Dananın sırt kısmından çıkan antrikot, kontrfile ve bonfile türü etlerin ve ortalarındaki T kemiğinin kesime dahil edip edilmemesi ile birlikte farklı şekilde isimlendirilmelerine devam ediyoruz. Dallas Steak'in komşusu olan bir diğer et türü için bkz: New York Steak Nedir ve Nasıl Hazırlanır?. Bildiğimiz gibi hayvanların kaslarından en uzakta olan ve kemiğe de en yakın olan bölgeleri bol yağlandığı ve üzerilerinde de kas dokusu olmadığı için en lezzetli bölgeleri olurlar. Dallas Steak de sürekli övdüğümüz antrikot etinin yine farklı bir kesimi ve sunumu aslında.
Dallas Steak, en kısa tanımıyla kemikli antrikot pirzolasıdır (bkz: Antrikot ve Dananın Neresinden Çıkar?). Dananın sırt kısmından çıkar ve T-Bone Steak'in (bkz: T-Bone Nedir ve Dananın Neresinden Çıkar?) kontrfile (bkz: Kontrfile Nedir ve Dananın Neresinden Çıkar?) kısımları olmayan versiyonu olarak da düşünülebilir.
Steak türü etlerin tümünde istisnasız olarak dinlendirilmiş et tercih etmek daha lezzetli etler yemek anlamına gelir. Bu tür etleri ıslak ya da kuru dinlendirebilmek için özel dolaplara ihtiyaç duyulduğu için tavsiyem bu şekilde kasabınızdan satın almanız. Pişirme tekniği olarak da T-Bone Steak konusunda bahsettiğim gibi önce ters mühürleme, en son mühürleme yapabilirsiniz. Ya da internette tarifini daha sık gördüğünüz şekliyle önce mühürleyip sonrasında içini pişirmeye çalışabilirsiniz. Etin kalınlığına göre içini pişirmenin zorlaşacağını da unutmamanızı tavsiye ederim. Yoksa döküm tavada içini de pişirmeye çalışırken güzelim eti yakabilirsiniz.