Biz normalde deniz anası denen canlıyı denize girdiğimizde uzak durmamız gereken ve temas ettiğinde yakan gıcık canlılar olarak biliriz. Hatta denizin dibine poşet mi düşmüş dur alayım derken deniz anasına yakalanmışlığım da vardır. Bu kadar tatlı ve zararsız görünen bir deniz canlısının bu kadar tehlikeli ve atarlı olması da bana halen ilginç gelir.
İlginç bir bilgi olduğunu düşündüğüm için cevabını yeni öğrendiğim bu soruyu paylaşmak istedim. Deniz anaları kendi kendilerine üreyebilen canlılarmış. Bu bilgi deniz anası formlarının tamamı için geçerli olmasa da medusa formundaki deniz anaları için geçerli bir bilgiymiş.
Konusunu açmışken denizi anası canlıları konusunda biraz daha temel bilgi vereyim. Deniz analarının vücutlarının tamamına yakını sudan oluşuyor. Göremiyorlar ve duyamıyorlar, hatta muhtemelen düşünemiyorlar da. Ancak denizin altındaki aydınlık seviyesine göre yüzeye yakınlıklarını ayarlıyorlar ve koku alabiliyorlar.
Not: deniz anası konusunda ilginç bilgiler paylaşmak isteyen olursa bu soruya cevap olarak yazabilir, ancak rica ediyorum deniz annesi taklidi yapma şakasını yapmayın :)
Bilim konusunda paylaşılan son yazılara da bkz verelim:
bkz: Telefonun SAR Değeri Ne Anlama Gelir?
bkz: Anemnez raporu nedir?
bkz: Siyanür nedir? Nerelerde kullanılır?
bkz: Güneşteki Patlamalardan Dolayı Elektronik Cihazların Bozulacağı Teorisi
bkz: Dejavu Nedir?
bkz: Katalepsi Nedir?