Hardal, birçok evde pek sık tüketilmeyen ama fast food benzeri yemekler için lazım olursa diye de dolapta diğer standart soslar (ketçap, mayonez, barbekü sos vs.) ile birlikte hep bulundurulan soslardan birisi. Ancak dolabınızda uzun süredir beklemiş olan hardallar zamanla bozulurlar ve bozuk hardal yemek de tüm diğer besinlerde olduğu gibi besin zehirlenmesine ya da mide rahatsızlıkları geçirmenize sebep olabilir.
- Öncelikle hardalın son kullanma tarihini mutlaka kontrol edin. Eğer hardalın son tüketim tarihi geçti ise hiç riske girmeden çöpe atın
- Doğru bekletme şekillerinde bekletilmeyen, örneğin içine hava giren vb. durumlarda hardal son kullanma tarihi gelmeden de bozulabiliyor. Bunun için iki maddeyi kontrol etmenizde fayda var. Birincisi kokusunda bir tuhaflık olup olmadığına bakmalısınız. Eğer ekşi ya da mide bulandırıcı bir koku varsa hiç şansınızı denemeden yine hardalı çöpe atın. Diğer konu ise hardalın yoğunluğu. Eğer hardal, tületilmeden fazla beklerse karı kısmı ile sıvı kısmı birbirinden ayrılabiliyor ve tabağınıza sıktığınızda aşırı sıvı ya da yoğunluğu çok fazla katı bir şekilde gelebiliyor. Bu durumda da hardalı hiç yemeden çöpe atmalısınız.
- Son olarak hardalın renginde ya da tadında bir gariplik hissediyorsanız bozulmuş olma ihtimali vardır. İşinizi şansa bırakmadan tüm hardal kutusunu çöpe atmanızı tavsiye ediyorum.
Editör editi: bazı diğer benzer yazılar için;
bkz: Hardal ile birlikte güzel giden yemekler
bkz: Taneli Hardal Ne İle Güzel Gider?
bkz: Sriracha Sos Nedir ve Hangi Yemeklerle Birlikte Kullanılır?
bkz: Evde hazırlayabileceğiniz en lezzetli cips sosu tarifi
bkz: Kışlık Domates Sosu Nasıl Hazırlanır?
bkz: Pesto Sos Nedir ve Nasıl Yapılır?