Adana kebap ya da Urfa kebap elbette en güzel köz ateşinin üzerinde mangalda hazırlanır ama herkesin balkonunda mangal yakabilme imkanı olmadığı için elimizdeki pişirme malzemelerinden yararlanmak gerekir. İsteyenler kebaplarını tavada pişirmeyi de tercih edebilirler ama tavada pişirilen kıymaların dışının yanıp içlerinin güzel pişmemesi tehlikesi var. Bunun için en ideal pişirme ortamı bence evimizdeki fırınlardır.
Fırında çok kere adana kebap pişirmiş birisi olarak şu iki yazıya da bakmanızı tavsiye ederim.
bkz: Adana Kebap Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
bkz: Adana kebap için zırh kıyması hangi etlerden yapılır?
- Fırında adana kebap yapmak için hazırladığınız kıymaları tahta ya da metal şişlere geçirdikten sonra fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serip üzerine yatırın. Adana kebabın kıyması pişerken yağını salacağı için ızgara teli üzerinde pişirirseniz fırınınızı yağ içinde bırakırsınız
- Fırınınızı önceden 200 derece fanlı olacak şekilde ısıtın, fanın açık olması sayesinde içerideki sıcaklık fırının her bir noktasını gezecek ve etinizin içinin daha güzel pişmesini sağlayacak
- Kebapların her iki yüzünün de eşit derecede piştiğinden emin olmak için ilk yüzünü 10 dakika pişirdikten sonra tüm şişleri çevirin ve 10 dakika da bu şekilde pişirin.
Benim fırınımda bu ayarlarda adana kebaplar 20 dakika gibi bir sürede pişiyor, ama siz etlerinizin üstlerini kontrol edin ve gerekirse 5 dakika daha fazla pişirin.
Editör editi: sitede daha önce açılmış olan bazı diğer benzer başlıklar için;
bkz: Fırında Lazanya fanlı mı pişer fansız mı pişer?
bkz: Fırında kek fanlı mı fansız mı pişirilir?
bkz: Fırında börek fanlı mı pişer fansız mı?
bkz: Fırında sütlaç fanlı mı fansız mı pişirilir?
bkz: Fırında poğaça fanlı mı pişer fansız mı?
bkz: Fırında balık fanlı mı pişer fansız mı?