5.00 / 1 oy

Efsane Mac and Cheese Tarifi

Dün deneyerek hayatımda yediğim en lezzetli makarna deneyimini bana yaşattığı için bu tarifi buradan yazarak paylaşmak istedim. Ne yazık ki fotoğraf çekmediğim için görsel koyamıyorum ama bir daha ilk yaptığımda mutlaka fotoğraf da ekleyeceğim.

Gerekli Malzemeler:

- Yarım paket makarna (tercihen deniz kabuğu şeklinde olan Gnocchetti makarna kullanın çünkü kaşık gibi olduğu için sosu içine depoluyor ve yemesi daha lezzetli oluyor)

- 1 paket Cheddar peyniri

- 2 yemek kaşığı un

- Tereyağı

- Krema

- Baharatlar (karabiber, tuz, sarımsak tozu)

- Kaşar peyniri (çeçil peyniri ya da kolot peyniri de olur)

- 1 bardak süt

Hazırlanışı:

1. Makarnayı biraz sert kalacak kadar (al dente kıvamında 10 dakika kadar) pişirin, süzgece koyun ama sudan geçirmeyin. Pişirirken 1 bardak haşlama suyunu bir bardağa ayırın (nişastalı su).

2. Farklı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı üzerine 1 paket kremayı ekleyerek birlikte karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra azar azar karıştırarak ve yedirerek 1 bardak sütü ekleyin.

3. 5 dakika tencereyi karıştırdıktan sonra 1 paket çedar peynirinin dörtte üçünü dilimleyerek ya da olduğu gibi tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Erimeye başlarken üzerine kaşar (isteyenler kolot/çeçil peyniri de kullanabilirler) peynirini ilave edin ve homojen bir şekilde dağıtarak karıştırmaya devam edin.

4. Peynirler eridikten sonra baharatlar eklenir ve 2 dakika daha karıştırılır. Varsa üzerine muskat da rendeleyebilirsiniz, güzel bir lezzet katıyor.

5. Süzgeçte bekleyen makarnalar ile nişastalı su da tencereye eklenir ve birlikte karıştırılarak 5 dakika daha pişirilir.

6. Aslında pişen yemek zaten harika bir şey oldu ve bu haliyle de keyifle yenebilir. Ama tarifi bir aşama daha ileriye taşıyarak üzerine galeta unu ve kaşar peyniri gezdirerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ve 15 dakika da fırında pişiriyoruz. Çıktığında üstü çıtır çıtır, içi ise akışkan olan mac & cheese tarifimiz hazır olmuş olacak.

7. Afiyet olsun :)

mervetekin

24.01.2020 19:02

Bu soru 2 kez yanıtlandı.

  • 20 Ağustos 2022 14:08
  • 15 Mayıs 2022 14:55
    0

    hazırlaması kolay ve nispeten kısa süren bir hamur yemeği tarifi, ama içerisine koyacağınız peynir oranı ile lezzet katsayısını arttırmak mümkün

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Efsane Mac and Cheese Tarifi

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.