Eşim hamile kalmayı planlıyor fakat aklımız inanın çok karıştı bir tarafta gebe kalmadan önce bebeğin sağlığı için anne adayının mutlaka en az üç ay öncesinde Folik Asit takviyesi alması gerekir diyen bilim insanları var (ve tabii doktordan tutun da daha önce anne olmuş arkadaşlar var) diğer taraftan Folik asit değil de Folat takviyesi yapılması gerektiğini savunan kişiler var. Bir başka tartışma konusu da aslında folat ile folik asit'in aynı olduğunu savunanlar olduğu gibi asıl vücudun ihtiyaç duyuduğu takviyenin folat olduğu, folat'ın B9 vitaminin doğal formu olurken folik asit'in sentez yani yapay olduğu ve vücuda takviye olarak alınan folik asit alınması durumunda besinlerle aldığımız folat'ın hücre içine girmesini engellediğini vücutta folik asit fazlası oluşmasına sebep olduğunu ayrıca vücutta fazlaca biriken folik asit'in bir başka dezavantajı olarak yine önemli bir vitamin olan B12 eksikliğinin anlaşılmasını zorlaştırdığını ısrarla belirten kişiler var.
Anlayacaınız aklımız inanılmaz karışmış durumda. Ne yapalım takviye alalım mı yoksa birkaç doktor daha gezip hangisi aklımıza yatarsa o ne derse onu mu yapalım. Neticede bu insanlar birçok doğuma tanıklık ediyor. Mutlaka bir bildikleri vardır. Fakat burada asıl soru şu oluyor mesele doğurtmak değil, dünyaya gelen bebeğinizin her açıdan sağlıklı olması (fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı olmasından bahsediyorum). Zeka geriliğine sebebiyet verecek bir hatanın dönüşü ne yazık ki doktor hatası da olsa telafi edilemez.
Konunun başına dönecek olursam, folik asit ve folat'ın aynı olmadığını, asıl almamız gereken takviyenin folat olduğunu anlıyorum. Katılan ya da katılmayan?