Bülent Ecevit sıkı bir çay içicisiymiş ve çayın daha lezzetli demlenebilmesi için de kendi uygulamaları varmış. Bu sebeple çayı bizzat demlemekten çok hoşlanırmış ve evinde misafir ettiği dostlarına da bizzat çay demlermiş. Bülent Ecevit'in kendi çay demleme usulüne de bu sebeple kendi adı verilmiş ve Ecevit usulü çay demleme olarak bilinir olmuş.
Çay, bildiğimiz gibi demlendikçe lezzetlenen ve bu yüzden aceleye getirilmesi makbul olmayan bir içecek. Bülent Ecevit, çayı soğuk olarak demlermiş. Bülent Ecevit de demliğin alt tarafına suyu eklerken demliğin üstüne de çayı ve içine suyu da eklermiş. Böylece alttaki su kaynadıktan sonra yavaş yavaş demliğinü üzerindeki suyu da ısıtırmış ve üstteki çay da daha uzun sürede olsa da daha iyi demlenirmiş.
Çay seven birisi olarak birkaç gündür ben de çayı soğuk demlemeye başladım ve soran arkadaşlara da Ecevit usulü çay demlediğimi anlatıyorum :) Lezzet olarak daha yoğun ve demli bir çay tadı aldığım için de acelesi olmayan ve lezzetli çay içmeyi seven kişilere bu demleme yöntemini denemelerini tavsiye ederim.
Editör editi: sitedeki bazı diğer benzer yazılar için;
bkz: Tavşan kanı çay demleme tüyoları
bkz: Bardaklardaki çay ve kahve izleri nasıl temizlenir?
bkz: Çay demleme makinesi tavsiyesi (2019)
bkz: Bitkilerin topraklarına çay posası atmak faydalı mı zararlı mı?
bkz: Çay ile birlikte en güzel giden 10 şey
bkz: Çay ile Birlikte En Güzel Giden 10 Tatlı