bilgilenmesi amacıyla bu başlığı açıyorum.

Psikolog ile görüşerek psikolojik destek almak aslında bunu kabul etmek istemeyen birçok kişi için elzem bir ihtiyaç ama halen psikoloğa gitmenin mental bir ihtiyaç olduğunu öğrenebilmiş değiliz. Bunda halk arasındaki ben deli değilim ki psikoloğa gideyim algısı da var ve bu algının artık zamanla kırılmasını ümit ediyorum. Psikologlar farklı alanlarda terapi uygulayabilen profesyonellerdir ve talep ettikleri ücretlerin de yılların birikimine ve aldıkları sertifikalara göre az bile olduğunu söyleyebilirim.

Son bir hafta içerisinde tümü arkadaşlarımın referansları olmak üzere 8 adet psikologdan fiyat aldım ve tüm fiyatları da karar verebilmek için not alarak karşılaştırdım. Ortalama olarak psikolog ücretlerinin (2021 yılı için) saatlik 350-400 TL civarında olduğunu söyleyebilirim. Daha üst seviyelerde fiyat talep eden daha deneyimli psikologlar da olduğuna eminim, ancak en azından benim aldığım en yüksek saatlik ücret bilgisi 750 TL oldu, buna karşılık en düşük ücret olarak da 250 TL ücret bilgisi aldım. Bu ücretler birebir aynı işlemler gibi görünüyor olsa da psikologların deneyimleri de bu fiyat farkının zaman içerisinde artmasında etkilidir diye tahmin ediyorum.

Ücretsiz olarak psikolojik destek veren bedeliyeler ya da STK'lar da belki vardır ancak bu konuda net bir bilgi sahibi olmadığım için bilgi veremiyorum.

Editör editi: benzer konu başlıkları için;

bkz: Sesli düşünmeye başladığını fark etmek psikolojik bozukluk mudur?

bkz: TV Plus ücretli mi?

bkz: Kuyu Açtırma Ücretleri Ne Kadardır? (2020)

bkz: Koronavirüs nedeniyle ücretsiz verilen ücretli online eğitimler

bkz: Bankalar yıllık kart ücretlerini iade etmeme hakkına sahipler mi?

bkz: Balıkların psikolojileri bozulur mu?

alp_39

28.03.2021 16:35

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
2021 Psikolog Ücretleri Ne Kadardır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.