Kapari, Akdeniz ikliminde daha çok yetişmekte, güneş ışığını ve killi toprakları sevmektedir. Şekil olarak küçük karpuzlara benzeyen kapari meyvesinin dikenli bir yapısı bulunmaktadır. Halk dilinde devedikeni, geberotu ya da şekli dolayısıyla karpuzcuk olarak da isimlendirilmekte ve bilinmektedir. Sıcak bölgelerde Ağustos ve Eylül aylarının bilinen meyveleri arasında yerini almaktadır.
Kapari meyvesinin de diğer meyve, sebze ve bitkiler gibi oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Bununla birlikte kaparinin tüketilebilmesi ve fayda sağlanabilmesi için kurutulması, işlenmesi ve içindeki zararlı bileşenlerinden ayrıştırılması gerekmektedir. Dolayısıyla siz işlemeyi bilmiyorsanız ya da tereddüt yaşıyorsanız mutlaka işlenmiş halde satılan kapari alıp tüketmelisiniz.
Kaparinin faydaları
* Kalsiyum, fosfor ve potasyum açısından zengindir.
* Zengin bir antioksidan kaynağıdır.
* Ağrıları azaltmada etkilidir.
* Balgam sorunu için tüketilebilir.
* İdrar söktürme özelliği bulunmaktadır.
* Kabızlık için çözümdür.
* Sindirim sistemi ile ilgili sorunlar, gut hastalığı, böbrek taşı, böbrek kumu ve mide- barsak ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
* Hemoroid rahatsızlığı için tüketilebilir.
* Karaciğer için faydalıdır.
* Multipl Skleroz (MS) hastalığı, trombosit düşüklüğü, anemi, lösemi, kansızlık gibi rahatsızlıklar için tüketilmesi faydalıdır.