5.00 / 1 oy

Bozulmuş ananas nasıl anlaşılır?

Geçtiğimiz hafta kabuklu ananas almıştım ve kabuğunu da internette gördüğüm bir maske için kullanmayı planlıyordum. İçini de zaten düzenli olarak tükettiğim için bundan sonra da böule alırım diyordum hatta. Ama bir türlü ananası kesmeye ve hazırlamaya sıra gelmeyince erteleye erteleye sonunda ananası bugün dolaptan çıkarttım ve kestim.

Bozulmuş ananası anlamak çok da zor olmadı, zaten rengi solmuş ve çok kötü olmasa da üzerin ekşimsi bir koku sinmiş. Ben de artık yakın zamanda tüketmeyeceğim meyveleri alıp da dolaba istiflememe konusunda ders almış oldum. Bozuk ananası yerseniz ne olur bilmiyorum, açıkçası tadına da bakmadan çöpe attım, ama fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi zaten taze bir ananas ile bozuk bir ananas arasında dünya kadar fark var ve bunun hiçbir albenisi kalmamıştı.

bozuk ananas

Editör editi: Benzer bazı diğer başlıklar:

bkz: Pekmez bozulur mu?

bkz: Tavuğun içinden sarı renkli bir et çıktı bozulmuş olabilir mi?

bkz: Yumurtanın Bozulup Bozulmadığı Nasıl Anlaşılır?

bkz: Yumurta Dolapta Bozulmadan Kaç Gün Durur?

bkz: Ev yapımı turşunun üstünde beyaz bir zar var, bozulmuş mudur?

bkz: sütün bozulduğunu nasıl anlarız?

bkz: Likör bozulur mu?

sema ozturk

02.04.2021 12:50

Bu soru 1 kez yanıtlandı.

  • 21 Eylül 2021 03:45
    1

    bozuk meyve zaten sertliğinden ve kokusundan da kendini belli eder. kesmeden bu şekilde bir ananasın ya da herhangi bir meyvenin bozuk olduğunu fark etmediyseniz de soyup içini açtıktan sonra renklerinden anlayabilirsiniz. yazar arkadaşın paylaştığı fotoğraflarda da resmen ananasın içinin rengi solmuş ve bozulduğu çok bariz belli. bu gibi paylaşımlarla bilinçlenmeyi yaygınlaştırmak lazım, bu açıdan böyle paylaşımları çok değerli buluyorum.

Bu soruya sadece kayıtlı kullanıcılar yanıt yazabilirler. Yanıt yazmak için lütfen giriş yapınız.

Reitix
Bozulmuş ananas nasıl anlaşılır?

İnternet sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi.