1. Sebzeler (dommates, biber) mevsiminde taze olarak alınmalıdır ve mümkünse organik olmalıdır. Organik sebzelerin tadı da kokusu da çok daha baskın ve güzel oluyor. Eğer taze domatesiniz yoksa kendi hazırladığınız konserve domatesleri de kullanabilirsiniz
2. Yüksek ateşte aceleye getirilerek değil kısık ateşte sabırla pişirilmelidir.
3. Malzemeleri keserken paramparça etmemek için keskin bir şef bıçağı kullanılmalıdır. Meyve bıçakları ile kesilen domatesten de blender'dan çekilen malzemeler ile hazırlanmış menemenden de hayor gelmez.
4. Tahta kaşık ile karıştırılmalıdır
5. Menemende soğan olmazsa olmaz, tadı keskinleştirmesi için çok az sarımsak eklenirse daha da lezzetli olur
6. Tereyağı ile yapılan menemen en lezzetli menemen oluyor, bunun için yine taze organik tereyağları kullanmalısınız
7. Baharat işi zevk işi. Kimisi acı sever kimisi tatlı. Bu yüzden tatlı toz biber ile isteğe bağlı acı pul biber eklenebilir. Tuzu da fazla atarak lezzeti örtmeyin.
8. Menemende et olmaz, olursa adı menemen olmaz. Bu yüzden sucuk ve kavurma gibi etleri menemene koymayın, koyarsanız da adına menemen demeyin.
9. Menemene kaşar peyniri, çedar peyniri, çeçil peyniri vb peynirler de konmaz, sebzeler zaten sulu oldukları için ikisi de ziyan olur
10. Menemen için tava kullanılmalıdır, tencerede yapılan menemen ile tavada yapılan asla bir olmaz
11. Kimisi yumurtanın sadece sarısını kullanmayı tercih ediyor ama yumurtanın beyazı hem besleyici hem de piştikten sonra çok lezzetlidir. Bu yüzden sümüğümsü bölgesini ayırarak yumurtanın tamamını (hem sarısını hem de beyazını) kullanın.
Malzemeler:
- Domates
- Biber
- Soğan
- Sarımsak
- Tereyağı
- Yumurta
- Pul biber
- Tuz