5.00 / 1 oy

Tevekkül Nedir?

Tevekkül, İslamiyette sıkça duyduğumuz ve kısaca kader olarak bilinen bir kabullenme hali. Ancak tevekkül demek tam olarak kadercilik demek olmadığı için bu konuda da bir şeyler yazmak istedim. Yazılarım herhangi bir inancı yermek ya da yüceltmek amacıyla yazılmadığı için tüm inançlar ve tarihleri konusunda fırsat buldukça bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum.

bkz: Yahudilik ile Musevilik Arasındaki Fark Nedir?

bkz: Hangi Kutsal Kitap Hangi Dine Ne Zaman İndirilmiştir?

bkz: Zebur Hangi Dinin Kitabıdır?

Tevekkül demek ne olacaksa olacağa varır demek yerine olması istenen şeyler için tüm gerekli çabalar verildikten sonra sonuçlarını Allah'tan beklemek anlamına gelmektedir. Ancak tevekkülde nasıl ki her güzel olay Allah'tan geliyor ise olumsuz ve üzücü haberler de yine Allah'tan gelmektedir ve bunlar da sükunet ile karşılanmalıdır. Kayıp da kazanç da Allah'tandır ve her ikisine de kalben kabul etmek gereklidir. Her işini Allah'a bırakabilen ve tevekkül edebilmiş kişilere de mütevekkil adı verilir.

Tevekkül'de Allah'a mutlak güven ve teslimiyet vardır, korkuya ve şüpheye ise yer yoktur. ama tevekkül demek tamamen kadercilik demek değildir ve önce tedbir sonra tevekkül sözü de buradan gelmektedir.

saqopa

06.01.2021 15:18

Bu soru henüz yanıtlanmamış.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Tevekkül Nedir?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.